Spotify uppdateras med en ny sömntimer för iOS

Efter en hÄrd och mödosam dag med studier eller arbete Àr det fÄ saker som Àr lika givande som att ha en lÄng och lugn sömnatt. Vissa vÀlsignade mÀnniskor nÄr snabbt ett tillstÄnd av avkoppling som gör att de kan gÄ direkt till Morpheus armar.

Men inte alla har den gĂ„van, och i dag finns det mĂ„nga som vĂ€nder sig till musikens avkopplande kraft att vila. Även om detta kan verka som en bra idĂ© till en början, Ă€r sanningen att det har sina nackdelar.

Det mest uppenbara Ă€r att vi, efter att vi somnat, inte har nĂ„gon verklig kontroll över situationen. SĂ„ om vi lĂ€gger musik kan det spendera hela natten pĂ„ att spela och avsluta vĂ„ra trummor eller – Ă€nnu vĂ€rre – vakna mitt pĂ„ natten med utseendet pĂ„ ett sĂ€rskilt högt spĂ„r.

För att undvika dessa besvÀr har Spotify utformat en lösning för att hjÀlpa sina anvÀndare. Tack vare henne kan de fortsÀtta njuta av sina favoritlÄtar vid sÀnggÄendet, med försÀkran om att appen sjÀlv kommer att ta hand om resten sÄ att nÀsta morgon blir det inga besvÀr.

Inga fler oroar för att musiken fortsÀtter att spela

Spotify uppdateras med en ny sömntimer för iOS 1

Denna lösning som Spotify nyligen har tagit med kallas Sleep Timer. Med det kan anvÀndare stÀlla in en "sÀnggÄendet" pÄ ett personligt sÀtt.

För att fÄ tillgÄng till det behöver du bara plantera dig sjÀlv pÄ Spotify-uppspelningsskÀrmen. Det vill sÀga de ska gÄ till den fliken som presenteras nÀr en lÄt spelas.

DĂ€refter mĂ„ste de gĂ„ till menyn uppe till höger. DĂ€r kommer en lista över alternativ att slĂ€ppas, bland de som hittas nedan Ă€r det möjligt att se den som nĂ€mns i ”Sleep Timer”.

Beslutet Àr i dina hÀnder

Spotify uppdateras med en ny sömntimer för iOS 2

NÀr du har valt alternativet Sleep Timer Àr det som ÄterstÄr att placera instÀllningarna. Först kan du skapa en lista med lÄtar eller ljud som du vill sova med och vÀlja alternativet "tills lÄten Àr över" eller spellistan i det hÀr fallet.

Du kan ocksÄ vÀlja specifika tider frÄn bara 5 minuter till 1 hel timme PÄ det hÀr sÀttet kan du se till att musiken kommer att hÄlla tillrÀckligt lÀnge för att du somnar och att den kommer att sluta strax efter det hÀnder.

Vilketimer kommer för iPhone

I maj i Är var Sleep Timer redan ett alternativ för Spotify-anvÀndare pÄ Android. NÄgra mÄnader senare har appen Àntligen slÀppt detta alternativ i sin senaste uppdatering.

Kanske förseningen mellan en eller annan utgÄva beror pÄ att iOS-enheter har sin egen "timer". Detta gör att de ocksÄ kan stÀlla in timmar för att applikationer ska sluta fungera. Dock kan Sleep Timer erbjuda anvÀndare möjligheten att göra dessa instÀllningar utan att lÀmna appen.

0 Shares