Storbritannien gÄr till WhatsApp för att rapportera coronavirus

Foto: Business Insider

Den brittiska regeringen har beslutat att samarbeta med WhatsApp för att utveckla en ny chatbot som gör det möjligt att dela sanningsenlig information om coronaviruspandemin och bekÀmpa falska nyheter.

Storbritannien vidtar extraordinÀra ÄtgÀrder för att hÄlla sina medborgare informerade om den globala coronaviruspandemin, sÄ mycket att regeringen vÀnder sig till WhatsApp för att anvÀnda den som sin primÀra rapporteringsplattform för COVID-19.

Storbritannien gÄr till WhatsApp för att rapportera coronavirus 1 Det officiella brittiska regeringskontot pÄ WhatsApp. KÀlla: TechCrunch

Svara efter kritik

Efter att den brittiska regeringen kritiserades hÄrt för att inte vidta de ursprungliga sociala karantÀnÄtgÀrderna och ha varit den sista som svarade efter den larm som WHO gav ut före COVID-19.

Storbritannien verkar ha reagerat och kommer nu att implementera en chatbot utvecklad av WhatsApp för att ge information om det, pÄpekar han Techcrunch.

Enligt kÀllan kommer den chatbot som utvecklats av WhatsApp att administreras av den brittiska regeringen och bland annat tillÄta mÀnniskor att prenumerera pÄ officiell rÄdgivning om pandemin, i syfte att minska överdriven anvÀndning av deras sistema nationell hÀlsa.

Denna chatbot som skapades av meddelandeprogrammet var speciellt utformad sÄ att anvÀndare kan ha uppdaterad och korrekt information om coronavirus-pandemin.

Det spekuleras i att den nya funktionen mÄste begrÀnsas till ett visst antal WhatsApp-personer och grupper till vilka ett enda meddelande med all information, inklusive förebyggande ÄtgÀrder, kommer att vidarebefordras.

Arkivera grova kanter med WhatsApp

Det bör noteras att den brittiska regeringen fram till nu inte har en sistema Meddelandeansvarig har emellertid tytt till en av de mest kritiserade plattformarna av regeringen för att ha anvÀnt en-till-ende (peer-to-peer) -kryptering som skyddar anvÀndarnas meddelanden genom att förhindra dem frÄn att lÀsas av skaparna av WhatsApp.

Kom ihÄg att Förenade kungariket förra Äret begÀrde implementering av "bakdörrar" i WhatsApp och andra meddelandeappar för att kringgÄ kryptering och fÄ informationen om chattarna.

Nu ger den brittiska regeringen de mÀktiga en chans sistema Zuckerbergs meddelandetjÀnst. För att komma Ät sistema Du mÄste bara skicka ett "hej" ("Hej") till 07860 064422 (eller till +44 7860 064422 för internationella anvÀndare) genom WhatsApp för att börja ta emot uppdateringar.

Det var först förra tisdagen den 24 mars dÄ den brittiska premiÀrministern Boris Johnson gjorde ett uttalande som beordrade medborgarna att stanna hemma för att stoppa spridningen av COVID-19 och stoppa pandemin.