Spanien kommer att köpa robotar för att göra mer Àn 80 tusen dagliga test av COVID-19

Mitt i pandemin orsakad av coronavirus kÀmpar varje land för att kontrollera utvecklingen av sjukdomen. Hittills har vissa drabbats hÄrdare Àn andra, med Italien och USA för nÀrvarande bland de allvarligaste fallen.

NÀr vi gÄr samma smittsamvÀg mellan dessa tvÄ nationer kan vi hitta Spanien. Men den försöker vidta snabba ÄtgÀrder som gör det möjligt att undvika att nÄ sÄdana ytterligheter.

Bland hans senaste rörelser kan vi hitta beslutet att göra teknik att spela en mer ledande roll i kampen mot koronaviruset. För att göra detta har de planerat att köpa specialutrustning som kommer att kunna utföra coronavirus-test utan att behöva utsÀtta mÀnsklig personal för sjukdomen.

Maskiner skulle fyrdubbla nuvarande testfunktioner

Spanien kommer att köpa robotar för att göra mer Àn 80 tusen dagliga test av COVID-19 1

Den spanska regeringens beslut har varit att föra sistema av aktuell vÄrd med specialiserade maskiner. Deras skyldighet Àr att utföra COVID-19-tester i misstÀnkta fall.

För nÀrvarande Àr omfattningen av dagliga tester cirka 15 000 eller 20 000 individer. Nu, med ankomsten av de nya robotarna, kan dessa nummer uppgÄ till upp till 80 000 tester per dag.

Tack vare detta skulle antalet tidiga diagnoser som kan stÀllas vara större. Och som en extra fördel skulle arbetarna inte behöva exponera sig lika mycket för viruset, vilket skulle göra att smittomrÄdet inom medicinsk personal minskar nÀr andelen spanjorer deltog ökar.

Hur kommer den nya dynamiken att fungera?

Hittills finns det fÄ detaljer om hur maskinerna kommer att fungera. För nÀrvarande Àr det som Àr kÀnt att Spaniens idé Àr att förvÀrva en kvartett av dessa lag till att börja med.

Bara med det köpet, sistema Lands testning kommer att fÄ en enorm uppsving. Under ett kort uttalande vid hÀlsoministeriet kommenterade Raquel Yotti, chef för Carlos III Health Institute (Madrid):

"En plan har redan utformats för att automatisera testning genom robotar, och Spanien har Ätagit sig att köpa fyra robotar som gör att vi kan köra 80 000 tester per dag."

För tillfÀllet Àr det alla detaljer som vi har angÄende denna ÄtgÀrd. DÀrför Àr det förmodligen nödvÀndigt att vÀnta pÄ att processen ska vara mer avancerad för att veta lite mer om den.

12% av de smittade i Spanien Àr sjukvÄrdspersonal

I Spanien överstiger antalet fall redan 35 000. Av detta belopp, enligt landets uppskattningar, motsvarar minst 12% av dessa hÀlsoarbetare som utsattes för viruset.

Det faktum att denna procentandel Àr nÀrvarande orsakar en oro i den spanska regeringen. Trots allt, om arbetarna blir sjuka nÀr smitterna fortskrider, kommer kraften av vÄrdgivare som borde hantera COVID-19 alltmer skadas.

För nÀrvarande Àr medicinska anlÀggningar pÄ vÀg att överskrida sin kapacitet. DÀrför kan förlora personal pÄ detta sÀtt vara katastrofalt i kampen för att ÄterfÄ nationens goda signal.

PÄ grund av detta har det bÀsta alternativet som regeringen sett har varit att fÄ arbetare frÄn den frÀmsta linjen. De robotar de kommer att skaffa har ingen risk att smittas med COVID-19 och kommer att vara 4 gÄnger effektivare Àn mÀnniskor i sitt arbete. De kan vara skillnaden mellan Spaniens framgÄng eller misslyckande mitt i korstÄget.