SwitchGlass Àr en dedikerad appomkopplare för din Mac med massor av anpassningsalternativ

SwitchGlass Àr en dedikerad appomkopplare för din Mac med massor av anpassningsalternativ 1

SwitchGlass Àr ett nytt projekt frÄn John Siracusa vilket ger en dedikerad applikationsomkopplare till Mac med massor av anpassningsalternativ.

macOS tillhandahĂ„ller inga anvĂ€ndarvĂ€nda alternativ för att justera utseendet pĂ„ appvĂ€xelpaletten som dyker upp nĂ€r du hĂ„ller tangentbordskommandot Command – tab.

SwitchGlass har en dedikerad appomkopplare med anpassningsbart utseende, storlek och position pÄ varje bifogad skÀrm separat, inklusive dölja appen pÄ utvalda skÀrmar. Programvaran kan konfigureras för att ta med en eller alla av en app windows framtill och du kan anvÀnda det som ett dra-och-slÀpp-mÄl för att öppna filer, precis som med standard-macOS-appomkopplaren.

MÄnga av dessa beteenden Àr konfigurerbara, enligt de officiella vanliga frÄgorna.

SwitchGlass Àr en dedikerad appomkopplare för din Mac med massor av anpassningsalternativ 2

Siracusa fortsatte med att förklara hur SwitchGlass Àr bÀttre Àn att anvÀnda standard macOS Dock.

MacOS Dock visar en ikon för varje körande applikation och gör att appar kan tas fram och döljas. Men Dock kan ocksÄ innehÄlla andra saker: filer, mappar, nya appar (men för nÀrvarande inte körs), plus papperskorgen.

Dock Àr ocksÄ centrerad pÄ kanten av skÀrmen och har begrÀnsat utseende. Det kan inte visas i olika positioner och storlekar pÄ olika skÀrmar, och det ger alltid alla windows frÄn en app till framsidan nÀr du klickar pÄ en appikon.

Naturligtvis kan du bara ignorera SwitchGlass och fortsÀtta anvÀnda macOSs standardappswitcher som inte erbjuder mÄnga anpassningsalternativ. Men om du Àr en kraftanvÀndare som föredrar att anvÀnda en mus eller en styrplatta för att byta appar, bör du prova SwitchGlass.

HÀr Àr allt du kan göra med SwitchGlass:

  • Klicka pĂ„ en appikon för att visa alla windows frĂ„n den appen till framsidan.
  • HĂ„ll Shift nere medan du klickar pĂ„ en appikon för att bara föra ett fönster framtill.
  • Höger eller Control-klicka pĂ„ en appikon för att öppna en meny dĂ€r du kan visa / dölja den.
  • Dra en eller flera filer till en appikon för att öppna dessa filer med appen.
  • HĂ„ll ner kommandot medan du klickar pĂ„ en appikon för att avslöja appen i Finder.

SwitchGlass visas inte i Dock. IstÀllet exponeras grÀnssnittet genom en ikon pÄ höger sida av macOS-menyraden lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen.

SwitchGlass Àr en dedikerad appomkopplare för din Mac med massor av anpassningsalternativ 3

SwitchGlass har ett snyggt utformat instÀllningsfönster.

Siracusa sÀger han skrev SwitchGlass för att ersÀtta en liknande funktion som erbjuds av DragThing:

NĂ€r DragThing Ă€ntligen lĂ€mnades kvar – efter 24 Ă„rs tjĂ€nst – av macOS Catalinas brist pĂ„ stöd för 32-bitars appar visste jag att jag skulle sakna mĂ„nga av dess funktioner. Jag missade dess valfria modifiering av Mac: s fönsterlĂ€ggningspolicy sĂ„ mycket att jag gjorde min första Mac-app, Front and Center, för att ersĂ€tta den. Min andra Mac-app, SwitchGlass, ersĂ€tter ocksĂ„ en funktion som jag saknar frĂ„n DragThing.

Förresten, Àgare av Touch Bar-aktiverade Mac-bÀrbara datorer kan anvÀnda en app som TouchSwitcher för att snabbt gÄ igenom sina nyligen anvÀnda appar direkt frÄn pekfÀltet.

HANDLEDNING: Hur du snabbt vÀxlar mellan windows och appar pÄ Mac

Vi berÀttade nyligen om Siracusa's Front and Center som han just nÀmnde ovan. Med det kan du justera macOS-fönsterlagerpolicyn efter dina önskemÄl. I klassiska macOS, klickar du pÄ ett fönster som tillhör en inaktiv app windows kom fram. I Mac OS X och macOS kommer emellertid endast fönstret du klickade fram.

SwitchGlass Àr en dedikerad appomkopplare för din Mac med massor av anpassningsalternativ 4

Front and Center Àr Siracusas tidigare Mac-app.

Front and Center ger bÄde det klassiska och moderna beteendet sÄ att du fÄr bÀst av bÄda vÀrldarna. Du fÄr ocksÄ en dedikerad genvÀg för att tillfÀlligt ÄsidosÀtta vilket lÀge du för nÀrvarande anvÀnder: helt enkelt Skiftklicka pÄ ett fönster för att fÄ motsatsen till det valda beteendet.

BÀst av allt, SwitchGlass parar perfekt med Front och Center, och stöder bÄde klick- och Shift-klickÄtgÀrder pÄ appikoner i den flytande appomkopplaren.

Som Siracusa förklarar:

SwitchGlass Àr för personer som vill ha ett grÀnssnittselement som helt och hÄllet Àr avsedd för app-switching, med ett anpassningsbart utseende och plats för varje bifogad skÀrm. NÀr den anvÀnds tillsammans med Dock, ger SwitchGlass ett andra mÄl för musbaserad appvÀxling. Med Dock dold, ger det ett app-vÀxlingsgrÀnssnitt utan nÄgot rör frÄn de andra funktionerna pÄ Dock.

SwitchGlass Àr fem dollar pÄ App Store och krÀver macOS Catalina 10.15 eller senare.

Vad tycker du om SwitchGlass?

LĂ„t oss veta i kommentarerna nedan.


0 Shares