SÄ hÀr lÀgger du till retweet-knappar till dina PDF-dokument

om, Twitter det Àr varmt. Har du mÀrkt den vÀxande trenden: retweetknappar som visas pÄ webbplatser överallt?

Visste du att du kan lÀgga till retweet-knappar i dina PDF-filer? Fördelen: LÀsarna kan enkelt dela sitt fantastiska arbete med sina Twitter följare genom att helt enkelt klicka pÄ en knapp pÄ din PDF-fil.

SÄ hÀr gör du i sex enkla steg. Förresten, om du gillar den hÀr artikeln, klicka pÄ retweet-knappen du ser ovan.

Hur det fungerar

Om du har vitböcker, e-böcker eller rapporter, vill du lÀgga till inbÀddade retweet-knappar i dina PDF-filer. NÀr lÀsarna upptÀcker ditt vÀrdefulla PDF-dokument klickar de helt enkelt pÄ en retweet-knapp i PDF-filen. Resultatet: ett meddelande skickas till din Twitter följare som pekar dem mot ditt dokument (kan du sÀga det?).

Retweet-knappen gör att alla lÀsare enkelt kan lÀgga en tweet till sin Twitter konto. Och det Àr inte bara nÄgon tweet, utan en prefabricerad av dig och med lÀnkar till den ursprungliga mÄlsidan dÀr ditt dokument finns.

HÀr Àr ett exempel:

SÄ hÀr lÀgger du till retweet-knappar till dina PDF-dokument 1

Observera att jag har förberett ovanstÄende tweet. De enda stegen som lÀsarna behöver göra Àr att klicka pÄ retweet-knappen i PDF-filen och sedan klicka pÄ uppdateringsknappen pÄ Twitter (se bilden ovan). Om en lÀsare inte Àr ansluten Twitterdet fungerar fortfarande. LÀsaren uppmanas helt enkelt att logga in och sedan Àr deras tweet fullbordad i "Vad gör du?" Som visas ovan.

Varför du ska skapa retweet-knappar i PDF-filer

PÄ grund av sin bÀrbara karaktÀr laddas PDF-filer ofta ner till lÀsarens skrivbord. Dessutom kan PDF-filer enkelt e-postas till mÀnniskor eller publiceras pÄ forum eller andra webbplatser.

Eftersom en PDF-fil kan flyta Àr de kampanjalternativ som du normalt hittar pÄ din mÄlsida (till exempel en retweet-knapp) inte tillgÀngliga för nÄgon som bara har filen. DÀrför Àr det viktigt att ge dina lÀsare ett enkelt sÀtt att dela ditt utmÀrkta dokument med dina fans. Och det Àr just dÀr PDF-retweet-knappen Àr praktiskt.

NÄgra fördelar med att ha en retweet-knapp i din PDF-fil inkluderar:

TillÄter lÀsare att enkelt dela sin PDF med sina fans LÄter lÀsarna visa sin uppskattning för sitt arbete genom att helt enkelt klicka pÄ en knapp Ger konstant strömmar av trafik till din PDF-fil (eftersom nÀr mÀnniskor upptÀcker filen kommer de att retweeta den om som innehÄll) LÄter dig veta exakt vem som delar ditt dokument (för marknadsföring)

Och jag Àr sÀker pÄ att det finns mÄnga andra fördelar.

6 steg för att skapa en retweet-knapp i din PDF-fil

steg 1- Skapa ett retweet-diagram och lÀgg det i ditt dokument

Du mÄste skapa en liten grafik som du kan placera i ditt originaldokument. Om du har tillgÄng till en designer vill du skapa nÄgot riktigt enkelt som sÀger "Retweet this". Jag kan föreslÄ att du lÀgger en blÄ fÄgel pÄ diagrammet för att ge en visuell signal till Twitter anvÀndare.

Eller sÄ kan du dra den som min designer har skapat (se nedan):

SÄ hÀr lÀgger du till retweet-knappar till dina PDF-dokument 2

Du mÄste placera den hÀr bilden i den ursprungliga kÀllfilen. SÄ om du har skapat ditt dokument i Microsoft Word mÄste du vÀlja nÄgra strategiska platser för att placera bilden. Jag föreslÄr att du placerar retweet-bilden pÄ mer Àn en plats.

I min rapport för industrimarknadsföring placerade jag retweetbilden pÄ tre platser: sidor 2, 5 och 25.

steg 2: Skapa en spÄrnings-URL som lÀnkar till dokumentets mÄlsida

Du behöver ett permanent hem för din PDF-fil, en dÀr Twitter Fans kan fÄ dokumentet. Till exempel Àr http://www.whitepapersource.com/socialmediamarketing/report/ viloplatsen för min rapport om industrin för marknadsföring av sociala medier.

Jag rekommenderar att det Àr en mÄlsida som lÀnkar till sjÀlva PDF-filen, INTE en lÀnk som skickar mÀnniskor direkt till PDF-filen. En riktig mÄlsida (som lÀnken du ser ovan) ger dig fördelen att förklara vad dokumentet handlar om. Dessutom kan du lÀgga till videor, kommentarer och andra funktioner pÄ den mÄlsidan som uppmuntrar mÀnniskor att delta.

sedan nÀr du vÀl har den faktiska url-adressen för mÄlsidan Àr nÀsta steg att anvÀnda en url-förkortare. Dessa tjÀnster tar din lÄnga URL och skapar en kort. Hitta en som ocksÄ spÄrar marknadsföring.

