Singapore testar sin lag mot falska nyheter med post Facebook

Yttrandefrihet har alltid varit en kontroversiell frĂ„ga. Åter och igen har vi sett eviga diskussioner som försöker förstĂ„ vad deras verkliga grĂ€nser och kapacitet Ă€r.

I vÀrlden har varje nation, nÀstan varje individ, sin egen uppfattning om yttrandefrihet. Detta resulterar i vad, ett uttryck för en, kan vara ett brott för en annan eller vice versa.

Ett av de lÀnder som mest kritiserats för sin noggranna granskning och begrÀnsning av aktiviteter som involverar det Àr Singapore. Detta har ofta varit avskÀrmad och sÀger att deras handlingar försöker undvika förvirring och konflikter för att hÄlla balans. Och denna möjlighet har inte varit undantaget.

Singapore godkÀnner en kontroversiell lag

I mitten av detta Är antog Singapore en hÄrd kritik frÄn medborgerliga rÀttighetsorganisationer och teknikjÀttar en lag som syftar till att begrÀnsa spridningen av falska nyheter.

Med det gav regeringen ministrarna befogenhet att utvĂ€rdera och sanktionera de tjĂ€nster som visades pĂ„ sociala nĂ€tverk. Om de ansĂ„g att denna publikation hade ”falskt” innehĂ„ll, kunde de ge en order för det sociala nĂ€tverket att ta bort det.

I hÀndelse av att den som lÀmnade kommentaren eller nyheten var en politisk personlighet, bör ett meddelande placeras pÄ sidan av inlÀgget som skulle omdirigera mÀnniskor till en Singapore-regeringslÀnk dÀr informationen nekas. Detta om kommentaren inte anses vara för allvarlig, om ja, ger lagen dem befogenhet att krÀva att den tas bort frÄn sidan.

Singapores ÄtgÀrder hittills

Detta har inte varit i kraft pÄ lÀnge, men Singapore regeringen har redan hittat flera orsaker att anvÀnda den. Första gÄngen den tillÀmpades var denna mÄndag. Detta för att krÀva en korrigering i en post som utfÀrdats av oppositionspolitisk aktivist Brad Bowyer, i förhÄllande till uttalanden som han gjorde om tvÄ nationella investeringsstiftelser. Vid detta tillfÀlle gick han med pÄ kraven och gjorde Àndringen.

PĂ„ torsdagen försökte de göra detsamma för Alex Tan – direktören för States Times Review, en anti-regeringswebbplats. Men han har sin nuvarande vistelse i Australien och vĂ€grat att uppfylla Singapore krav eftersom det Ă€r en "utlĂ€ndsk regering."

Som svar har regeringen i Singapore implementerat plan B och har riktat direkt till Facebook. I grund och botten har han bett dig att lÀgga fram ovannÀmnda meddelande, sÄ att anvÀndare kommer till en officiell sida i staten dÀr Tan uttalanden kan förnekas. Facebook Han har gjort det och nu Àr det Tan som har förklarat att den "officiella sidan" ljuger om de verifierade fakta. "

Vad kommer sociala nÀtverk att göra?

Singapore testar sin lag mot falska nyheter med post Facebook 1För tillfÀllet verkar det vara sÄ Facebook Han Àr villig att följa de beslut som fattats av Singapore regeringen. Detta trots det faktum att det nÀr det gÀller valet i USA har förklarat att dess huvudsakliga mÄl Àr icke-inblandning i spridningen av information pÄ detta omrÄde.

Kanske denna dualitet beror pÄ att Singapore Àr en av de viktigaste partnerna i det sociala nÀtverket och det Àr det framtida huvudkontoret för ett av dess nya huvudkontor. Med allt detta i dörrar Àr det mycket troligt att det Ätminstone Facebook, fortsÀtter att acceptera kraven i detta. Nu mÄste vi veta hur de andra plattformarna som inte Àr kopplade till detta företag kommer att reagera.

Singapore testar sin lag mot falska nyheter med post Facebook
4.6 (92.5%) 8 Votes