Saker du kan göra med de dolda Android-utvecklaralternativen

Du kan bli Android-utvecklare pĂ„ nĂ€stan ingen tid. Inga klasser, inga kodfĂ€rdigheter – bara förmĂ„gan att trycka pĂ„ samma knapp sju gĂ„nger i rad. Okej, den skillset kan kanske inte fĂ„ dig ett jobb, men det kommer att fĂ„ Android som ger dig tillgĂ„ng till menyn "Utvecklaralternativ", hem till dussintals smĂ„ tweaks som kan hjĂ€lpa dig att fĂ„ lite mer ut ur telefonen. Att rulla igenom dem alla tar dock en hel del tid, och namnen Ă€r ofta inte tydliga för att ge icke-utvecklare en uppfattning om vilka som kan vara anvĂ€ndbara.

Hur du kommer Ă„t utvecklarens alternativ

Vissa telefontillverkare kan ha en annorlunda layout, men proceduren för att aktivera utvecklaralternativ bör vara nÀstan identisk för de flesta telefoner.

TillgÄng för Android-utvecklare 4 Utvecklaralternativ

1. GĂ„ till “InstĂ€llningar -> Om telefon.” “Om telefon” kan begravas i en annan meny med namnet “System” eller nĂ„got liknande.

TillgÄng för Android-utvecklare 1 Om telefon

2. Rulla ner tills du ser "Byggnummer."

TillgÄng för Android-utvecklare 2 Bygga nummer

3. Klicka pÄ knappen "Bygg nummer" sju gÄnger. Efter nÄgra kranar dyker det upp med ett meddelande som sÀger att du nÀstan Àr en utvecklare, och efter sju kranar sÀger det att du Àr en utvecklare! Trevligt jobb dina vÀnner kommer alla att bli imponerade.

TillgÄng för Android-utvecklare 3 Tryck

NÀr du har lÄst upp menyn kan du hitta "Utvecklaralternativ" i "InstÀllningar -> System -> Avancerat."

USB felsökning

Detta Àr förmodligen det vanligaste skÀlet till att mÀnniskor behöver tillgÄng till sina utvecklaralternativ. Alternativet "USB-felsökning" tillÄter enheter anslutna via USB-tillstÄnd att fÄ information frÄn och skicka kommandon till din Android-enhet. Du kanske behöver den för att rota din telefon, anvÀnda skrivbordsbaserade Android-skÀrminspelare, felsöka appar, installera APK: er osv.

Android-utvecklaralternativ Usb-felsökning

NÀr du har aktiverat det hÀr alternativet bör varje ny enhet som du ansluter din felsökningsfunktion tillföra en popup med en behörighetsbegÀran. Ignorera inte dessa! Offentliga datorer och till och med offentliga USB-laddningsportar som du utan avbrott ger felsökningstillstÄnd för att kunna sluta stjÀla dina data eller infektera din telefon med skadlig programvara. AnvÀnd bara USB-felsökning med enheter du litar pÄ.

Ändra animationshastighet

Som standard levereras Android med animationer som gör att dina övergĂ„ngar mellan skĂ€rmar och appar kĂ€nner smidigt, men de ger lite extra vĂ€ntetid. Alternativen "Fönsteranimationsskala", "ÖvergĂ„ngsanimationsskala." Och "Animatorns varaktighetsskala" styr olika aspekter av dessa animationer, och om du reducerar eller inaktiverar dem kommer din telefon att verka som den har fĂ„tt lite uppsving. Det har det inte dessa animationer har faktiskt ingen mĂ€rkbar effekt pĂ„ processorkraft eller minne – men det Ă€r en fin psykologisk effekt!

Android-utvecklingsalternativ Animationsskala

För en verkligt surrealistisk upplevelse (eller för att allvarligt röra med nÄgon), prova dessa instÀllningar pÄ 5x eller 10x. Det Àr telefonekvivalenten att gÄ i leran.

StÀll in din telefon pÄ NattlÀge

Android-utvecklaralternativ NattlÀge

Android's Night Mode vÀxer lÄngsamt för att tÀcka fler appar och UI-element, men det Àr för nÀrvarande begrÀnsat till nÄgra Google-appar, som Telefon och kartor. Alla enheter som kör Android Pie eller högre bör dock ha möjlighet att vÀlja mellan att ha NattlÀge pÄ, av eller automatiskt (beroende pÄ tid pÄ dygnet).

Övervaka telefonens minnesanvĂ€ndning

Android Developer-alternativ som kör appar

Alternativet "Running services" Àr i grunden en Android task manager. Den visar vilka appar som för nÀrvarande körs och hur mycket minne de förbrukar och gör att du kan stoppa dem vid behov. Om du har en lÄngsam telefon och vill se vad som Àter upp minnet Àr detta ett bra stÀlle att kolla.

Android Developer-minne

Alternativet "Minne" högst upp i utvecklaralternativet visar ocksÄ kumulativ minnestatistik om du letar efter ett lÄngsiktigt minne.

Fake din plats

Android Developer Options Gps Spoof

Om du nÄgonsin har behövt göra din telefon att tro att den Àr pÄ en annan plats Àn den faktiskt Àr, mÄste du först ladda ner en app som ger dig platsförfalskningsförmÄga (som Fake GPS Location). Sedan, i utvecklaralternativ, kan du vÀlja det med alternativet "VÀlj mock location app". Detta gör att appen kan ta över platsutgÄngen, sÄ att du kan flytta din plats nÀr som helst, oavsett om du försöker testappar, kringgÄr geobegrÀnsningar eller lurar vÀnner.

