Social Media Monitoring 101, hur man kommer igång

Du har förmodligen hört folk prata om att övervaka sociala medier. Det är lämpligt att lyssna på konversationerna innan du deltar i dem. Social mediaövervakning gör att du kan göra exakt det.

Men många varumärkes- och marknadschefer som ansvarar för sociala medier förstår inte vad övervakning av sociala medier är och varför det är viktigt. Här är en snabb introduktion:

Sociala medier övervakning lyssnar

Lyssna på konversationer online görs tekniskt utan öron. Med hjälp av sökmotorteknik söker övervakningsverktyg för sociala medier Internet efter dokument som innehåller nyckelord du väljer. De returnerar resultaten i någon slags ordning som låter dig se var folk har nämnt ditt märke, företag, produkt eller vad du än har angett.

Att se dessa resultat visar vilka webbplatser eller bloggar du bör besöka för att se vad folk säger om dig eller för att delta i dessa samtal. Utan övervakning sker samtal utan din vetskap.

Sociala medier kan övervakas gratis

Det enklaste sättet att börja övervaka sociala medier är att prenumerera på några gratis verktyg och tjänster. Med Google Alerts kan du söka efter ett ord eller en fras precis som i en vanlig sökning och meddelar dig när något nytt visas på webben med det sökordet. Du kan prenumerera på e-postuppdateringar av nya sökresultat eller lägga till dem i dina RSS-prenumerationer. (Om du inte vet vad RSS är, titta på "Vanlig engelska RSS", en CommonCraft-video.)

Du kan Titta också efter ditt företag eller produktnamn i Twitter för att se konversationer i realtid som inkluderar omnämnanden eller diskussioner om ditt varumärke. Att lägga till Technorati i listan och din övervakning kommer också att täcka de flesta bloggar.

Betalda lösningar för övervakning av sociala medier är ofta värda investeringen

den En nackdel med gratis övervakningslösningar är det manuella arbetet Du blir ombedd att kvantifiera resultaten för dina chefer eller att rapportera dina resultat. Betalda sociala medieövervakningstjänster som Radian6, Scout Labs och Techrigy samlar alla dessa konversationer i en organiserad, webbaserad instrumentpanel och låter dig få diagram och diagram som förklarar information med väldigt lite arbete från din sida.

En stor fördel för många (men inte alla) av de betalda lösningarna är deras förmåga att analysera känslor och ton i samtal. genom sofistikerade datoralgoritmer som använder naturlig språkbearbetning. Vad detta betyder är att du kan logga in på din tjänst, se att det fanns 250 samtal som nämnde ditt varumärke den här veckan, och av dem var 83 procent positiva, 10 procent var negativa, och den andra 7 procent var neutrala.

Social Media Monitoring 101, hur man kommer igång 1

√Ėvervakning √§r bara det f√∂rsta steget

Att hitta och katalogisera konversationer online om ditt företag är bara toppen av isberget när det gäller att övervaka sociala medier. När du vet var konversationerna äger rum och vad som sägs om ditt företag kan du gå med i konversationen.. Detta är mycket viktigt för företag eftersom dagens kunniga konsument på nätet kräver direkt tillgång till människorna bakom de produkter och tjänster de köper eller köper.

Anta att du tycker att en kund är upprörd över tjänsten du fick idag på din verksamhetsplats.. Att låta personen uttrycka sig för vänner som har en naturlig benägenhet att acceptera eller hoppa på hatbandbandet garanterar bara att deras företag ses negativt av de som är involverade i konversationen. Fallstudier på sociala medier visar emellertid gång på gång att delta i liknande samtal med ett enkelt "Jag är ledsen att du har haft en dålig upplevelse. Vad kan jag göra för att hjälpa?" Visa den missnöjda fanatikern och hans vänner som kommer på bilen att du verkligen är intresserad av att förbättra situationen. Kundernas svar är nästan alltid något liknande: "Wow. Jag visste inte att du lyssnade. Tack för att du erbjöd mig.

Smart övervakning kan bygga upp ditt företag

Tror inte att övervakning av sociala medier är begränsad till att mildra onlinemissbrukare. Genom att analysera samtal kring inte bara ditt företag utan också din bransch eller till och med dina konkurrenter kan du få betydande marknadsfördelar och driva affärer.

Låt oss säga att du är spåra omnämnanden av din närmaste konkurrent Och upptäck en trend att folk klagar över att deras produkt (till exempel en kaffebryggare) är utmärkt men inte hållbar. Sedan ändrar den sin reklamkampanj för att meddela det faktum att dess kaffebryggare varar tre gånger längre än tävlingen.

För ett annat exempel, anta att du har en nationell produkt som har inkonsekventa försäljningsmönster från region till region. Hans övervakning på sociala medier visar honom vad människor i Stillahavsområdet säger är de bästa och sämsta egenskaperna hos hans produkt, men svaren är olika i söder. Denna konsumentintelligens hjälper dig att bättre marknadsföra din produkt baserat på geografiska och kulturella detaljer som kan göra en skillnad för kunder som väljer dig eller din konkurrens.

Sist men inte minst kan sofistikerad övervakning till och med avslöja enskilda kunder som håller på att fatta ett köpbeslut, så att du kan kommunicera och hjälpa dem att ansluta till din produkt vid en absolut perfekt tid.

Vad väntar du på?

Nu när du har en uppfattning om vad övervakning av sociala medier är och vad den kan göra för dig, dyka rätt in. Starta en Google Alert för ditt företag eller produkt. Lägg till en för några allmänna branschtermer som dina kunder kan använda när de diskuterar sin kategori. Lägg till en för var och en av dina konkurrenter. Lägg till när du känner dig bekväm Twitter Och Technorati söker, grenar sedan och börjar utforska andra övervakningsverktyg på sociala medier. Åtminstone har du en bättre uppfattning om vad folk säger om dig.

Vilka övervakningsverktyg för sociala medier använder du? Vad är dina tankar? Lämna en kommentar nedan.