Tekniska förutsÀgelser som troligen kommer att gÄ i uppfyllelse 2020

Med ankomsten av ett nytt Är och ett nytt decennium pÄ en gÄng Àr tekniska förutsÀgelser för 2020 rikligt. Medan vi inte ser flygande bilar eller en robothjÀlpare i alla hem, finns det gott om förutsÀgelser för vad som kan gÄ i uppfyllelse under de kommande 365 dagarna. LÄt oss ta en titt pÄ nÄgra praktiska och spÀnnande tekniska förutsÀgelser för det nya Äret.

5G Rollouts

Den hÀr sÀger sig sjÀlvklart och Àr förmodligen det mest uppenbara tillskottet till denna lista över förutsÀgelser. SÀrskilt i USA förvÀntas det gott om att 5G-utbyggnader kommer att öka exponentiellt till 2020. T-Mobile har redan landat den första stansen med en rikstÀckande lansering, men AT&T och Verizon rÀknar med stora uppdateringar nÀsta Är. AT&T Àr redan pÄ posten som att de sÀger att de förvÀntar sig att 5G-enhetscykeln ska starta under det nya Äret.

2020 Tekniska förutsÀgelser 5g

Europa planerar ocksÄ sin egen massiva 5G-utrullning 2020 med varje större stad som förvÀntas tÀckas vid Ärets slut. Det Àr en hög förutsÀgelse men en européer skulle gÀrna vÀlkomna. Kina hoppas att trÀffade 300 stÀder i slutet av 2020, och resten av Asien Àr pÄ vÀg att stÀrka 5G-nyheter. Med andra ord, 5G-lanseringar Àr mindre av en teknisk förutsÀgelse och mer av en virtuell sÀkerhet i början av 2021.

Instagram Blir det nya shoppingnÀtverket

2020 tekniska förutsÀgelser Instagram Handla

Instagram har redan bevisat sig som en plats kunder kommer att fönstret shoppa och potentiellt köpa. Alla frÄn populÀra ÄterförsÀljare till pÄverkare drar nytta av Instagrams Checkout-funktion lanserades i början av 2019. RÀknar med att se en full domstolspress av Instagram (och Facebook) att fÄ kunder att handla pÄ Instagram utan att behöva lÀmna appen. Att lÀgga till en augmented reality-funktion för att testa klÀder, glasögon etc. under de senaste mÄnaderna tjÀnar bara till att ytterligare validera företagets anstrÀngningar. Du kan vara sÀker pÄ att 2020 Instagram kommer att gÄ stort i e-handelsvÀrlden och inte ge nÄgon mark för konkurrensen.

Sekretess slutligen vinner

2020 Tekniska förutsÀgelser Sekretess

Det Àr liten frÄga om den hÀr kan vara lite av en longshot, men det Àr en teknisk förutsÀgelse som vi mÄste gÄ i uppfyllelse. Förhoppningsvis kommer 2020 att se en grundlÀggande förÀndring av teknikföretag att utöva integriteten som en funktion och inte en eftertanke. Appletill exempel redan gör detta under sina nyckelmeddelanden, men 2020 vill vi se att detta blir den globala standarden.

Förhoppningen Àr att teknikföretag och andra branscher ska titta pÄ integritet som en del av deras strategi för kundrelationer. Konsumenter tÀnker bara pÄ integritet, och 2019 var det i framkant av alltför mÄnga samtal pÄ teknikomrÄdet. Vi vet alla att integritet att vinna skulle ha hÀnt Är sedan, men bÀttre sent Àn aldrig.

Röstassistenter flyttar till bilen

2020 Tekniska förutsÀgelser Alexa Auto

Med miljarder digitala röstassistenter som förvÀntas vara i hÀnderna pÄ konsumenterna under det kommande decenniet, Àr bilen den slutliga framtiden. 2020, rÀknar med att se den digitala röstassistenten göra sprÄng i din bil. Amazon tappar redan sin tÄ i detta utrymme med Echo Auto, men 2020 kommer att börja se detta bakat i bilar utanför tillverkningslinjen. RÀkna med att se en översyn med röstassistentteknologi tillsammans med Apples CarPlay och Android Auto. Detta kommer att leda till nya underhÄllningsalternativ men ocksÄ ökad sÀkerhet eftersom förare litar mindre och mindre pÄ sina hÀnder för att ringa, sms eller söka efter musik.

The Streaming Wars

2020 tekniska förutsÀgelser Disney Plus

Strömmande krig har börjat. I slutet av 2019 sÄgs redan Disney, Netflix, Amazon och Hulu anlitar det för konsumentöglor. 2020 rÀknar med att se detta utrymme vÀrmas upp med lanseringen av nya strömmningstjÀnster frÄn NBC, HBO och mer. Med varje ny lansering av streamingtjÀnster vÀrms striden mellan kabel- och sladdar. Men konsumenterna klipper sladden för att spara pengar, och med varje ny strömningstjÀnst kommer ökade prenumerationsavgifter. SÄ smÄningom nÄr strömmande krig helt enkelt en tipppunkt och leder till konsumtionsutmattning.

Cloud Gaming fortsÀtter att kÀmpa

2020 Tekniska förutsÀgelser Google Stadia

Cloud-spel har mycket löfte, och om det görs rÀtt kan spelare tvingas till nya vÀgar för att spela sina favoriter. Om lanseringen av Google Stadia lÀrde oss nÄgonting Àr det sÄ att molnet inte Àr riktigt redo för spel. Det fanns gott om anledning att misstÀnka att om nÄgot företag kunde göra molnspel pÄ rÀtt sÀtt, var det Google. TyvÀrr har spelarreaktionen varit bÀst i bÀsta fall och plattformen kÀmpar för att fÄ nya anvÀndare.

Som sagt, Amazon, Microsoft och Sony har alla sina molnplaner men de mÄste ta sig tid och fÄ saker rÀtt. Microsoft testar redan sin beta Project xCloud-tjÀnst och hittills verkar det fungera ganska bra. Se om deras framgÄng fortsÀtter nÀr det gÄr live för miljoner. Molnspel kan mycket vÀl vara framtiden för spel, men 2020 kommer det fortfarande att vara nÄgot som bara de första antagarna ser fram emot.

Slutsats

Du kan vara sÀker pÄ att 2020 kommer att ge mÄnga nya och spÀnnande tekniker. Bortsett frÄn listan ovan, finns det gott om hopp för fÀllbara telefoner nÀsta Är samt tillÀgg av bÀttre nattfotografering frÄn alla smartphones. Kommer 2020 ocksÄ att vara Äret som elbilar börjar se priserna sjunka eller Äret dÀr Amazon lanserar egna vÄrdinitiativ? Listan kan fortsÀtta, men en sak Àr sÀker: skulle bli förvÄnad nÄgonstans under vÀgen.

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?