Gör varje app delad skÀrmbar

Fönstret Alternativ för Android-utvecklare Ändra storlek

Medan de flesta stora Android-appar har möjlighet att dela skÀrmen, har vissa inte den inbyggda funktionen. Med alternativet "Tvinga aktiviteter att Àndra storlek" kan du fylla vilken app som helst i ett fönster med delad skÀrm oavsett om eller inte borde det vara. Men inte alla appar reagerar bra pÄ denna behandling.

Optimera för fÀrgblindhet

Visste du det ungefÀr 8 procent av mÀn och 0.5 procent av kvinnorna har nÄgon form av fÀrgblindhet? Om du ingÄr i den statistiken, kan du göra det testa dig sjÀlv hÀr) du kan ha svÄrigheter med vissa element pÄ en telefonskÀrm. Alternativet "Simulera fÀrgutrymme" lÄter dig Àndra fÀrgschemat i Android-anvÀndargrÀnssnittet sÄ att det Àr mer lÀsbart för personer med fÀrgstörningar.

Android-utvecklaralternativ Simulera fÀrgutrymme

Det kan fungera bÀst i svÄra fall; men jag har mild rödgrön fÀrgblindhet och tyckte inte att instÀllningen gjorde sÄ mycket för att göra saker tydligare. Det fick bara de flesta fÀrger att se sÀmre ut.

Alternativt kan du ge din telefon en vintage vibe genom att stÀlla in den i svartvitt. Bonus: om du anvÀnder en AMOLED-skÀrm kan svartvitt spara dig lite kraft.

Visa kranar / pekarplats

Om du Àr en apputvecklare kanske du Àr intresserad av att se exakt var fingret landar eller spÄra banor nÀr du sveper. Om du inte Àr det, kanske du bara Àr intresserad av den roliga visuella feedback du kan fÄ genom att aktivera dessa alternativ.

Android Developer Options Visa Tap

"Visa kranar" fÄr en liten cirkel att visas varje gÄng du pekar pÄ fingret pÄ skÀrmen, och "Pekarplats" ger dig korsstolar och ett linjespÄr varje gÄng du rör fingret över skÀrmen.

HĂ„ll din telefon vaken

Android Developer-alternativ HĂ„ll dig vaken

"HÄll dig vaken" Àr ganska enkel: sÄ lÀnge din telefon laddas kommer skÀrmen att vara pÄ tills du stÀnger av den manuellt. Du vill förmodligen inte hÄlla den hÀr inaktiverad hela tiden, eftersom den förmodligen kommer att resultera i en lÄngsammare laddningstelefon, men det kan hjÀlpa om du behöver skÀrmen förbli lÀngre Àn den tidsgrÀns som anges i Android: s standard sömninstÀllningar, som om du gör en lÄng uppgift som krÀver bÄda hÀnderna eller vill att telefonen ska hÄlla sig vaken medan du har den ansluten till din dator.

Byt automatiskt frÄn Wi-Fi till data snabbare

Android utvecklaralternativ Mobildata

Om den Àr ansluten till bÄde Wi-Fi och data föredrar Android vanligen Wi-Fi tills den blir för svag för att vara anvÀndbar, vid vilken tidpunkt den gÄr över till att anvÀnda dataförbindelsen. Beroende pÄ din Android-konstruktion kan du se "Aggressiv Wi-Fi till Cellular Handover" och / eller "Mobildata alltid aktiva", som bÄda Àr alternativ som kan göra din övergÄng frÄn Wi-Fi till data lite snabbare. Nackdelarna Àr att du kan sluta anvÀnda mer data Àn du annars vill eller tömma batteriet snabbare Àn om du bara bytte manuellt.

Andra praktiska funktioner

  • Om du anvĂ€nder ADB (Android Debug Bridge) för att sĂ€kerhetskopiera din telefon till skrivbordet, lĂ„ter funktionen "Desktop backup lösenord" lösenordsskydda sĂ€kerhetskopian.

Android Developer Options Desktop Backup Password

  • Med ”VĂ€lj USB-konfiguration” kan du Ă€ndra standardprotokollet som telefonen anvĂ€nder för att ansluta till din dator istĂ€llet för att manuellt Ă€ndra det varje gĂ„ng du ansluter.

Android-utvecklaralternativ Usb-anslutning

  • Med "Standby-appar" kan du Ă€ndra hur mycket Android tillĂ„ter vissa appar att göra, vilket begrĂ€nsar dess förmĂ„ga att arbeta i bakgrunden eller skicka / ta emot data. Om du begrĂ€nsar en app kan du spara lite batteri men det kan ocksĂ„ skada dess prestanda.

Android-utvecklingsalternativ Standby-appar

  • "Force 4x MSAA" Ă€r en instĂ€llning som mobilspelare med avancerade telefoner kan anvĂ€nda för att jacka upp sina spels grafikkvalitet – sĂ„ lĂ€nge batteritiden inte Ă€r prioriterad.

Android Developer Options 4x Msaa

Är det sĂ€kert?

I allmÀnhet Àr det inte en bra idé att fikra med instÀllningar som avsiktligt Àr dolda för dig om du inte vet vad du gör, och Android Àr inget undantag. Vissa av instÀllningarna kan öppna din telefon för sÀkerhetsrisker eller fÄ vissa funktioner att sluta fungera, sÄ undersök innan du vÀxlar! Det Àr inte som om det finns en sjÀlvdestruktionsknapp gömd nÄgonstans i dessa alternativ,

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

0 Shares