Oroade dig för att dina AirPods blir stulen? Ha dessa saker i Ätanke

Oroade dig för att dina AirPods blir stulen? Ha dessa saker i Ätanke 1

Apple AirPods och AirPods Pro Àr extremt populÀra bland konsumenterna. Det gör dem tyvÀrr ocksÄ populÀra mÄl för tjuvar.

Även om det inte finns nĂ„gra hĂ„rda nummer pĂ„ AirPods-stöld finns det mediarapporter om gĂ€ng som riktar sig till AirPods-anvĂ€ndare i vissa delar av Storbritannien. Det Ă€r för att inte nĂ€mna alla problem som förlorade AirPods orsakar nĂ„gon annanstans.

NĂ€r du tĂ€nker pĂ„ det Ă€r det vettigt. AirPods Ă€r smĂ„, relativt dyra och till skillnad frĂ„n andra Apple produkter, kan ganska enkelt anslutas till en ny enhet. NĂ€r de förlorat eller stulits Ă€r de ocksĂ„ ganska svĂ„ra om inte omöjliga att spĂ„ra – Ă€ven nĂ€r du anvĂ€nder Find My AirPods.

Delvis beror det pÄ att Hitta min app inte meddela anvÀndare nÀr deras AirPods Àr i par med en ny enhet. Appen visar bara den sista platsen som de parades med enheter du Àger.

AirPods stöldskador

Det finns ett antal saker du kan göra för att undvika att muggas för AirPods, inklusive att hÄlla dig till omrÄden du kÀnner, gÄ med sjÀlvförtroende vart du Àn gÄr och undvika att lÀmna AirPods ute pÄ ett bord eller annan offentlig plats.

Men det finns ocksÄ ett antal saker som Apple kan det hjÀlpa till att motverka stöld. Exempelvis har tidigare anvÀndarrapporter angett det Apple krÀver vanligtvis ett kvitto eller serienummer för att ersÀtta ett saknat AirPods-fall. Det kan vara ett avskrÀckande medel för tjuvar som stjÀl enskilda AirPods men inte lyckades med sitt fall.

PÄ andra generationens AirPods och AirPods Pro har varje enskild AirPod-hörlur ocksÄ ett litet serienummer tryckt pÄ det.

Det betyder naturligtvis att stulna AirPods kan rapporteras stulna och lÀggas till i en databas. Det Àr ingen garanti för att du kommer att fÄ dem tillbaka, men det kan spÄra försök att sÀlja dem pÄ sekundÀrmarknaden.

Du kan ocksÄ avskrÀcka stöld genom att anpassa dina AirPods med ditt namn, ett telefonnummer eller en e-postadress. Detta kan ocksÄ vara till hjÀlp om en bra samaritan rÄkar hitta dina förlorade örhÀngen.

Om du talar om det kan du göra nĂ„got liknande för icke-personifierade AirPods som du redan Ă€ger. Återigen kommer denna taktik inte att avskrĂ€cka stölden, men den kan hjĂ€lpa dig att Ă„terförenas med dina förlorade eller felaktiga AirPods lĂ€ngs vĂ€gen.

0 Shares