SÄ hÀr stÀnger du av undertexter pÄ din Samsung TV

Att stÀnga av undertexter pÄ Samsung TV: er Àr en promenad i parken. Du kan göra det pÄ alla moderna modeller frÄn den koreanska tillverkaren. Det bÀsta Àr att samma steg gÀller bÄde Smart-modeller och vanliga TV-apparater.

Vi har ocksÄ inkluderat nÄgra felsökningstips om undertexten inte stÀngs av. HÀr Àr ett tips. Om envisa undertexter stör dig Àr problemet inte med din TV, utan en annan gadget eller tjÀnst.

StÀnga av undertexter pÄ en Samsung TV

Det finns nÄgra saker att tÀnka pÄ innan du börjar.

Undertexter finns tillgÀngliga i sÀndningar och appar som stöder dem. StrömningstjÀnster som Hulu, Disney + och Netflix har sina abonnemang, och du mÄste inaktivera dem för varje tjÀnst.

De som fortfarande gillar att spela DVD-skivor och Blu-strÄlar, stÀnger av undertexterna pÄ och skivmenyn. Och hÀr Àr stegen för att stÀnga av dem pÄ en Samsung TV.

Steg 1

Se till att du Àr pÄ Samsungs hemskÀrm, greppa sedan fjÀrrkontrollen och navigera till InstÀllningar med riktningsfÀltet. VÀlj sedan AllmÀnt och vÀlj menyn TillgÀnglighet.

Samsung TV StÀng av undertexter

Steg 2

VÀlj dÀrefter bildtextinstÀllningar och vÀlj bildtext för att stÀnga av dem. Vi antar att undertexterna redan Àr pÄ. Det finns en liten grön prick bredvid bildtexten som anger den. NÀr du stÀnger av dem Àndrar punkten fÀrg.

Samsung TVTurn off Subtitle

Undertextalternativ

Menyn för bildtextinstÀllningar ger dig tre olika alternativ för att justera undertexterna efter dina önskemÄl.

Alternativ för bildtexter

Den hÀr menyn lÄter dig Àndra undertexternas utseende. Du kan vÀlja en annan typsnittsstorlek, fÀrg, stil och Àndra bakgrundsfÀrgen. För den mest bekvÀma visningsupplevelsen Àr det bÀst att hÄlla sig med vitt teckensnitt pÄ svart bakgrund och justera teckenstorleken.

BildtextlÀge

HÀr fÄr du vÀlja ett önskat sprÄk för undertexter, men det finns en fÄngst. SÀndarna bestÀmmer tillgÀngliga sprÄk. Det Àr tillrÄdligt att hÄlla det hÀr alternativet pÄ Standard, men de flesta stationer kommer att innehÄlla spanska undertexter om det Àr vad du behöver.

Separat bildtext

Undertexterna visas i ett annat omrÄde pÄ skÀrmen för enklare lÀsning. Om du Àr van vid standardpositionen lÀngst ner pÄ skÀrmen kanske det hÀr alternativet kÀnner sig lite konstigt. Men det kan hjÀlpa vissa anvÀndare.

Expertrick

GenvÀgar Àr tillgÀngliga med de flesta nyare Samsung-TV-apparater. Den hÀr menyn innehÄller de alternativ du anvÀnder mest, vilket gör dem lÀttare att anvÀnda.

Samsung TV Hur man stÀnger av undertexten

För att komma till genvÀgen genom att trycka pÄ Mute-knappen pÄ fjÀrrkontrollen och hÄlla den en stund. NÀr menyn visas navigerar du till avsnittet Bildtext med riktningsfÀltet. VÀlj det hÀr alternativet för att stÀnga av det. Kom ihÄg att den lilla pricken Àr grön nÀr undertexterna Àr pÄ.

Bortsett frÄn bildtexter har genvÀgarna olika visningsinstÀllningar och Samsungs röstguide.

Kan inte stĂ€nga av undertexter – Vad ska man göra?

Om undertexterna inte försvinner efter att du inaktiverat dem pÄ TV: n, stÀnger du av dem frÄn en tredje parts tjÀnst.

De flesta set-top-lÄdor för satellit- och kabel-TV innehÄller undertexter, och instÀllningarna pÄverkar skÀrminstÀllningarna. SÄ bestÀmmer först kÀllan till sÀndningen som innehÄller de ihÄllande undertexterna.

DÀrefter mÄste du öppna kÀllinstÀllningarna, hitta undertexter eller menyn StÀngd bildtext och inaktivera dem dÀr. Följande steg visar till exempel hur du stÀnger av undertexter pÄ Hulu.

Steg 1

Medan sÀndningen Àr pÄ, ta din fjÀrrkontroll och svep ner för att komma Ät uppspelningsfÀltet. Att trycka pÄ Upp-knappen gör samma sak.

Steg 2

Nu mÄste du komma Ät InstÀllningar och svepa eller trycka uppÄt. Navigera sedan till bildtexter och undertexter och vÀlj Av för att bli av med undertexterna.

Undertexter kontra stÀngda bildtexter

MÀnniskor anvÀnder ofta stÀngda bildtexter och undertexter. Men det Àr en skillnad.

Genom design Àr undertexter för dem som inte förstÄr kÀllsprÄket eller inte kan anvÀnda ljudet. Som sÄdan visar de bara dialogrutorna pÄ skÀrmen.

StÀngda bildtexter inkluderar ocksÄ bakgrundsljudbeskrivningar, ljudeffekter, sÄngtexter och mer. De Àr frÀmst för personer med nedsatt hörsel eftersom de kommunicerar det mesta av ljudet till tittaren.

Visa stÀngda bildtexter eller undertexter beror pÄ kÀllan, och din Samsung TV kommer att visa dem i enlighet dÀrmed. Naturligtvis tillÄter kÀllinstÀllningarna ocksÄ att du Àndrar typsnitt, storlek och andra instÀllningar.

Vad sÀgs om de spanska tvÄloperan?

Undertexter Àr lÀtta att stÀnga av och slÄ pÄ, och du behöver inte gÄ igenom oÀndliga menyer för att hitta dem. Om din Samsung TV inte svarar, behöver du bara driva den och problemet bör vara borta.

Vilka strömningstjÀnster anvÀnder du pÄ din Samsung TV? AnvÀnder du andra undertexter Àn de engelska? Dela dina preferenser med resten av TJ-gemenskapen i kommentarerna nedan.

0 Shares