SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows 10 för data / skrivardelning

SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows 10? LAN eller Local Area Network Àr en typ av datornÀtverk. LAN Àr ett datornÀtverk som har den minsta tÀckningen jÀmfört med andra datornÀtverk.

Detta nÀtverk kallas ocksÄ vanligtvis det lokala nÀtverket eftersom det bara anvÀnds för att ansluta enheter i ett rum eller ett lokalt omrÄde.

För LAN-nÀtverk som tillhandahÄller Wi-Fi-anslutningar Àr vi mer bekanta med termen hotspot. I allmÀnhet Àr LAN: s funktion att ansluta flera enheter till ett nÀtverk som fortfarande ligger i ett litet utrymme. AvstÄndet Àr ocksÄ vanligtvis nÀra varandra. Exempel pÄ anvÀndning av LAN-nÀtverk som vi ofta stöter pÄ Àr nÀtverken i ett datorlabb.

SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows 10

fildelning för bÀrbar dator

NÀtverksinstÀllningar pÄ LAN görs nÀr anvÀndaren vill dela resurser, vare sig det Àr att dela data, mappar eller till och med skrivare dÀr andra anvÀndare som Àr anslutna i samma nÀtverk kan komma Ät resouchen.

Till exempel till exempel i ditt hem / kontor dÀr 1 skrivare och du vill stÀlla in den sÄ att skrivaren kan nÄs av alla som Àr anslutna i samma nÀtverk som du (till exempel i 1 Wi-Fi-nÀtverk). För att göra det lÀttare för dig praktiserar vi det bara (hÀr anvÀnder jag 1 skrivare + 2 bÀrbar dator ansluten i samma WiFi-nÀtverk).

1, Se till att datorn Àr ansluten till samma nÀtverk

Se först till att bÄde PC A eller PC B Àr anslutna till samma nÀtverk. Oavsett om det Àr anslutet via en LAN- eller Wifi-kabel, Àr det samma sak som betyder nÄgot i ett nÀtverk. Hur man kontrollerar det sÄ hÀr (bÄde pÄ PC A och PC B mÄste kontrolleras först):

1, GÄ in Kontrollpanelen vÀlj sedan NÀtverk och Internet,

LAN-instÀllningar 1

2, I fönstret NÀtverk och delningscenter, Klicka sedan pÄ Wi-Fi (Name-Hotspot) som pilen indikerar.

SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows för skrivardelning

3, AnmÀrkningsvÀrt Àr IP-adress och IP-gateway frÄn PC A som fungerar som en server och Àr ansluten till skrivaren. Hur man stÀller in ett LAN mellan tvÄ eller flera datorer Àr mycket enkelt, PC: s viktigaste IP-gateway mÄste vara densamma. Oavsett, IP kan automatiskt vara direkt frÄn modem / Ap / switch (DHCP) eller manuellt stÀllt in (statisk).

Obs: Jag lÀrde inte hur man manuellt stÀller in ett LAN-nÀtverk (statisk) eftersom det vanligtvis kommer att resultera i en internetanslutning som inte Àr ansluten.

LAN-instÀllningar 4

4, PÄ PC B, se till att du pinglar först genom att trycka pÄ Ctrl + R skriv sedan ping 192.168.1,5 -t. Om den Àr ansluten Àr svaret mer eller mindre sÄ hÀr.

LAN-instÀllningar 5

2, PC A-instÀllningar (ansluten till skrivaren)

1, I fönstret NĂ€tverk och delningscenter, vĂ€lj Ändra avancerade delningsinstĂ€llningar,

PC-instÀllningar A 1

2, VÀlj sedan nÀtverksalternativet som har orden (nuvarande profil). VÀlj sedan det SlÄ pÄ nÀtverksupptÀckt och Aktivera delning av filer och skrivare,

SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows för datadelning

3, I alternativen Alla nĂ€tverk, vĂ€lj sedan SlĂ„ pĂ„ delning sĂ„ att alla med nĂ€tverk … blĂ€ddra sedan lite.

