Ny studie för att anvÀnda hÀlsodata frÄn smarta ringar för att försöka identifiera symtom pÄ koronavirus tidigt

Oura tillverkare av personliga hÀlsoapparater har samarbetat med University of California, San Francisco (UCSF) för att utföra en ny studie som testar om dess enhet, den smarta ringen, kan hjÀlpa till att upptÀcka tidiga fysiologiska tecken som indikerar uppkomsten av COVID-19.

Studien kommer att genomföras i tvÄ delar. Cirka 2 000 frontlinjer inom sjukvÄrd kommer att bÀra Ora-ringar under studien. Dessa ringar spÄrar din kroppstemperatur, sömnmönster, hjÀrtfrekvens och aktivitetsnivÄer.

Feber Àr ett av de tidiga symptomen som kan indikera COVID-19 och om uppgifterna stÀndigt uppdateras för kroppstemperaturavlÀsningar kan febern upptÀckas mycket tidigt.

Men febern rÀcker inte bara för att bekrÀfta tillstÄndet i Coronavirus. Syftet med studien Àr att kontrollera om avlÀsningar frÄn Aura-ringar med andra referenser kan vara anvÀndbara i en tidig upptÀcktanstrÀngning av nÄgot slag.

Mot bakgrund av COVID-19 sponsrar Aura forskning vid University of California, San Francisco (UCSF) för att studera huruvida de fysiologiska data som samlas in av Aura-episoden, tillsammans med svar pÄ dagliga symptomundersökningar, kan förutsÀga symtomen pÄ sjukdomen. Studien syftar till (1/3)

– araring 23 mars 2020

Forskare tror att Oura-data kan anvÀndas för tidig upptÀckt. En anvÀndare frÄn Aura frÄn Finland hÀvdade att denna ring varnade honom för att han var sjuk innan han började visa nÄgot av de andra offentligt kÀnda symtomen pÄ COVID-19. Detta fick honom att ta testet.

Testresultaten bekrÀftade att medan han var asymptomatisk, fick han COVID-19.

DÀrför ansÄg Dr. Ashley Mason, en forskare vid University of California, San Francisco, att Aura-avsnittet kan förhindra koronaviruset frÄn att visas "tvÄ till tre dagar" innan andra tydligare symtom, som hosta, dyker upp.

FörmÄgan att upptÀcka viruset tidigt Àr avgörande för global insatsinsatser och Àr Ànnu viktigare nÀr det gÀller vÄrdpersonal i frontlinjen. Ju tidigare en frontlinjearbetsgivare diagnostiseras, desto mindre troligt kommer de att vara att deras kollegor eller andra runt dem utsÀtts.

LÀs ocksÄ: Covid-19: Amazon Indien tillhandahÄller endast basprodukter, och andra varor sÀljs inte lÀngre

SjukvÄrdsarbetare som arbetar med patienter med COVID-19 som kommer att vara en del av studien kommer att behöva bÀra vÄr Oura-ring i tre mÄnader och komplettera dagliga undersökningar för att rapportera om de har nÄgra av symptomen relaterade till virus.

Men tillsammans med dessa vÄrdpersonal utvidgar Ora ocksÄ studien till att omfatta allmÀnna anvÀndare. Mer Àn 150 000 av globala anvÀndare av Oura kan delta i studien och lÀgga till information om insamlingen med sina lÀsningar. Forskare hoppas kunna utveckla en algoritm baserad pÄ Oura Ring-data, sÀger UCSF.

Du kan ansöka hÀr om du vill delta i studien, sjÀlvklart mÄste du ha Oura Ring för det.

0 Shares