Mer säkerhet i Messenger? Facebook kommer att implementera ansiktsigenkänning i den här appen

Med alla de nya säkerhetsfunktionerna som smartphones idag har de, det är normalt att appar använder dem för att säkerställa användarnas integritet. Fokus ligger på säkerhet, men många fler områden kan utforskas.

Det senaste som tog denna väg verkar ha varit Facebook med Messenger. En ny funktion testas och garanterar användarens ansiktsigenkänning. Det konstiga är namnet som valts, som alla redan känner till ett annat märke.

Messenger Facebook ansiktsigenkänningssäkerhet

√Ąnnu mer s√§kerhet f√∂r Messenger

Säkerhets- och sekretessfrågor har alltid varit ett fokus på Facebook och dina tjänster. Skälen var inte alltid de tydligaste och mest positiva, men sanningen är att mekanismerna finns för att skydda användarna.

Med ständiga förbättringar och uppdateringar är det normalt för Facebook utforska potentialer som smartphones idag erbjuder de. På så sätt får du mer och bättre av dina appar genom att bara använda de mekanismer som du redan har tillgängliga på dessa enheter.

den Facebook satsa på ansiktsigenkänning

Den senaste upptäckten, kommer från den redan kända Jane Manchun Wong, avslöjar att Messenger snart bör få ett viktigt säkerhetstillägg. Ett nytt alternativ för ansiktsigenkänning finns som kan aktiveras.

Detta är inte en mekanism som syftar till att ge mer säkerhet i kommunikationen, utan snarare att förhindra andra från att få tillgång till denna tjänst. Facebook. Vid definition begärs autentisering senare med användarens ansiktsigenkänning. omedelbart 1 minut, 15 eller en timme kommer att vara tillgängliga perioder.

Ett namn som alla känner och inte kan användas

Det antagna namnet är verkligen nyfiken. I appen finns namnet Face ID, som omedelbart hänvisar till Apple. Denna nyhet finns i en Android, det är garanterat att det inte är skyddet för Apple. Så småningom bör detta namn ändras snart och innan det släpps.

Det återstår bara att veta på vilka sätt Facebook kommer att föra denna nya funktion till Messenger. Det kommer också att finnas en normal misstanke om insamlingen av användardata, nämligen hans ansikte och vad som kommer att göras med det. Allt kommer att undvikas om inbyggda Android- och iOS-motorer används.