Samsung Q90R QLED Smart TV Kommentarer: Samsung sĂ€tter sin bĂ€sta 4K UHD-TV i …

Samsung Q90R Àr en bra TV. Den Àr vÀldigt ljus, den har mycket exakta fÀrger och gör att HDR visas och sjunger detaljer, mycket lik sin föregÄngare Q9F. Den nyligen reviderade Samsung Q900 8K UHD QLED-TV höjer emellertid fÀltet för bearbetning av LED-bakgrundsbelysta LCD-bilder med lÄg defekt, och 4K Q90R Àr inte tillrÀckligt tydlig.

Specifikationer och design

Q90R: s tydligaste nya funktion, och den jag gillar bĂ€st, Ă€r dess stativstativ. TĂ€nk pĂ„ en iMac och du har en idĂ©. Detta ser bra ut och gör att du kan justera TV: n till ett mycket mindre fotavtryck jĂ€mfört med TV-apparater som har ben lĂ€ngst ner pĂ„ chassit. Även om den bara Ă€r en fot djup och nĂ„got bredare Ă€n sĂ„ Ă€r den mycket stabilare Ă€n du tror. (Ok, mer Ă€n jag Jag tror att det kommer.) Stativet Ă€r lite tungt 14 pund – gör dig redo nĂ€r du gör det första draget för att fĂ„ det ur lĂ„dan.

qn75q90rafxza 004 l silverperspektiv ns 02

Med Q90R-fÀsten kan du konfigurera den pÄ en mycket mindre plattform. Och tv: ns tjocklek 1,6 en enhetlig tum betyder att den nÀstan fastnar pÄ vÀggen nÀr den monteras pÄ det sÀttet (naturligtvis ingen pedal).

Q90R Àr en 4K UHD (3840 x 2160) skÀrm. Jag försökte version 64,5 65 tum som kostar $ 2.800 Àr inte vettigt. Liksom alla vÀrdefulla Samsung-TV-apparater, anvÀnder denna TV Samsungs One Connect-startbox som innehÄller alla portar, strömförsörjning och mest av processorkraften. Den ansluts till Q90R via en enda optisk kabel, dÀrmed smeknamnet.

En Connect-port innehÄller fyra HDMI 2.1, S / PDIF optisk digital ljudutgÄng, koaxialkontakt, tre USB-portar pÄ sidan, plus Ethernet och RS-232C. Det finns en 802.11ac Wi-Fi-adapter och integrerad Bluetooth-radio 5.0 FjÀrrkontrollen Àr ocksÄ baserad pÄ den senaste tillagda infraröda för att slÄ pÄ / av.

04 galleri q90 65 75 012919

Eftersom de flesta elektronik och portar finns i One Connect-avgasboxen, har Q90R inte den vanliga plattskÀrmen. Den nya sockelbasen lÄter TV: n sitta pÄ en plattform som Àr mycket smalare.

Q90R vÀger ungefÀr 63 pund utan stöd, men eftersom porten och kretsen finns i en One Connect-storlek 6 pund 15,5 x 5,2 x 2,5 tum, TV har bara tjocklek 1,6 tum tjocka. Q90R-ramen Àr ocksÄ mycket tunn och försvinner i princip nÀr du börjar titta.

Programvarufunktionerna inkluderar ett förbÀttrat omgivningslÀge, som lÄter dig ladda upp digitala foton som matchar vÀggen bakom TV: n, vilket gör att TV-skÀrmen verkar vara transparent. Eller sÄ kan du visa digitala foton eller illustrationer som om TV: n Àr en bildram.

TV: n stöder Samsungs egen Bixby Digital Assistant, plus tvÄ som du kan anvÀnda: Amazon Alexa och Google Assistant. Siri visas inte, men ja Apple TV-app, plus stöd för multirumsljudteknik Apple AirPlay 2.

FreeSync-tekniken minskar ingÄngsfördröjningen nÀr du anvÀnder en TV med en videospelkonsol, men Àr inte tillgÀnglig pÄ Q90R-uppsÀttningen pÄ 49 tum eller mindre. Den universella programguiden kommer ihÄg ditt val av innehÄll och rekommenderar de program den förutspÄr att du kommer att gilla.

