Robocalls har minskat under coronavirus-pandemin

Sedan koronaviruspandemin (COVID-19) dök upp har mÄnga företag gÄtt i konkurs pÄ grund av denna speciella och kÀnsliga situation, men dessa har inte varit de enda som drabbats, eftersom en ny rapport visar att robocalls o Automatiska samtal har minskat exponentiellt sedan detta virus introducerades.

Robocalls Àr de automatiska samtal som vissa hackare ringer med förinspelade meddelanden för att stjÀla anvÀndarnas personuppgifter, som poserar som statliga enheter eller andra företag för att fuska anvÀndare.

50% mindre automatiska samtal

Med ankomsten av COVID-19 har dessa bedrÀgliga automatiska samtal ocksÄ minskat, eftersom enligt en rapport frÄn YouMail, blockerades en skrÀppost och röstbrevlÄda i april. 2.900 miljoner automatiska samtal i USA USA

En siffra som jÀmförde med 4.100 miljoner samtal blockerade under mars mÄnad och 4.800 miljoner för februari mÄnad representerar ett stort framsteg i blockeringen av dessa robotar.

COVID-19 som ett av orsakerna

Enligt kÀllaYouMail verkstÀllande direktör Alex Quilici har pÄpekat att en av de frÀmsta orsakerna till denna minskning beror pÄ pandemin, eftersom mÄnga av de globala callcenterna har avslutat sin verksamhet eller arbetar med en lÀgre volym arbetare.

Även om det kan tyckas konstigt för oss att dessa bedragare Ă€r beroende av callcenter för att arbeta och inte pĂ„ ett litet kontor i sina garage, pĂ„pekar Quilici att det efter en stĂ€ngningsorder som trĂ€dde i kraft i Indien i slutet av mars tillĂ€t dem observera en "samtalsvolym i princip halva nĂ€sta dag".

Medan mÄnga av dessa samtal nu riktar sig till COVID-19-frÄgan, dÀr nÄgon poserar som regeringen eller gör olagliga lanseringar av medicinsk eller hÀlsovÄrd, konstaterar rapporten att de har kontrollerats.