Minecraft visar Ray Tracing Support med NVIDIA RTX Technology

Minecraft kommer att få NVIDIA-ägt realtidsblixtsökningssupport. I ett gemensamt tillkännagivande av NVIDIA och Microsoft på Gamescom 2019 sa GPU-varumärket att det skulle hjälpa spelutvecklare Mojang att tillhandahålla RTX-teknik för spelet.

VARNING

Specifikt meddelade NVIDIA också att de skulle använda en form av strålspårning, känd som banspårning, inåt. Windows 10 versioner av spelet. Enligt GPU-varumärket är ruttspårning en ny metod där RTX-kapabla system kan simulera hur ljus transporteras över hela scenen. För att komma in i tekniska problem presenterar ruttspårning "en integrerad modell för belysningsberäkningar" för olika typer av effekter.

Några exempel i spelet inkluderar direkt solljus eller ljusemitterande ytor som glänsande stenar och lava; Realistiska mjuka och hårda skuggor baserade på ljuskällans storlek, form och avstånd; atmosfärisk dispersion och densitet; indirekt spekulär och diffus belysning; och transparent material med reflektioner, brytning och spridning av element, för att nämna några.

Kort sagt, tillkännagivandet av strålsökningen gjordes en vecka efter att Mojang meddelade annullering av den grafiska uppdateringen som heter "Super Duper Graphics Pack". Vid tidpunkten för detta skrivande har NVIDIA och Microsoft ännu inte tillkännagett en utgåva för strålspårningsuppdateringen. Uppgraderingen kommer dock att vara gratis och kommer bara att vara tillgänglig för spelare vars system är kompatibla med NVIDIA GeForce RTX-grafikkort.

(Källa: NVIDIA)