Microsoft kommer att arbeta med Google för att göra förbÀttringar av Chrome

Redan i början av januari fick vi de förvÀntade nyheterna om lanseringen av den senaste versionen av Microsofts sökmotor, Edge. FörÀndringen förvÀntades vara radikal eftersom företaget förra Äret avslöjade att det skulle börja utveckla det baserat pÄ basen skapad av Google, Chromium.

Allt detta kom hand i hand med tillkÀnnagivandet att bÄda jÀttarna skulle börja samarbeta med varandra. Emellertid sÄgs den första och största av dessa nyligen med ankomsten av Edge. Men det verkar som om nyheterna om deras gemensamma arbete börjar bli lite mer flytande.

Chrome och Edge samarbetar

Under det senaste Äret arbetade bÄda företagen hand i hand. En bra del av insatsen fokuserade emellertid tillfÀlligt pÄ förverkligandet av Edge.

Nu nÀr detta Àntligen har offentliggjorts finns det andra detaljer som nu försöker polera. I det hÀr fallet har de tvÄ stora utvecklarna uppfattats av den redan berömda och allmÀnt anvÀnda Chrome.

Sedan förra Äret sÀgs Microsoft ha föreslagit och utfört mer Àn 1.000 förÀndringar i Chromium-basen för att förbÀttra dess prestanda. Men de flesta av dessa var interna, sÄ den vanliga anvÀndaren kan inte lÀtt mÀrka dem. Nu verkar det som att den första förÀndringen Àntligen kommer helt inriktad pÄ samhÀllet för dem som surfar pÄ webben genom dessa sökmotorer.

En ny funktionalitet för Chrome

I grund och botten kommer denna nya förÀndring som summan till Chrome pÄ en kapacitet som den hÀr hittills inte hade. Andra sökmotorer som Edge frÄn tidigare tillÀt rörelse av flera flikar samtidigt mellan ett fönster och ett annat.

Nu kommer Chrome Àntligen att ha det ocksÄ. I en av de mest senaste rapporter gjord av utvecklarna av Microsoft adresserar situationen och föreslÄr ett sÀtt att lÀgga till detta i Googles webblÀsarkod.

Modifieringen förvÀntas komma först till Googles Chrome Canary-version. Plattformen som företaget testar sina förbÀttringar innan de nÄr den officiella och mest utökade versionen av sin sökmotor.

NÀr denna testtid har gÄtt kan du börja nÄ bryggorna. Med detta skulle utseendet pÄ den första synliga modifieringen som Microsoft gjorde till Chrome bli officiell.

Detta Àr bara början

Microsoft kommer att arbeta med Google för att göra förbÀttringar av Chrome 1Som vi nÀmnt Àr detta inte den första förÀndringen som företaget har gjort till Chromium. Och frÄn vad du ser kan du inte förvÀnta dig att det skulle bli det sista.

Nu har dessa tvÄ teknikjÀttar samlats för att arbeta tillsammans och den gemensamma upplevelsen av bÄda lÀggs till varandras resurser resulterar i en explosiv kombination som lovar mÄnga överraskningar i framtiden. För tillfÀllet mÄste vi bara vÀnta pÄ att veta vad nÀsta stora tillkÀnnagivande kommer att bli, denna nÀstan nybildade duo.