TvÄ som jag föreslÄr Àr http://bit.ly och http://cli.gs. Jag Àr en bit.ly-fan eftersom det ger klickdata i realtid, kan veta var i vÀrlden mÀnniskor klickar och ocksÄ spÄrar sociala mediesamtal kopplade till sin bit.ly-URL ( se bild nedan).

SÄ hÀr lÀgger du till retweet-knappar till dina PDF-dokument 3

steg 3: Skriv din Tweet

Nu nÀr du har en förkortad spÄrnings-URL, fortsÀtt och skapa en övertygande tweet för ditt PDF-dokument. HÀr Àr nÄgra tips:

HĂ„ll det enkelt. Försök att hĂ„lla den totala lĂ€ngden pĂ„ 120 tecken eller mindre (helst 100). Detta tillĂ„ter Twitter vĂ€nner för att lĂ€gga till kommentarer eller innehĂ„ll till tweeten. ÖvervĂ€g att anvĂ€nda en hashtag för spĂ„rningsĂ€ndamĂ„l. Du kan helt enkelt gĂ„ till http://search.twitter.com och söka efter "#yourtag" (dĂ€r du ersĂ€tter "din tagg" med en serie unika bokstĂ€ver). Vi anvĂ€nder till exempel "#smreport" för rapporten för marknadsföring av sociala medier. Detta gjorde att vi enkelt kan spĂ„ra antalet retweets helt enkelt genom att söka Twitter med hashtaggen AnvĂ€nd din Twitter IDENTITETKORT: Om du vill öka dina följare kan du övervĂ€ga att anvĂ€nda din Twitter Identifiering i din tweet. Jag anvĂ€nde @Mike_Stelzner i mitt exempel för att utveckla följande. Vissa konventioner hĂ€r inkluderar att lĂ€gga till "via @ ditt namn" i slutet av tweeten eller "RT: @ ditt namn" pĂ„ framsidan av tweeten.

steg 4: skapa PDF-filen

Du bör nu ha din grafiska retweet pÄ nÄgra viktiga platser i din PDF-fil. GÄ vidare och generera PDF-filen. Om du anvÀnder en dator och inte har möjlighet att skapa PDF-filer kan du gÄ hit för att lÀra dig hur: https://createpdf.adobe.com/.

Om du Àr pÄ en Mac Àr allt du behöver göra att vÀlja PDF-alternativet frÄn utskriftsmenyn (se bild nedan).

SÄ hÀr lÀgger du till retweet-knappar till dina PDF-dokument 4

steg 5: skapa den speciella URL: en

SÄ det Àr hÀr magin kommer in. Det Àr verkligen vÀldigt enkelt. Du mÄste skapa en speciell URL som kommer att berÀtta för dig Twitter allt du behöver veta för att allt ska fungera.

Del en: Kopiera den hÀr texten: https://twitter.com/?status=

Den andra delen: LÀgg till din tweet frÄn Paso 3 ovan. Till exempel: https://twitter.com/?status=RT: @mike_stelzner Social Media Marketing Industry Report (Gratis, mÄste lÀsa) http://cli.gs/QYEpY2 #smreport.

https://twitter.com/?status=RT: @mike_stelzner Social Media Marketing Industry Report% 28Free, bör lÀsa% 29 http://cli.gs/QYEpY2% 23smreport

En anteckning om hashtags. Om du har en hashtag (symbolen #) i din tweet bör du ersÀtta den med följande text:% 23. Till exempel blir #mydoc% 23mydoc i din speciella URL. Observera att jag har sett nÄgra situationer dÀr # det fungerar och andra dÀr det inte fungerar, sÄ spel det sÀkert.

Testa nu lÀnken. Om du klistrar in den i din webblÀsare bör den visas pÄ din Twitter statusfönster Se till att din hashtagg visas.

steg 6: Hotlink retweetgrafiken i din PDF-fil

NÀsta steg kommer att krÀva Adobe Acrobat Pro. Om du inte har Acrobat Pro kan du försöka hitta nÄgon som gör det. Med Acrobat Pro kan du skapa lÀnkar i din PDF-fil.

I Acrobat letar du efter retweet-knapparna du lagt till din fil och skapar helt enkelt en klickbar lÀnk för varje retweet-grafik. AnvÀnd den specialadress som du skapade i steg 5 ovan.

Det hÀr Àr vad du bör göra. NÀr du Àr i Acrobat Professional vill du anvÀnd lÀnkverktyget. I Acrobat Professional 8Detta finns i Verktyg-menyn och sedan i undermenyn Avancerad redigering.

NĂ€r du har valt lĂ€nkverktyget kan du helt enkelt ta musen och dra en rektangel över retweet-diagrammet. En ruta som heter "Skapa lĂ€nk" visas ovan (se nedan). Du vill hĂ„lla lĂ€nkstypen osynlig, markera stilen i "Ingen" och vĂ€lj "Öppna en webbsida" som lĂ€nkĂ„tgĂ€rd.

SÄ hÀr lÀgger du till retweet-knappar till dina PDF-dokument 5

Tryck sedan pÄ knappen "NÀsta". Du blir ombedd att ange din speciella URL. Klistra bara fast det.

nu upprepa processen för alla retweet-knappar du har i din PDF-fil. Spara det och gÄ. Ditt sista steg Àr att ladda upp filen till din mÄlsida.

Nu kan du luta dig tillbaka och se hur magin hÀnder nÀr mÀnniskor retweetar ditt PDF-dokument. Jag vill skapa en sökfrÄga som sparats i min Twitter profil för att kunna se med ett enda klick pÄ frekvensen som dokumentet retweetas med.

SĂ„ vad tycker du Är det nĂ„got som kan gynna ditt företag? LĂ„t mig veta din upplevelse.