Otroligt enkla sÀtt att frÀmja samarbete inom mjukvaruutveckling


Otroligt enkla sÀtt att frÀmja samarbete inom mjukvaruutveckling 1Kredit: SDTimes.com

Den kritiska faktorn som ofta bidrar till det övergripande företagets framgÄng Àr samarbete. Idag, nÀr mÀnniskor intervjuar kandidater för jobb, frÄgar de ofta om de kan arbeta i ett team. Det Àr viktigt att veta att personen du kommer att anstÀlla framgÄngsrikt kan interagera med andra anstÀllda, dela erfarenhet och kunskap med gruppmedlemmar.

Varje chef vill nÄ teamets maximala produktivitet, och det Àr bara möjligt genom samarbete. SÄ hÀr Àr nÄgra oerhört enkla sÀtt att hjÀlpa dig att frÀmja samarbete inom mjukvaruutveckling.

Definiera tydliga mÄl

Det enda stora hinder som lagen möter Ă€r den lĂ„nga listan med mĂ„l. Vanligtvis, nĂ€r det finns för mĂ„nga uppgifter i uppgiftslistan, blir mĂ€nniskor förvirrade och kan inte prioritera dem. Även om en del av dem kanske tror att den hĂ€r uppgiften Ă€r den viktigaste nu, kan den andra vara koncentrerad pĂ„ de ytterligare utmaningarna. Som ni kanske kommer samarbetet inte att frodas om det finns för mĂ„nga mĂ„l i din strategi.

Att prioritera pÄ befintliga mÄl och bara koncentrera sig pÄ de mest kritiska uppgifterna hjÀlper dina programutvecklare att samarbeta. NÀr mÀnniskor ser tydliga mÄl kan de skapa bÀttre sÀtt att uppnÄ dem tillsammans.

Bygg upp kundrelationer

Eftersom mjukvaruutvecklare ofta arbetar med en specifik produkt, mĂ„ste de kĂ€nna till sin mĂ„lgrupp. Kunder kan vara en del av ditt team. Även om de inte deltar i skapandet av programvaran pĂ„verkar de utvecklingen.

Se till att dina anstÀllda vet hur man nÄr kunderna och interagerar med dem. Skapa en gynnsam miljö dÀr vem som helst kan reagera pÄ kundens behov och skapa en lÄngsiktig relation med dem.

Förvara register

Lagarbete misstÀnker ofta möten och diskussioner. Under dem kan du dela dina idéer och avsikter och sÀtta mÄl att uppnÄ för nÀsta möte. För att sÀkerstÀlla bÀttre samarbete Àr det bÀst att hÄlla register över sÄdana hÀndelser.

Att hÄlla register hjÀlper ditt team att komma ihÄg problemen du diskuterade förra gÄngen. Du kan anvÀnda postarna pÄ de retrospektiva mötena för att definiera exakt vad som gjordes i iterationen. Att reflektera över uppgifter och utmaningar som du har hanterat kommer att öka diskussionen och hjÀlpa till att frÀmja samarbete.

Uppmuntra teammedlemmarna att tala

Att hantera teamets arbete som en enhet Ă€r det viktigt att komma ihĂ„g att varje teammedlem Ă€r en individ. Även om alla anstĂ€llda strĂ€var efter ett mĂ„l kan de ha en annan vision om sĂ€tt att uppnĂ„ det. SĂ„ det Ă€r fördelaktigt att lĂ„ta teammedlemmarna tala upp och uttrycka sin Ă„sikt.

Inkorporera stand-ups i din dagliga rutin. Inte bara stand-up-möten tillÄter en talare att kÀnna sig mer vÀrderade, utan ocksÄ lÄta hela teamet lÀra kÀnna varandra bÀttre.

Du kan stÀlla in Àmnet för varje möte. En dag kan du till exempel diskutera de resultat som företaget förvÀntar dig att uppnÄ, medan du nÀsta dag kan prata om de senaste trenderna och apparna, t.ex. Snapchat tracker. NÀr du uttrycker tankar om ett specifikt Àmne kan du ha en meningsfull konversation och hitta mer information om dina lagkamrater.

Utöka utöver formella möten

Mötena hĂ„lls alltid i konferensrum, dĂ€r folket kan diskutera de privata sakerna och se till att allt som sĂ€gs Ă€r konfidentiellt. Även om en sĂ„dan metod inte ofta hjĂ€lper till att frĂ€mja samarbete.

De forskning som utförs av MITs Human Dynamics-forskare bevisar att informell kommunikation frÀmjar samarbete. Teammedlemmarna Àr mer proaktiva och energiska nÀr de placeras i en avslappnad arbetsmiljö.

Även om inte alla organisationer kan skryta med informella omgivningar, kan du skapa en sĂ„dan lĂ€ttsam atmosfĂ€r i din avdelning. Försök att inte boka mötesrummet för en annan stand-up eller retrospektiv. BestĂ€ll istĂ€llet pizza och ha en brainstorm session i ditt öppna utrymme. Informell kommunikation ger plats för kreativitet. NĂ€r du Ă€r öppen och aktiv kommer dina teammedlemmar mer sannolikt att samarbeta och dela idĂ©er.

Otroligt enkla sÀtt att frÀmja samarbete inom mjukvaruutveckling
4.9 (97.5%) 8 Votes