Mer sÀkerhet för Xiaomi! MIUI 11 kommer att varna för appar som missbrukar behörigheter

Xiaomis MIUI 11 har fokuserat pÄ en uppsÀttning funktioner som gör dessa smartphones mycket bÀttre. Dessa tÀcker flera omrÄden, dÀr anvÀndaren kan behöva support, pÄ olika nivÄer.

Efter att ha sett flera nya funktioner dyka upp, som förbereder den för dedikerad anvÀndning i andra sammanhang, Àr en ny pÄ vÀg. Framför allt bör MIUI 11 vara sÀkrare med varningar frÄn appar som missbrukar Android-behörigheter.

Xiaomi MIUI 11-behörigheter för appar smartphones

En stor nyhet för MIUI 11

Xiaomi har försökt skapa i MIUI 11 verkligen perfekt version Android. Det har gett nya alternativ och nya funktioner, som verkar uppfylla vad anvÀndare behöver och verkligen behöver. AnvÀnd det som Google skapar och höj det ytterligare med dina anpassningar.

Nu verkar det kinesiska företaget vara sÀkerhetsmedvetet och vill ge anvÀndarna mycket mer information om vad apparna gör. I synnerhet kommer det att skapa en ny avisering, som varnar nÀr appar missbrukar behörigheter.

Xiaomi MIUI 11-behörigheter för appar smartphones Xiaomi MIUI 11-behörigheter för appar smartphones

Kontrollen av behörigheter kommer att vara stor

Det kommer att kallas App Behavior Records och lÄter dig spela in nÀr en app ovÀntat upptrÀder onormalt. Detta kommer att omfatta, och samtidigt, situationer dÀr en app öppnas i bakgrunden, en annan app öppnas eller Ätkomst till vissa behörigheter eller kritiska ÄtgÀrder.

Vad Àr en kritisk handling?

    Spela in ljud i bakgrunden Åtkomst till kalendern Åtkomst till samtalslistan Skapa anslutning Ta foton och videor Spela in eller komma Ă„t innehĂ„ll pĂ„ urklippet FĂ„ Ă„tkomst till kontakter FĂ„ tillgĂ„ng till lokal lĂ€sning LĂ€s textmeddelanden FĂ„ Ă„tkomst till sensordata FĂ„ Ă„tkomst till aktivitetsdata Konsultera enhetsinformation LĂ€s telefonnummer Öppna eller skriv data i bakgrunden

Dessa situationer utlöser meddelanden som varnar anvÀndare och frÄgar om det ska godkÀnnas. Naturligtvis kan dessa kanske eller inte presenteras, och med varierande svÄrighetsgrad, beroende pÄ deras vikt eller handling.

Xiaomi MIUI 11-behörigheter för appar smartphones Xiaomi MIUI 11-behörigheter för appar smartphones

Snart i allt smartphones frÄn Xiaomi

Slutligen kommer det att ges möjlighet att skapa listor över appar som har tillstÄnd att ha dessa mer tillÄtna och till och med aggressiva beteenden. Det Àr upp till anvÀndaren att hantera dessa listor och definiera behörigheterna som var och en har.

Testar redan denna nya funktion pÄ MIUI 11, men bara pÄ vissa enheter och med en mycket begrÀnsad publik av anvÀndare. Du bör senare presentera denna nyhet och fÄ den att nÄ alla dina smartphones med den hÀr versionen.