Softros LAN Messenger Review: Chat App for Office

För framgÄngen för alla nystartade företag eller företag Àr den viktigaste faktorn som spelar en stor roll kommunikationen mellan dess anstÀllda. De behöver ofta utbyta idéer, frÄgor och ibland filer.

Det Àr emellertid viktigt att oavsett formell diskussion som sker mellan kollegorna, deras fildelning eller dataöverföring förblir sÀker och inom företagets interna kommunikation. Det Àr lika viktigt att företaget tillhandahÄller en sÀker kontormiljö och ett sÀkert nÀtverk. Det finns mÄnga konfidentiella filer i företaget som bara inte kunde delas över nÄgon budbÀrartjÀnst frÄn tredje part. Att dela dessa filer fysiskt med flyttbara media lagringsenheter Àr ocksÄ en tidskrÀvande process och medarbetaren mÄste flytta frÄn sitt arbetsomrÄde till en annans arbetsyta. För att övervinna alla dessa problem Àr det viktigt att upprÀtta ett LAN-meddelandenÀtverk för de anstÀllda i företaget.

För att övervinna denna kommunikationsgap i vÄrt eget företag försökte vi den populÀra Softros LAN-messenger, och vi kan sÀkert sÀga att du inte behöver leta efter nÄgon annan meddelandetjÀnst lÀngre.

Softros LAN Messenger

Mycket anvÀnda snabbmeddelanden-appar som WhatsApp, Facebook messenger, Telegram, Hangouts Àr bra för personligt bruk, men för ett företag föredras inte dessa appar i vilket fall som helst för kommunikation. Du kan bara inte lÄta dina anstÀllda anvÀnda plattformarna för officiell kommunikation. Oavsett hur sÀkra de pÄstÄr sig vara, finns det alltid en risk för ett dataintrÄng och det kan pÄverka ditt företag verkligen mycket.

Softros LAN Messenger Review: Chat App for Office 1

Softros LAN Messenger Review: Chat App for Office 2

Med tanke pÄ dessa viktiga aspekter utvecklade Softros Systems en chattmeddelandeprogramvara för LAN-nÀtverk för företag. Denna applikation körs helt pÄ ditt företags LAN-nÀtverk. All data förblir inom ditt företags nÀtverk och datorer. Du behöver inte installera en dedikerad server för att den hÀr meddelandeprogramvaran ska fungera. Och mest av allt kan ingen outsider fÄ tillgÄng till alla dessa meddelandeshistorik mellan anstÀllda och de filer de delar i mellan. Allt Àr ganska sÀkert eftersom det Àr det interna företagets nÀtverk.

Applikationens funktioner

Innan vi gÄr vidare med processen med att granska den hÀr programvaran, lÄt mig prata lite om funktionerna du kommer att fÄ med den hÀr chattappen. Jag Àr sÀker pÄ att du kommer att bli tillrÀckligt informerad för att detta ska kunna implementeras pÄ ditt företags kontor.

SĂ€kerhet och integritet

SÀkerhet Àr en av de viktigaste problemen för alla företag. Softros LAN Chat-program krypterar all data inklusive meddelanden och filer som delas med AES-256-kryptering i ditt företags nÀtverk. SÄ allt Àr konfidentiellt och sÀkert inom företaget.

Enkel installation och anvÀndning

Med ett anvÀndarvÀnligt grÀnssnitt behövs ingen expert eller utbildning för anstÀllda. Allt du behöver Àr att installera programvara pÄ varje LAN-nÀtverksansluten dator. PÄ grund av enkel anvÀndargrÀnssnitt kan till och med standardanvÀndare konfigurera programvaran enkelt utan support frÄn IT-killen.

Serverlös arkitektur

Det finns inget behov av att nÄgon dedicerad server installeras för den hÀr applikationen. Det fungerar som en peer to peer-arkitektur i dess kÀrna. Det finns inga extra kostnader för hÄrdvaran som krÀvs.

