Redditor upptÀcker vansinnigt enkelt URL-trick för att ta bort annonser frÄn alla YouTube video

YouTube Ă€r en av de mest populĂ€ra destinationerna pĂ„ webben, och som sĂ„ mĂ„nga webbplatser dĂ€r ute, finansierar sig sjĂ€lv genom att visa annonser till tittarna. Medan du lĂ€tt kunde förvisa dem genom att betala för YouTube Premium (eller att gĂ„ alla med skurk med en ad-blockerare), ingen lösning Ă€r lika konstigt enkel som den hĂ€r metoden upptĂ€ckt av – vem annars Ă€n en Redditor.

Det visar sig att bli av med annonser pÄ YouTube videor Àr lika enkla som att placera en extra period efter .com-delen av YouTube URL. SÄ istÀllet för att navigera till youtube.com/yourvideo, skulle du gÄ in youtube.com./din video för att se detta trick i aktion.

Redditor upptÀcker vansinnigt enkelt URL-trick för att ta bort annonser frÄn alla YouTube video 1

Detta orsakas orsakas av en webbplats som YouTube försummar att normalisera vÀrdnamnet, vilket gör att huvudinnehÄllet pÄ sidan fortfarande visas medan du bryter mÄnga andra saker, inklusive annonser. Eftersom mÄnga webbplatser visar sina annonser via en vitlista som inte innehÄller den extra perioden, kan du lÀgga till den pÄ URL: en genom att lÀgga till innehÄll men filtrera bort annonser.

Annonser finns överallt, men tÀnk om du skulle kunna inaktivera dem allt detta lÀtt? Skulle det vara oetiskt? Förmodligen. AnvÀndbar? Kanske. Hur som helst, jag Àr sÀker pÄ att nÄgon lagar upp en Chrome-förlÀngning som automatiskt lÀgger till den extra perioden pÄ YouTube lÀnkar just nu.

Försök rulla

0 Shares