Qualcomm tar med oss 3 nya processorer för mobil

Qualcomm-processorer Àr kÀnda över hela vÀrlden bÄde för sin kvalitet och för sin goda prestanda. Varje Är har företaget inte slutat erbjuda oss nya förslag som syftar till att förbÀttra driften av mobil utrustning.

Bland de senaste nyheterna hittar vi chips för avancerad utrustning som anvÀnder 5G eller som kan fungera med virtuell eller förstÀrkt verklighet. Med dem har Qualcomm uttalat att det inte planerar att sluta skapa, vilket i det lÄnga loppet Àr det som kan tillÄta det att vara kvar pÄ toppen av marknaden.

Nu har företaget ocksÄ velat lÀmna ett nytt uttalande med ankomsten av de tre nya mellanklassprocessorerna: Snapdragon 720GL, Snapdragon 662 och Snapdragon 460. Alla, dessa Àr kanske inte sÄ avancerade som de ovannÀmnda high-end de, men , ja de Àr ett stort hopp mellan sina tidigare versioner och deras nuvarande kapacitet.

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579706465_561_Qualcomm-tar-med-oss-3-nya-processorer-for-mobil.jpgNedan kommer vi att berÀtta lite mer detaljerat i vilka omrÄden var och en av dessa processorer sticker ut. PÄ samma sÀtt kommer vi att fördjupa lite i de komponenter som kan hjÀlpa deras prestanda att sticker ut.

Snapdragon 720GL

Till att börja med Àr den första vi bör nÀmna denna Àttling till serien 7 frÄn Qualcomm. Med det kommer ett nytt sÀtt att spela, leva och njuta av videospel. Med mÀngden nya förbÀttringar som har givits inom detta omrÄde har det blivit ett specialiserat chip som kommer att ge sin bÀsta prestanda nÀr den Àr anstÀlld inom detta omrÄde.

Ett första exempel pÄ detta Àr anvÀndningen av Qualcomm Spectra 350L ISP-komponenten. Tack vare detta kommer presentationen av bilderna och utvecklingen av videor vara smidig och flytande frÄn början till slut.

Å andra sidan gör femte generationen av Qualcomms AI-motor ocksĂ„ en nĂ€rvaro i denna processor. Med det kommer anvĂ€ndare att ha möjlighet att ha en mycket effektivare virtuell assistent, sĂ„vĂ€l som snabbare tack vare Qualcomm Hexagon Tensor Accelerator som ocksĂ„ kommer att integreras i utrustningen.

Snapdragon X15 LTE-modemet kommer att hjÀlpa till att öka anslutningshastigheten eftersom det har tvÄ antenner att ta emot och skicka data, istÀllet för den typiska enda antennen. En annan enastÄende detalj har att göra med anvÀndning av utrustningsenergi och dess hÄllbarhet. Eftersom detta kommer att förbÀttras pÄ grund av förbÀttringar i bÄde CPU-arkitektur och behandlingsteknik.

Det förvÀntas att utrustning som innehÄller denna processor kommer att nÄ marknaden under de första tre mÄnaderna i Är. DÀrför borde det inte ta lÄng tid innan vi kan börja njuta av anvÀndarupplevelserna de erbjuder.

Snapdragon 662

För sin del sÄvÀl som serieprocessorn 7 Det har sticker ut för sin höga prestanda inom videospel, den hÀr serien 6 Det har gjort att detta utvecklats och ett steg framÄt nÀr det gÀller möjligheten att ta bilder och video av hög kvalitet.

Mycket av detta beror pÄ nÀrvaron av Qualcomm Spectra 340T. Dess nÀrvaro möjliggör anvÀndningen av trippelkamera och valet av vilken av de tre som tar centrum i varje skott.

Dess tredje generationens konstgjorda intelligensmotor gör att funktioner som avatarer, nattfotografering samt ansikts- och röstigenkÀnning kan anvÀndas i utrustningen. Snapdragon X11 LTE-modemet Ä sin sida erbjuder datarörelseshastigheter pÄ upp till 390 Mbps.

Som kommenterat av Qualcomm kommer utrustningen som innehÄller denna processor att nÄ marknaden i slutet av 2020. DÀrför Àr det fortfarande nödvÀndigt att vÀnta lite för att kunna testa alla dess funktioner personligen.

Snapdragon 460

Slutligen hittar vi arving till seriens arv 4. Med sin ankomst genomgÄr denna serie ocksÄ en radikal förÀndring. Sedan fÄr det stora förbÀttringar pÄ mÄnga omrÄden.

Dess förmÄga att ta högkvalitativa foton och videor kommer frÄn Qualcomm Spectra 340 ISP: s hand. Medan den tredje generationens AI-motor gör det lÀmpligt att anvÀnda artificiell intelligens inom sina processer för att vara snabbare och effektivare.

PÄ samma sÀtt har bÄde CPU och GPU uppdaterats, sÄ bearbetningskapaciteten för utrustningen bör fÄ en betydande ökning med 60 eller 70%. Slutligen tillÄter Snapdragon X11 LTE-modemet att processorn ocksÄ kan ta ett enormt hopp nÀr det gÀller anslutning och förmÄga att skicka och ta emot data. Utrustningen som innehÄller den förvÀntas anlÀnda pÄ samma datum som den för Snapdragon 662.

NĂ„gra vanliga punkter

https://iunlocked.org/wp-content/uploads/2020/01/1579706465_805_Qualcomm-tar-med-oss-3-nya-processorer-for-mobil.jpgDe tre mellanliggande lagen har förmÄgan att arbeta med 4G-nÀtverk. De har ocksÄ Wi-Fi-anslutning 6, liksom för Bluetooth 5.1. Slutligen har de ocksÄ Qualcomm FastConnect-delsystemet 6-serie. Med den reduceras hastigheten för behandling, mottagning och sÀndning av data i varje processor vÀsentligt, vilket innebÀr en bÀttre anvÀndarupplevelse och navigering.

0 Shares