Microsoft Teams öppnar som den första Office-appen för Linux

I Ă„rtionden har vi sett hur bĂ„de Microsoft och Linux har rest relativt separata vĂ€gar. Även om det Ă€r vĂ€lkĂ€nt att den förstnĂ€mnda vĂ€gran att anpassa sig till de sistnĂ€mnda ekosystemen ofta har orsakat de senare anvĂ€ndarna mĂ„nga besvĂ€r.

I Är verkar det som om Microsoft verkligen har för avsikt att göra en förÀndring i den hÀr modellen som följts i nÄgra decennier. Kanske har ankomsten av Office 365 och dess önskan att göra det till ett universellt apps-ekosystem förÀndrat sin position nÀr det gÀller att öppna sin programvara.

Gradvis har de utökat rÀckvidden, sÄ Microsoft-applikationer har blivit kompatibla med andra operativsystem som Android, iOS och macOS, för att nÀmna nÄgra.

Det mest förvÀntade kommer Àntligen

Microsoft Teams öppnar som den första Office-appen för Linux 1Men nu, vad mÄnga hoppats pÄ Àntligen har hÀnt, har en Office-app nÄtt Linux-ekosystemet. Namnet pÄ denna pionjÀr Àr Microsoft Teams och kommer att ha Àran att vara den första att inleda en förÀndring som erbjuder oÀndliga möjligheter.

Det Ă€r sant att detta inte Ă€r den första öppningen som Microsoft gör i Linux. Under 2019 har det gjort olika tillkĂ€nnagivanden av olika tjĂ€nster – som ATP Defender – som börjar vara tillgĂ€ngliga pĂ„ Linux.

Emellertid Ă€r ankomsten av en Office-app – Microsofts huvudsakliga ekosystem – inte bara erbjudandet av en tjĂ€nst, utan löfte om nĂ„got större. Även om det Ă€nnu inte har funnits nĂ„gon bekrĂ€ftelse i detta avseende, kan detta vara det första steget i en fortsatt rörelse för att göra alla Office-appar kompatibla med sistema operativo Linux.

Det finns en före och efter

Microsoft Teams öppnar som den första Office-appen för Linux 2Som vi nĂ€mnt, ankomsten av Microsoft Teams – företagets motsvarande Hangouts, Skype för företag och arbetsplats för Facebook- Det förĂ€ndrar helt landskapet i vad du kan förvĂ€nta dig för Linux.

I flera Är, detta sistema operativo Det led en period av torka dÀr varken det eller dess anvÀndare fick erbjudandet av tjÀnster och applikationer som de borde. Nu börjar Àntligen detta förÀndras och mÀnniskor kommer inte att behöva fortsÀtta anvÀnda appar eller konton frÄn tredje part för att komma Ät Office-tjÀnster.

Vad har framtiden?

Microsoft har nyligen meddelat att Microsoft Teams har anlÀnt till Linux idag. Nyheterna har spridit sig snabbt och folk börjar redan intressera sig för denna nyhet. Denna applikation Àr dock fortfarande under provperioden.

Genom lÀnken frÄn företaget sjÀlv Àr det möjligt att ladda ner den nya betaversionen av Microsoft Teams för Linux. För nÀrvarande har företaget inte lÀmnat mer information om sina avsikter. PÄ grund av detta kan du inte veta exakt datum dÄ företaget planerar att avsluta detta offentliga test och göra officiell ankomsten av appen till Linux-ekosystemet.

De har inte heller klargjort att de har planer pÄ att fortsÀtta denna rörelse för att göra alla Office-applikationer kompatibla med detta sistema operativo. Men om Microsofts handlingar talar högre Àn deras ord, kan man tro att de har en rörelse som denna planerad för en nÀra framtid.


Microsoft Teams öppnar som den första Office-appen för Linux
4.9 (97.14%) 7 Votes