PC-instÀllningar A 2

4, VÀlj sedan StÀng av lösenordsskyddad delning sÄ anvÀndare som vill komma Ät mappen / skrivaren som har delats av PC A behöver inte lÀngre ange ett lösenord. VÀlj sedan Spara Àndringar,

PC-instÀllningar A 4

5, ÅtergĂ„ till fönstret Kontrollpanelen, vĂ€lj Visa enheter och skrivare,

PC-instÀllningar A 5

6, Högerklicka pÄ skrivaren som du vill dela.

SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows 10 8 7

7, VĂ€lj sedan Skrivaregenskaper,

PC-instÀllningar A 7

8, Namnge skrivaren du vill dela och vÀlj sedan OK,

PC-instÀllningar A 8

3, PC B-instÀllningar (som vill komma Ät skrivaren)

1, I fönstret NĂ€tverk och delningscenter, vĂ€lj Ändra avancerade delningsinstĂ€llningar,

PC-instÀllningar B 1

2, VÀlj nÀtverksalternativet som har orden (nuvarande profil). VÀlj sedan det SlÄ pÄ nÀtverksupptÀckt och Aktivera delning av filer och skrivare,

SÄ hÀr sÀtter du pÄ LAN Windows fullstÀndig

3, Ange filutforskaren och vÀlj sedan nÀtverk, VÀlj den upptÀckta datorn, namnet kan vara annorlunda.

PC-instÀllningar B 3

4, Skrivarens namn som har delats visas, högerklicka> vÀlj Anslut,

PC-instÀllningar B 4

5, Det fungerar, du kan nu skriva ut direkt frÄn PC B. Inte bara det, du kan ocksÄ dela filer / mappar ocksÄ pÄ PC A.

PC-instÀllningar B 5

Egenskaperna hos ett LAN-nÀtverk

Du mÄste veta att varje nÀtverk mÄste ha sina egna egenskaper. Inget undantag frÄn LAN-nÀtverk som har egenskaper som skiljer det frÄn andra nÀtverk. NÄgra av de funktioner som LAN har:

    LAN Àr ett nÀtverk som har en smalare omfattning, till exempel kontor, skolor, internetkaféer, hem. LAN har relativt högre dataöverföringshastigheter. LAN kan fungera korrekt Àven om de inte anvÀnder telekommunikationsnÀt. Det vill sÀga LAN krÀver inte internetanslutning.

LAN-funktion

Som vi nÀmnde tidigare att LAN-funktionen Àr att ansluta datorer i ett nÀtverk som underlÀttar vÄrt arbete eftersom det kan vara mer effektivt och effektivt. Dessutom finns det fortfarande flera andra funktioner som Àgs av LAN, inklusive:

    LAN Àr ett datornÀtverk som anvÀnds för att ansluta flera datorer i ett smalt omrÄde. LAN Àr anvÀndbart för att ansluta flera datorer sÄ att det Àr lÀttare att kommunicera. LAN gör det ocksÄ lÀttare för anvÀndare nÀr de vill överföra data. SÄ de behöver inte lÀngre komma till destinationsdatorn för att kopiera data eftersom allt kan göras omedelbart sÄ lÀnge det Àr anslutet till samma datornÀtverk. LAN Àr ocksÄ anvÀndbart för att spara driftskostnader. Detta beror pÄ att anslutningar mellan enheter blir enklare och snabbare och ocksÄ kan anvÀndas tillsammans, t.ex. att anvÀnda en skrivare, server och andra.

En av anvÀndningen av LAN-nÀtverk som du ofta stöter pÄ Àr LAN för kontor, skolor, internetkaféer eller till och med hem. Idag anvÀnder majoriteten av LAN-nÀtverket redan IEE 802.3 Ethernet. Dessutom Àr LAN ocksÄ utrustade med switchar som har dataöverföringshastigheter pÄ upp till 10, 100 eller till och med upp till 1000 Mbps. Det finns fortfarande andra LAN-tekniker, 802.11b eller Wi-Fi LAN-nÀtverk.

0 Shares