Individuella och gruppsamtal, möten

Du kan göra enskilda samtal med nĂ„gon av dina kollegor eller bara lĂ€gga till hela arbetsgruppen i en gruppkonversation för att kommunicera samtidigt. Även om nĂ„gon Ă€r offline, nĂ€r de Ă€r online igen, kommer de att fĂ„ meddelandena. Du kan ocksĂ„ hĂ„lla reda pĂ„ alla dina meddelanden och aktiviteter genom att spara meddelandeshistorik lokalt.

meddelandeshistorik

Filöverföring och sÀndning

En stor fördel Àr att du kan dela filer och mappar med andra genom att bara dra-n-drop-alternativet. Ta bara filen och flytta den till ikonen för den andra kollegan sÄ kommer filen att överföras till en anvÀndare i ett sÀkert nÀtverk. Du kan ocksÄ överföra filer till flera datorer med ett klick.

filöverföring softros

LAN, WAN, VLAN, VPN Support

Den hÀr praktiska funktionen lÄter dig koppla lokala subnÀt till företaget under en meddelandemiljö. Detta hjÀlper i flera avdelningar att ansluta till varandra och dela idéer. Det finns olika sÀtt att ansluta subnÀt. Du kan antingen göra det fysiskt, praktiskt taget eller anvÀnda ett VPN. Softros tekniska supportteam Àr alltid dÀr för att hjÀlpa dig.

Importera, exportera och förkonfigurera anvÀndarinstÀllningar

Med Softros LAN Messenger kan du ocksÄ automatisera distributionen av dess instÀllningar inklusive nÀtverksinstÀllningar, anvÀndargrupper, licensfiler, administrativa begrÀnsningar med inbyggda funktioner.

BegrÀnsa anvÀndarÄtkomst

Administratören kan enkelt begrÀnsa Ätkomst till funktioner i Softros LAN Messenger.

Remote Desktop Access

Detta Àr en av de viktigaste funktionerna. Ibland kommer behovet av att dela skrivbordsskÀrmen med medarbetaren för att förklara nÄgra tekniska problem, eller bara för att pÄpeka nÄgra misstag. Du behöver inte installera ett helt nytt program bara för Ätkomst till fjÀrrskrivbord. BegÀr hjÀlp med LAN Messenger och kollegan i andra Ànden kommer att ansluta till ditt skrivbord pÄ distans.

Anpassningsalternativ

Det finns mÄnga anpassningsalternativ tillgÀngliga. Du gÄr bara över till instÀllningar och Àndrar programvaran sÄ att den passar din arbetsstil.

anpassningsinstÀllningar

Operativsystemstöd

För nÀrvarande Àr LAN Messenger tillgÀngligt för Windows, Mac OS och Android.

Hur anvÀnder man LAN Messenger?

Förhoppningsvis Àr du imponerad av nu. LÄt oss prata om hur du anvÀnder denna LAN Messenger. PÄ grund av det enkla anvÀndarvÀnliga anvÀndargrÀnssnittet Àr det bara nÄgra klick och tangenttryckningar för att konfigurera messenger och komma igÄng.

Steg 1: Ladda ner och installera Softros LAN Messenger. Det Àr en liten 15 MB-fil och tar dig bara 2-3 minuter att konfigurera med en enkel installationsguide.

softros lan messenger installation

Efter installationen visas ett litet budbÀrarfönster i skÀrmens nedre högra hörn.

lÀgga till vÀnner i soffor

Steg 2:Nu Àr det dags att kolla dina kollegor i din kontaktlista. Appen skannar andra datorer i nÀtverket och genererar en lista med anvÀndare automatiskt. Du behöver inte lÀgga till alla individuellt. SÄ snart du installerar programvaran kommer alla andra kollegor som Àr anslutna till samma wifi- eller LAN-nÀtverk att lÀggas till. SÄ du mÄste göra ingenting i detta steg.

snabbmeddelanden med softros

Att starta en ny gruppsamtal Àr en bit kaka. Klicka bara pÄ inbjudningsknappen lÀngst upp. Och lÀgg till önskade anvÀndare frÄn listan.

Gruppsamtal

Kolla in hur Softros fungerar i den hÀr snabbvideoen

Sista ord

Kommunikation i ett företags affÀrsprocesser spelar en viktig roll. Alla chattar, meddelandesessioner och filöverföringar mÄste ske inom företaget och hÄlla sig inne. Med Softros kan du stÀlla in sÀkra LAN Messenger för anstÀllda att chatta runt. Installationen och anvÀndningen Àr mycket enkel, men om du fastnar nÀr som helst kan du kontakta deras tekniska supportteam nÀr som helst. För oss fungerar det bra och vi Àr sÀkra pÄ att det kommer att vara den bÀsta investeringen för alla företag eller stora tillvÀxtföretag kan göra.

Officiell hemsida

0 Shares