Supercharge syftar till att omdefiniera tweaking på jailbroken & amp; enheter som inte är fängslade

Supercharge syftar till att omdefiniera tweaking på jailbroken & amp; enheter som inte är fängslade 1

Att justera din iOS-enhet kan snart bli betydligt enklare med introduktionen av ett exceptionellt fängslande projekt som dubbats Supercharge leds av iOS-utvecklaren Kabir Oberai och designern Alessandro Chiarlitti, och bidrog till av andra.

Supercharge syftar till att bli en plattform som underlättar processen att finjustera din iPhone eller iPad, oavsett om du är fängslad eller inte. Arbetet marknadsförs som en nyskapande ny tweak-redaktör som ger användare möjlighet att skapa och ändra tweaks utan att skriva en enda kodrader. Dessutom kommer användare att kunna dela sina verk med andra Supercharge-användare.

Supercharge syftar till att omdefiniera tweaking på jailbroken & amp; enheter som inte är fängslade 2

För dem som föredrar att skriva kod är Supercharge dock påstått utrustade med ett helt nytt programmeringsspråk i åtanke. Det nya språket, kallad ObjektScript, är påstås baserat på både JavaScript och Objekt-C och är speciellt designad för tweaks. Utvecklarna säger att alla som är bekanta med app- eller webbutveckling bör inte ha några problem med att förstå och använda det nya ObjektScript-språket.

När jag först hörde talas om projektet tänkte jag omedelbart på Flex 3, en jämförbar plattform som gör det möjligt för användare att ändra sina enheter utan att ha omfattande kunskap om hur man kodar en jailbreak-tweak. På samma sätt tillät det användare att dela korrigeringar med varandra, en funktion som Supercharge ger också till bordet. Den större frågan här verkar vara "hur kommer den att jämföra?", Och enligt Oberai erbjuder Supercharge betydligt mer kraftfull processkoppling än Flex 3.

Vi måste vänta på den officiella publiceringen för att bättre förstå vad användare och utvecklare tycker om Supercharge-användarupplevelsen, men en sak tyckte jag särskilt intressant från projektets webbsida är att Supercharge kommer att finnas tillgängligt för jailbroken-enheter initialt och sedan göras tillgängligt för icke-jailbroken-enheter någon gång under 2020.

Det √§r tydligt att den icke-jailbroken versionen inte kommer att kunna installera jailbreak-tweaks per-se, men den kommer att kunna installera modifierade .ipa-filer utan en dator, som utvecklarna h√§vdar √§r n√•got som "aldrig har gjorts tidigare. ‚ÄĚOch f√∂r de som kanske undrar, detta inkluderar A12-A13-enheter inklusive men inte begr√§nsat till iPhone 11 Pro – n√•gra av Apple√Ąr senast vid detta skrivande.

Här är några intressanta vanliga frågor från produktens webbplats:

Vanliga frågor

F: Vad kan jag göra med Supercharge?

A: Kort svar: mycket. Långt svar: någonsin önskat kunde göra? Med Supercharge behöver du inte önska dig längre. Om du till exempel vill lägga till ett lösenordslås till en app som inte redan har det kan du göra det med Supercharge.

F: Varför är den här versionen en "Förhandsvisning"?

A: Medan Supercharge är fullt användbar för närvarande planerar vi att lägga till mycket fler funktioner inom en snar framtid Рfrämst butiken och supporten för enheter som inte är fängslade. Förhandsgranskningen av Supercharge är effektivt en betasnick.

F: Vad är skillnaden mellan Supercharge-tweaks och traditionella tweaks?

A: Den viktigaste skillnaden är att även om traditionella tweaks bara fungerar på jailbroken-enheter, kommer Supercharge-tweaks också att stödja enheter som inte är jailbroken. Dessutom är Supercharge-tweaks mycket lättare att göra än en traditionell tweak Рdu kan göra Supercharge-tweaks även om du har nollkodningskunskap.

F: √Ąr Supercharge gratis?

A: Medan vi har planer på att tjäna pengar på Supercharge Store, planerar vi att hålla kärnprodukten 100% gratis, för alltid.

F: Hur kommer den icke-fängslade versionen att fungera?

A: Kärnan i det är att du ger Supercharge en .ipa-fil, som den sedan injicerar med den tweak du vill använda. Efter detta "kodar" den appen med din Apple ID och installerar det sedan med en ny teknik som vi upptäckte.

F: Kan jag ändra systemappar med Supercharge?

A: På grund av begränsningar som lagts på iOS-enheter kan den icke-jailbrutna versionen inte ändra systemappar som Telefon eller App Store. Dessa begränsningar finns dock inte på jailbroken-enheter, vilket innebär att den jailbroken-versionen verkligen kan justera systemappar. Den jailbroken-versionen kommer också snart att kunna finjustera startskärmen (dvs SpringBoard).

Förhandsgranskningen av Supercharge är för närvarande tillgänglig för användare av jailbroken-enheter för att prova själva, om än med begränsad funktionalitet som i beta-stadier. För att få det behöver du bara lägga till följande förråd till din föredragna pakethanterare och sedan ladda ner Supercharge Preview:

https://repo.supercharge.app/

De som är intresserade av att följa projektet kan gå till Supercharge-webbplatsen och följ Supercharge Twitter konto. Om du är intresserad av att ta hand om det finns ytterligare resurser tillgängliga via den officiella SuperchargeApp Reddit-sidan.

√Ąr du glad √∂ver hur Supercharge kan revolutionera anpassning av enheter? Diskutera i kommentarerna.