Samsung A20 debiterar inte – Vad ska man göra? lösning

Året 2019 vĂ€lsignade oss med mĂ„nga nya enheter, och en av dem Ă€r Galaxy Samsung A20. Det Ă€r elegant och vackert och ger den vĂ€rldsberömda Samsung-kvaliteten. Och en av de bĂ€sta funktionerna i A20 Ă€r dess 4000 mAh-batteri.

Det bör pÄgÄ ett par dagar, vilket innebÀr att du kan sluta kontrollera var laddaren Àr hela tiden. Men vad hÀnder om det inte laddas korrekt? Du gör dig redo att gÄ i sÀng och koppla in den för att ladda, men nÄgot Àr fel. Vad kan du göra nÀr detta problem uppstÄr?

Samsung A20 debiterar inte - Vad ska man göra? lösning 1

Undersök problemet med en ansökan

Om din Samsung A20 inte laddar eller har svÄrt att ladda som den ska, Àr din första instinkt förmodligen att diagnostisera situationen. Du kan anvÀnda ett program som heter ampere , vilket Àr ett fantastiskt verktyg som lÄter dig kontrollera hur bra din telefon laddas och om den laddas.

Vad den gör Àr att undersöka hur mycket ström din telefon drar nÀr den laddas. Det lÄter dig ocksÄ utvÀrdera vilken typ av laddningsmetod som Àr bÀst för din telefon.

Anslut din laddare och starta applikationen. Om numret du ser pÄ skÀrmen Àr grönt laddar enheten. Men om den Àr orange betyder det att telefonen laddar ner och tappar ström.

Nu finns det nÄgra saker du kan göra för att vÀnda den hÀr processen. NÀr du försöker var och en av dem kan du gÄ tillbaka och undersöka laddningsprotokollet med applikationen igen.

Samsung A20 debiterar inte - Vad ska man göra? lösning 2

KONTROLLERA KABELEN

Innan du blir för arg för att din Samsung A20 inte laddar ska du kontrollera kabeln. Man förvÀntar sig vanligtvis inte nÄgot fel med det, men det hÀnder. Kontrollera bÄda Àndarna av kabeln noggrant och kontrollera om nÄgot hindrar elen. Se noga för att se om nÄgot sticker ut eller tÀcker Àndarna eller om det finns skador eller smuts.

Om du bÀr din laddare hela tiden i vÀskor och fickor Àr det inte tÀnkbart att den har skadats. Om kabeln Àr lindad oftast kan smÄ förÀndringar och skador uppstÄ. Det enklaste sÀttet att se till att kabeln orsakar problemet Àr att anvÀnda en annan kabel. Det Àr bÀttre att hitta en Samsung-kabel, för att vara sÀker.

Samsung A20 debiterar inte - Vad ska man göra? lösning 3

KONTROLLERA VĂ€ggadaptern

Du bör ocksÄ undersöka vÀggadaptern. Det finns en möjlighet att adapterens USB-port Àr trasig eller skadad. Och som kabeln Àr det bÀsta sÀttet att veta om adaptern orsakar problemet att prova en annan.

Om du inte har ett annat staket, anslut kabeln till din dator och kontrollera om den laddas. Om allt fungerar bra pÄ det sÀttet har du förmodligen att göra med en felaktig vÀggadapter.

KONTROLLERA USB-ANSLUTNINGEN

BÄde kabeln och vÀggadaptern kan Àventyras och skadas. Men samma sak gÀller telefonens USB-uttag. En liten bit mark kan komma in dÀr, och det Àr ibland tillrÀckligt för att orsaka problem med lasten. Se om du kan hitta nÄgot som kan skicka tryckluft till USB-porten. Det borde göra tricket och lösa problemet.

Samsung A20 debiterar inte - Vad ska man göra? lösning 4

ÅterstĂ€ll din telefon

Om det visar sig att kabeln och vÀggadaptern Àr bra men din A20 fortfarande inte laddas Àr det dags att starta om den. Det tar bara en minut, och ofta Àr det allt som krÀvs för att driva nÄgot mindre problem med din telefon. GÄ sedan vidare och:

    Tryck och hÄll ner volymknappen. SlÀpp inte. Tryck samtidigt pÄ strömbrytaren och hÄll den intryckt. HÄll in bÄda knapparna i cirka 15 sekunder tills du ser logotypen för Galaxy A20 pÄ skÀrmen.

Försök ansluta telefonen till laddaren igen och kontrollera om den laddas.

SLÅ AV DIN TELEFON

Det finns en möjlighet att din telefon anvÀnder batteriet snabbare Àn det laddas. Det kan hÀnda nÀr du anvÀnder ett batteriladdningsprogram eller spelar ett spel med avancerad grafik. Och Àven om din telefon Àr i laddaren medan du anvÀnder den kanske den inte laddas.

SÄ vad du bör göra Àr att stÀnga av telefonen medan den laddas. Eller Ätminstone stÀnga av skÀrmen. Ibland kan till och med vÀxling till flygplanslÀge pÄskynda laddningstiden.

Samsung A20 debiterar inte - Vad ska man göra? lösning 5

VAD PROCENTATION ÄR DU?

NÀr börjar du ladda din telefon? NÀr batteriet sjunker under 50%, eller vÀnta tills de hÄller mellan 3 och 4% för att söka i din laddare. Ingen förvÀntar sig att ha problem med laddaren, sÀrskilt om det Àr din nya Samsung Galaxy A20. Men nÀr det hÀnder mÄste du ta itu med det.

Lyckligtvis finns det saker du kan göra och verktyg du kan anvÀnda. Det vÀrsta Àr att du mÄste köpa en ny laddare. Eller, ja, ett nytt batteri.