Microsoft lanserar sin första datacenterregion i Israel

Reuters

Teknigiganten Microsoft meddelade idag att den planerar att lansera det första molnet i den israeliska regionen för nÀsta Är, och dÀrmed öka antalet regioner i molnet till 56 regioner i 21 lÀnder.

Enligt myndigheterna i företaget, kommer denna nya molnregion att göra det möjligt för kunder att följa uppehÄllskraven för betrodd data som gör att data kan lagras i den israeliska regionen, detta Àr kÀnt som Microsofts betrodda molnprinciper.

"NÀr jag pratar med kunder i hela EMEA Àr det tydligt att molnets kraft Àr avgörande för deras konkurrenskraft." sa Michel van der Bel, president för Microsoft Europa, Mellanöstern och Afrika.

Microsoft kommer att börja erbjuda sina Azure-tjÀnster frÄn 2021 och sedan Office 365. PÄ detta sÀtt kommer det att bli en av de största molninfrastrukturerna i vÀrlden och tillhandahÄlla sina tjÀnster till mer Àn en miljard kunder och 20 miljoner. av företag. Azure kommer att hjÀlpa det lokala israeliska ekosystemet att bygga vidare pÄ nya framsteg i molnet och driva dess omvandling och digital innovation.

”Att erbjuda Microsoft Azure och Office 365 frĂ„n ett datacenterregion i Israel Ă€r en viktig del av vĂ„r investering och deltagande i landets start, eftersom infrastruktur Ă€r ett vĂ€sentligt element för den tekniska intensiteten som enheterna i offentlig sektor och företag mĂ„ste anta”Sa VD för företaget.

Microsofts nya datacenter försöker utvidga sina molntjÀnster till andra lÀnder, samt att öka den israeliska marknaden. 1991 grundade företaget Redmond ett FoU-center i Israel, som var det första utanför USA.

I december 2019 meddelade Microsoft att Qatar ocksÄ skulle ha ett eget datacenter och satsade pÄ "Accelerationsprocessen för de anstrÀngningar som leddes av Qatar-regeringen för att genomföra landets digitala omvandlingsagenda och bygga en kunskapsbaserad ekonomi som etablerades i Qatar National Vision 2030".

Microsoft har för nÀrvarande en datacenterregion i Mellanöstern, i Abu Dhabi och Dubai.Microsoft lanserar sin första datacenterregion i Israel 1

MSC17_dataCenter
Microsoft-kontakt: Stephen Smith (stepsmit)
ByrÄ: Five Designr

0 Shares