Spelarna checkar in igen pÄ Habbo Hotel som en Coronavirus-fristad

Den finska tillverkaren sa att Habbo Hotel, ett framgÄngsrikt onlinekommunikationsspel i mer Àn ett decennium, drar hundratusentals spelare nÀr den stÀngda Millennium Generation ser ut för att ÄterupptÀcka barnens favoriter.

"VÄr trafik har tredubblats under den senaste mÄnaden. Det exakta antalet anvÀndartillvÀxt har varit 213% sedan 25 februari," sÀger Solaki VD Valtieri Carro till Reuters. "Detta inkluderar hundratusentals nya och Äterkommande anvÀndare."

Habbo Hotel lanserades för 20 Ă„r sedan, och det hade en stark efterföljd bland barn och tonĂ„ringar innan det överhĂ€vdes av sociala medier sajter som Facebook År 2010.

Med en design som pÄminner om klassiska videospel, bestÄr Habbo-hotellet av rum som spelare kan dekorera och dÀr de kan trÀffa andra spelare för att chatta eller spela spel. De kan ocksÄ gÄ med i virtuella fester för att söka efter nya bekanta.

En av de ÄtervÀndande anvÀndarna Àr Pilvi Pitkaranta, en 23-Ärig student i Tammerfors universitet som var en aktiv spelare med sina klasskamrater för ungefÀr tio Är sedan.

Med alla studentevenemang som avbröts pÄ grund av coronavirus, beslutade Pitkaranta att organisera en virtuell fest pÄ Habbo Hotel. Cirka 30 av hennes medstudenter gick med i festen i slutet av mars.

"Jag tyckte det var en rolig idé att ha en fest dÀr, frÄn nostalgi ocksÄ," sa Pitcranta.

"Vissa tycker att det Àr vÀldigt trÄkigt att de mÄste Äka hem pÄ egen hand och har svÄrt att fÄ saker gjort nÀr de fastnar inuti."

Solaki Caro sa att Habbo-hotellet har nio sprÄkversioner, som lockar de flesta anvÀndare i Amerika och Europa.

Han tillade: "NÀr vÀrlden stÀngde ökade antalet anvÀndare."

Den finska spelÀgaren Àgs gemensamt av en hollÀndsk annonsgrupp Azirion och det finska telekomföretaget Elisa.

Det ÄterstÄr att se om den förnyade Habbo-populariteten kommer att fortsÀtta bara sÄ lÀnge som viruset.

Hon sa att trots vad hon kanske vÀlkomnar Hapo ser Pitkaranta och hennes medstudenter fram emot en tid dÄ de kan njuta av nÄgra realistiska fester.

© Thomson Reuters 2020