Se upp! Ta bort dessa Android-appar nu sÄ att du inte har skadlig programvara pÄ dina konton

Det Ă€r mer och mer vanligt att ha problem med skadliga appar pĂ„ Android. Även med Googles kontroll kommer de in och publiceras och Ă€r tillgĂ€ngliga för alla anvĂ€ndare.

En ny utredning avslöjade mer 9 skadliga appar som finns i denna Android-butik. De kan enkelt kompromissa med anvÀndarnas konton, stjÀla data och annan information.

Android-appar malware-konton sÀkerhet

En ny pest av skadlig kod har kommit till Android

Den hÀr gÄngen var det TrendMicro det hittade problem i Google Play Store, dÀr 9 Android-appar fanns tillgÀngliga trots att det finns skadlig skadlig programvara. Sammantaget fanns det mer Àn 470 tusen installationer av dessa appar, vilket visar deras grad av spridning.

Maskerade som optimeringsverktyg lyckades de skriva in tusentals utrustningsbitar. Naturligtvis var resultatet av deras handlingar ogiltigt och hade ingen effekt pÄ Android. Men vad de kunde göra var att stjÀla data frÄn anvÀndare sÀkert utan att de vet det.

Appnamn paket Nej. Faciliteter
Shoot Clean-Junk Cleaner, Phone Booster, CPU Cooler com.boost.cpu.shootcleaner 10.000 +
Super Clean Lite- Booster, Clean & CPU Cooler com.boost.superclean.cpucool.lite 50.000
Super Clean-Phone Booster, Junk Cleaner & CPU Cooler com.booster.supercleaner 100.000 +
Snabbspel-H5 Game Center com.h5games.center.quickgames 100.000 +
Raketrensare com.party.rocketcleaner 100.000 +
Rocket Cleaner Lite com.party.rocketcleaner.lite 10.000 +
Speed ​​Clean-Phone Booster, Junk Cleaner & App Manager com.party.speedclean 100.000 +
LinkWorldVPN com.linkworld.fast.free.vpn 1.000+
H5-spelbox com.games.h5gamebox 1.000+

Dessa appar lovade att förbÀttra Android

Efter installationen, dÀr behörigheter begÀrdes för att kunna agera skadligt, slutade dessa appar med att Google Play Protect stÀngdes av och laddade ner sedan olika skadliga program. Dessutom tvingades annonsering ocksÄ för att simulera klick pÄ presentationerna.

Det farligaste steget i dessa applikationer togs senare med datastöld. Dessa appar kunde kringgÄ skydd och stjÀla data frÄn Facebook och Google. De gjorde det pÄ ett oupptÀckt sÀtt och alltid utan att anvÀndaren var medveten om det steget. Slutligen placerade han röster pÄ apparna och publicerade falska kommentarer om dem.

SÀkerhet för malware-konton för Android-appar

För att sÀkerstÀlla dina konton ska du inte installera dessa appar

Som Àr normalt i dessa situationer tog Google bort dessa appar sÄ snart de rapporterades vara skadliga. Det förvÀntas emellertid att detta nÀtverk snart kommer tillbaka, med samma form av attack och med samma skadliga mÄl.

Liksom tidigare tider Àr det nödvÀndigt att ta bort dessa appar omedelbart och se till att de inte installeras igen. Dessutom Àr det fortfarande nödvÀndigt att vara extra försiktig med den hÀr typen av appar som lovar att pÄskynda Android, nÄgot som bara inte finns.