Du kommer att se mÄnga termer som "Quantum HDR 16X" pÄ Samsungs webbplats. De speciella pengarna innebÀr att det finns mycket maximal ljusstyrka. All denna marknadsföringsskrÀp betyder nÄgot bra, det har bara ingen teknisk mening. Ignorera det dÀrför helt enkelt eller arbeta med en teori som fÄr samma falska term, desto högre Àr antalet. Du kan ocksÄ tillÀmpa den principen pÄ andra TV-leverantörer.

InstÀllningar, fjÀrrkontroll och grÀnssnitt

Jag hoppar vanligtvis över TV-instÀllningar eftersom du kanske bara upplever det en gÄng och alla leverantörer gör i allmÀnhet ett mycket bra jobb med det. Men Samsung ligger bara ett steg framÄt, sÄ jag tÀnkte pÄ att avbryta det. Det som imponerar mig mest Àr att det börjar söka efter kanaler nÀr tillrÀckligt med information finns tillgÀnglig och gör att du kan fortsÀtta konfigurera medan sökningen pÄgÄr, efter nÄgra steg. Det Àr nÀstan lika smÀrtfritt som det blir.

Samsung smart Hub anvÀndargrÀnssnittet pÄ skÀrmen Àr för det mesta samma rad med ikoner lÀngst ner pÄ skÀrmen som har varit i flera Är; vÀlorganiserad, anpassningsbar och lÀtt att navigera. Men jag vÀntar fortfarande pÄ att företaget ska ÄterlÀmna honom till den plats han lÀmnade för nÀsta Ätkomst.

En separat instÀllningsmeny Àr suddig pÄ mittfönstret och Àr i allmÀnhet lÀtt att anvÀnda. Det blir Ànnu enklare om du kan Àndra instÀllningarna utan att behöva trycka enter / okej först. Eftersom jag, och jag antar att de flesta av anvÀndarna, bara ordnar saker och glöm det, det Àr picayune nit.

10s q90 allinon 020619

Samsung smart Hub grÀnssnittet navigeras med den senaste versionen av företagets One Remote universal-fjÀrrkontroll. Note att företaget i stÀllet för att lÀgga till transportkontroller (Play / FF / Prize) valde Netflix, Amazon Huvudknapp och Hulu.

One Remote Universal Remote (Model TM1950C) Àr lika stilfull som alltid, men istÀllet för att lÀgga till speciella transportkontroller för att spela strömningstjÀnster, USB-innehÄll etc. föredrar Samsung att installera annonser / genvÀgar för Netflix, Amazon Prime och Hulu. Vissa kan tycka att det Àr anvÀndbart. Jag tycker att de slösar utrymme och ytterligare en pÄminnelse om att pengar hÀrskar i modern kultur (vilket betyder att företaget som representeras av Samsung-knappen betalar för platsen). Jag förvÀntar mig detta pÄ en mycket billigare RU8000, dÀr vinstmarginalerna Àr smalare, men inte pÄ high-end Q90R.

(VĂ€nligen ignorera alla annonser pĂ„ denna webbplats. Återigen betalar du inte för att lĂ€sa detta.)

prestanda

Att se Q90R för första gÄngen, sÀrskilt med HDR, Àr en otrolig upplevelse. Det finns superrika och exakta kvantfÀrgprickor, plus mer Àn 300 Nits maximal ljusstyrka. PÄ grund av dess ljusstyrka gör Q90R alla HDR och TV tillgÀngliga pÄ planeten idag. 3 .000-nit V-serien Vizio Quantum X-serien kan vara ett undantag, men jag har det inte hemma.

