Tips: Hur du aktiverar eller inaktiverar gestkontroll pÄ Android

Med Android 10 tog Google ett nytt sÀtt att kontrollera smartphones. I allmÀnhet Àr alla medvetna om gesterna och kan anvÀnda dem för att vÀxla mellan appar, öppna huvudskÀrmen eller ring assistenten.

Naturligtvis, som med allting, Àr inte alla anvÀndare sÀkert skickliga pÄ denna nyhet. SÄ idealet Àr att veta hur man aktiverar gestkontroll pÄ Android, att vÀxla nÀr du vill.

Android 10-gester aktiverar Google

Android-grÀnssnittet har förÀndrats under Ären och mÄnga varumÀrken vÀljer att anpassa sitt erbjudande för att vara det bÀsta möjliga. Google förbÀttrar med varje ny version detta och hur det kontrolleras. SÄ kom gestkontroll till detta sistema.

Åtkomstkontroll pĂ„ din smartphone

Detta Àr ett enklare och effektivare sÀtt att kontrollera sistema frÄn Google, flytta bara skÀrmen till önskad sida och aktivera sÄlunda önskad ÄtgÀrd. Gester Àr vÀlkÀnda och enkla att anvÀnda.

Android 10-gester aktiverar Google Android 10-gester aktiverar Google

För att aktivera eller inaktivera denna kontrollform mÄste du komma Ät Definitioner Android 10. HÀr, nÀr det gÀller Hauwies EMUI 10, bör du leta efter alternativet System och uppdateringar. Sedan mÄste de vÀlja alternativet Navigering sistema.

VÀlj vad du vill anvÀnda pÄ Android 10

I andra varumÀrken och andra grÀnssnitt ska de leta efter motsvarande alternativ, vilket kan finnas i alternativen i SkÀrm eller gester. NÀsta steg Àr att aktivera den typ av kontroll du vill anvÀnda pÄ Android 10.

Android 10-gester aktiverar Google Android 10-gester aktiverar Google

Det första alternativet ger Ätkomst till kontroll av gester, nÄgot som borde vara inhemskt i denna version. De kan ocksÄ ÄtergÄ till det gamla sÀttet med alternativet Navigering med tre knappar. Slutligen, och i fallet med Huawei, kan du fortfarande vÀlja alternativet Flytande knapp, som fungerar som en joystick.

Google ger anvÀndaren andra alternativ

Om de vÀljer alternativet Definitioner, i bÄda lÀgena, kan fÄ Ätkomst till fler alternativ. Dessa lÄter dig vÀlja till exempel om du vill att Google Assistant ska vara aktiv och gestkontrollerad.

Android 10-gester aktiverar Google Android 10-gester aktiverar Google

NÀr det gÀller knappnavigering kan det hÀr omrÄdet till exempel vÀlja vilken typ av knappkombination som ska anvÀndas och, om du vill, att det ska vara dold, för att ge Ànnu mer skÀrmomrÄde.

PÄ detta sÀtt anpassar de Android frÀmst till anvÀndarnas smak. De kan vÀlja om de vill ha den nya och moderna gestkontrollen eller om de föredrar den mer traditionella navigeringen 3 knappar. Valet ligger i hÀnderna eller fingrarna pÄ anvÀndare som sedan kan bestÀmma.

0 Shares