Nya Play Store-appikonsregler inkluderar rundat kvadratmandat, inga mer transparenta bakgrunder

NÀr tiden har gÄtt har vi sett att Google lÄngsamt blir mer allvarligt med ett sammanhÀngande formsprÄk nÀr det gÀller Android, Chrome OS och Play Store. Genom att ta ytterligare ett steg lÀngs den vÀgen lade företaget fram nya riktlinjer för appikoner för apputvecklare. Detta Àr avsett att sÀkerstÀlla enhetlighet i Play Store och det kommer förhoppningsvis att göra det lÀttare för dig som anvÀndare att ha anpassningsbara ikoner i din applÄda.

FrÄn början av april kommer utvecklare att kunna ladda upp nya ikoner som överensstÀmmer med den nya designen i Play Store-konsolen, vilket markerar början pÄ övergÄngsperioden. FrÄn maj 1, Kommer Google inte lÀngre att acceptera ikoner som inte uppfyller de nya standarderna, och senast den 24 juni kommer alla ikoner som inte har uppdaterats konverteras till gamla. Detta Àr för att sÀkerstÀlla en konsekvent upplevelse i hela Play Store.

Nya Play Store-appikonsregler inkluderar rundat kvadratmandat, inga mer transparenta bakgrunder 1
VÀnster: Originalikon; Center: Ny ikon; Höger: Gammal ikon i Àldre lÀge

Om du Ă€r nyfiken pĂ„ de exakta specifikationerna, se till att kolla in den andra kĂ€lllĂ€nken nedan. Google noterar att endast Play Store pĂ„ Android och Chrome OS kommer att visa dessa förĂ€ndringar – oftast bara anvĂ€nda en hörnradie 20% av ikonstorleken för att upprĂ€tthĂ„lla konsistens – medan Wear OS, Android TV och Android Auto inte kommer att pĂ„verkas.

Återigen har detta inte nĂ„gon inverkan pĂ„ ikonerna i din applĂ„da. Detta Ă€r helt enkelt för att se till att det Ă€r lĂ€ttare för dig att fĂ„ anpassningsbara ikoner i din startapparat och att upprĂ€tthĂ„lla enhetlighet i Play Store, Ă€ven om Google mĂ„ste anvĂ€nda Ă€ldre ikoner för att Ă„stadkomma det senare.

Försök rulla

0 Shares