Tidigare Google-chef sÀger att företaget har glömt sitt motto "Var inte ond"

FOTO: Jim Cooke (Gizmodo)

"Var inte ond" Àr mottoet som Google inledde i början, det hÀnvisar till företagets uppförandekod och pÄ ett sÀtt till det sÀtt pÄ vilket det skulle utveckla produkter som inte hotade mÀnskligheten. De senaste Ären har emellertid företagets handlingar lett till kritik och motbevist om det verkligen följer denna princip. I detta avseende hÀvdar nyligen uttalanden frÄn en tidigare Google-chef att företaget har glömt sitt ursprungliga slogan.

Tidigare Google-chef Ross LaJeuness erbjöd en lÄng artikel om medium dÀr han talar om hur Mountain View-företaget har glömt mottoet "Var inte ond" och har gjort det felaktigt genom att fokusera pÄ marknadsföring.

LaJeunesse, som för nÀrvarande Àr en demokratisk kandidat för USA: s senat, han hÀvdade att en kulturell förÀndring i Google har avledat vikten av teknikutveckling för gott och gradvis förÀndrat företaget.

Företagets motto var tidigare "Var inte ond." Saker har förÀndrats.

Tidigare Google-chef sÀger att företaget har glömt sitt motto "Var inte ond" 1

I grund och botten beskriver den före detta verkstĂ€llandet skĂ€len till att han lĂ€mnade Google, frĂ€mst baserat pĂ„ avvikelsen frĂ„n företagets ursprungliga mĂ„l 2008 och hur han glömde slagordet "Don’t be evil".

Som del av LaJeuness uttalanden sÀger de följande:

NÀr jag gick ut genom dörren pÄ min sista dag som chef för internationella relationer pÄ Google kunde jag inte lÄta bli att tÀnka pÄ min första dag pÄ företaget.

Han hade utbytt kontor med trÀpaneler, kostym och slips och jobbet med att bekÀmpa Kaliforniens byrÄkrati som bitrÀdande stabschef för guvernör Schwarzenegger för en bÀrbar dator, jeans och ett löfte om att han skulle göra vÀrlden bÀttre och mer jÀmlik, under den enkla men kraftfulla guiden "Var inte ond."

VerkstÀllande nÀmner de projekt dÀr Google har arbetat som har varit kontroversiella, inte bara pÄ grund av omfattningen, utan ocksÄ pÄ grund av hur det kan hota mÀnskligheten.

DragonFly

Under 2017 kom det fram att Google, trots allt, arbetade med en ny version av Search, en Internet-sökmotor, vars resultat skulle censureras för att möta Kinas krav, kÀnd som DragonFly. Detta, efter att företaget lÀmnat landet med uppgift att regeringen avsÄg att begrÀnsa yttrandefriheten pÄ Internet.

Den kontroversiella rapporten avslöjade emellertid företagets intressen att ÄtervÀnda till den viktigaste marknaden i vÀrlden och som förvÀntat genererade detta förvirring och missnöje bland medlemmarna i företaget.

Senare, 2019 blev det kÀnt att Google fortfarande var med i Dragon Fly-projektet. Dessa fynd gjordes av Googles anstÀllda, efter att ha övervakat databaserna kopplade till projektet, dÀr de hittade ungefÀr 500 kodÀndringar i december 2018 ensam och ytterligare 400 modifieringar i januari 2019.

LaJeunesse sade för sin del att "som nÄgon som alltid föresprÄkade en mÀnsklig rÀttighetsbaserad strategi", utesluts han helt frÄn projektet, och en kollega utnÀmndes för att leda diskussionerna i Dragonfly-politiken.

Maven-projekt

DragonFly var bara ett av de kontroversiella projekten som ifrÄgasatte Googles ursprungliga motto. Kom ihÄg att 2019, nÄgra 4.000 anstÀllda pÄ Google undertecknade en framstÀllning mot företagets deltagande i Maven-projektet, ett partnerskap med USA: s Pentagon. UU. Att utveckla AI i militÀrt arbete.

Detta ledde till efterföljande avgÄng frÄn företagets anstÀllda som hÀvdade oetisk anvÀndning av AI och drönare i kriget, nÄgot som kan ha negativa konsekvenser för företaget i förhÄllande till anvÀndarnas förtroende för sina produkter.

”Under de senaste mĂ„naderna har jag varit mindre och mindre imponerad av svaret och hur mĂ€nniskors oro beaktas och hörs (…) Jag insĂ„g att om jag inte kan rekommendera att folk gĂ„r med, varför Jag Ă€r fortfarande hĂ€r? sa en av de tidigare anstĂ€llda vid den tiden.

Men precis som dessa anstĂ€llda trodde andra tidigare chefer inklusive LaJeunesse detsamma. NĂ€r han slutade Dragonfly-projektet sa han att han erbjöds en roll, "I utbyte mot min frikĂ€nnande och tystnad", sa han. ”Men för mig var valet lika tydligt som situationen. Jag gick Att försvara … mĂ€nskliga rĂ€ttigheter kostade mig min karriĂ€r. ”

Även om idĂ©n att anvĂ€nda AI i krigsprojekt inte helt har uteslutits av Google, ser dess anstĂ€llda den inte med goda ögon. Utan tvekan har den aktuella situationen för Mountain View-företaget sĂ„vĂ€l som affĂ€rsmodellen baserat pĂ„ segmenterade annonser och övervakning av anvĂ€ndarĂ„tgĂ€rder ifrĂ„gasatt företagets rykte.