Samsung Àr nÀstan ett fan av hög kontrast inom detaljomrÄdet, och denna metod fungerar mycket bra med det mesta materialet. Det finns emellertid en liten mörk sida till en besatthet av detaljer som beskrivs exakt; mycket moiré / glitter / distortion nÀr du börjar Àndra eller flytta den. I rÀttvisa Àr Q90R inte sÀmre Àn förra Ärets Q9F i detta avseende, men som jag sa tidigare ser jag nu Samsung Q900 8K TV, vilket bevisar att denna artefakt kan reduceras till en försumbar nivÄ. Jag förvÀntade mig att minskningen av artefakter skulle vara densamma som Q90R, och jag tyckte det inte var besvikelse.

qn75q90rafxza 001 brow1 silver ns 01

För de flesta saker ser Q90R fantastiskt ut, men den besegrades av Samsungs överlÀgsna TV-rendering Q900R 8K.

SkĂ€rmens enhetlighet pĂ„ Q90R Ă€r vĂ€ldigt bra, Ă€ven om jag kan se mycket disiga kanter pĂ„ den rena vita skĂ€rmen. TomgĂ„ngsvinkeln kan anvĂ€ndas. Å andra sidan Ă€r det sĂ„ stort att du i princip tappar din kĂ€nsla av bild innan du ser artefakten. Samsung har gjort ett mycket bra jobb med Q90R i den avdelningen. Förra Ă„ret var bra, men i Ă„r Ă€r mycket bĂ€ttre.

Den bakre matrisbelysningen, som sÀgs ha förbÀttrats för det hÀr Äret, fungerar mycket bra med alla de verkliga saker jag kastade pÄ den och skapade en svart fÀrg som Àr lika bra som vad som för nÀrvarande ses pÄ LCD-tv med LED-bakgrundsbelysning. Men det finns artefakter som verkar prÄliga, som en liten paus som ibland stÀnger av onödiga omrÄden nÀr ett mycket stort svart omrÄde visas första gÄngen. Det finns ocksÄ ett mycket slÄende zonövergÄngsproblem med vita rutor som rör sig lÀngs kanterna pÄ den svarta skÀrmen (se "bakgrundsbelysningszonmatrisrÀknare" pÄ webben). Det Àr lite förvÄnande eftersom jag knappast ser nÄgot av detta, ja, Q900.

Note att jag anvÀnde en fin tandkam i diskussionen och Ätergivningen av denna Q90R-bild. I normal bild, med en genomsnittlig film eller TV-program, kommer du förmodligen aldrig att se de brister jag diskuterade. Denna tv ger en mycket, mycket bra bild.

Q900, Q90, Q8 eller Q80?

Q90R Àr en utmÀrkt LED-bakgrundsbelyst LCD-TV, men den Àr inte lÀngre en sofistikerad LED-bakgrundsbelyst LCD-TV. Eftersom vi talar om höga vÀrderingar hÀr, om du funderar pÄ att betala $ 2.800 för en 65-tums TV kan du övervÀga att betala $ 2.500 för den mindre Q900 (55-tums klass), som förutom att vara framtidssÀker (inom en nÀra framtid, 8K TV) erbjuder de bÀsta 4K-bilderna jag nÄgonsin har sett tack vare en ganska effektiv förstoring. Om du inte vill ge upp nÄgon fastighetsskÀrm sÀljer Best Buy en 65-tums Q900-klass till ett pris av $ 30,500.

Jag har inte sett Q80R, men om det Àr som förra Ärets Q8F som var mindre besatt av ljusstyrka, mindre artefakter, kan du övervÀga att spara 800 dollar och göra det. Efter att ha tittat noga för att bekrÀfta min teori, det Àr.

Slutligen, Àven om Q90R har nÄgra intressanta nya funktioner inom programvarufÀltet, har bilden faktiskt bara förbÀttrats nÄgot jÀmfört med föregÄende Ärs Q9F. Förutom att vi erkÀnns som anvÀndbara och intressanta, talar vi i princip om förÀndringar. Det betyder att om du fÄr en del av Samsung QLED 2018, bör du övervÀga att dra nytta av det. SÄ naturligtvis finns det alltid OLED.

Jag fÄr betalt för att erbjuda ett alternativ, men du kommer definitivt att vara mycket nöjd om du gÄr för Q90R.

Note: NÀr du köper nÄgot efter att du klickat pÄ lÀnken till vÄr artikel kan vi fÄ en liten provision. LÀs vÄr policy för affiliate-lÀnk för mer information.