PSA: Coronavirus har infekterats Amazon Lager, hÀr Àr vad det betyder för dig

PSA: Coronavirus har infekterats Amazon Lager, hÀr Àr vad det betyder för dig 1

Behöver du nÄgot som inte finns i lager i den lokala butiken? De flesta mÀnniskor gÄr till Amazon och bestÀll dessa artiklar online. Med coronavirus sprids nu igenom AmazonLagrar, vissa mÀnniskor Àr oroliga för att deras paket kan fÄ dem sjuka.

Men Àr det nÄgot vi borde oroa oss för? Vi kommer att dela upp den senaste forskningen för att se om din förkÀrlek för online-shopping Àr ett hot mot din hÀlsa.

Enligt Amazon och lokala medierapporter, Amazon lagerarbetare över hela landet Àr smittade med coronavirus, inklusive i den hÄrt drabbade New York City.

Online-jÀtten har stÀngt utvalda anlÀggningar, men den har undvikit massstÀngningar. En av de första nedlÀggningarna var dess Queens-lager, som ligger i hjÀrtat av New York City, episoden för det virala utbrottet i USA.

I sina ÄterstÄende lager sanerar företaget interiören, svindlar skift och begrÀnsar antalet personer i pausrum för att minimera arbetarkontakten.

Trots AmazonInsatser kommer coronavirus sannolikt att spridas till förpackningar, antingen i Amazon lager eller i leveransanlÀggningarna som hanterar paketen. Vad hÀnder dÄ?

Är risker för personer att fĂ„ coronavirus frĂ„n sina paket?

Enligt experter vid Center for Disease Control och specialister pĂ„ infektionssjukdomar Ă€r det troligt att viruset inte transporteras pĂ„ en lĂ„da. Även om viruset kan överleva pĂ„ hĂ„rda ytor vid omgivningstemperaturer, Ă€r leveransförhĂ„llandena inte gynnsamma för virusets överlevnad.

De flesta virus överlever inte en dag eller tvÄ i posten. Inte ens paket över natten innehÄller troligen viruspartiklar som kan smitta en person.

Om du Àr orolig för din förpackning kan en snabbtorkning med en antiseptisk handduk eller en pappershandduk fuktad med blekmedel eller isopropylalkohol göra tricket. Det tar mindre Àn en minut att göra en renande torkning.

Kom ihÄg att det primÀra sÀttet för överföring av viruset Àr via andningsdroppar bland mÀnniskor som Àr i nÀra personlig kontakt. Om du utövar social distans, arbetar hemifrÄn och bara reser nÀr det behövs kommer du att minska dina chanser att bli sjuka avsevÀrt.