Topp 25 WordPress-plugins för barras sidor och widgets (2020)

NÀr de först introducerades, i WordPress-version 2.2, widgets var en absolut förÀndring i spelet. Sedan dess har de blivit en hÀftklammer i WordPress-vÀrlden. NÀstan varje WordPress-tema du vill ladda ner har widgetat utrymme, och av goda skÀl.

Sammanfattningsvis tillÄter widgetar WordPress-anvÀndare att visa anvÀndbara, iögonfallande och / eller funktionella funktioner pÄ en webbsida. Saker som en sökfunktion, lÀnkar till relaterade inlÀgg och bloggfiler kan placeras med widgetar.

Vill du se widgetar i aktion? Titta bara till höger pÄ den hÀr sidan. Du kommer att se en lÄng lista över dem i vÄrt sidofÀltomrÄde, alla ligger i huvudsak för ett syfte: att uppmÀrksamma viktiga delar av webbplatsen.

WordPress 4.8 Det gav en stor uppdatering av widgetarna, och WordPress kommer nu med 17 standardwidgets, inklusive fil-, kalender-, video- och textwidgets. Men detta Àr fortfarande bara toppen av isberg om vad du kan göra med dem.

WordPress widget-plugins finns nu i tvÄ typer: dedikerade widget-plugins och allmÀnna WordPress-plugins med widgetstöd. I dagens lista kommer vi att blanda och matcha 25 gratis plugins och premium plugins frÄn bÄda kategorierna nÀr vi gÄr bÀsta WordPress-plugins för att lÀgga till nya widgetar och förbÀttra barras sida.

Och till skillnad frÄn mÄnga widget-sammanfattningar kommer vi bara att inkludera plugins för varje funktionalitet som ger dig de flesta idéer nÀr det gÀller det viktiga widgetutrymmet / barras sida.

LĂ„t oss dyka in i tillbehören, i ingen sĂ€rskild ordning …

1. SiteOrigin widgetpaket (GRATIS)

LÄt oss börja med ett fantastiskt allt-i-ett widget-plugin: SiteOrigin widget-paket.

Plugin-programmet har all widgetfunktionalitet du kan begÀra, med över 22 dedikerade widgetar tillgÀngliga. HÀr Àr ett urval av nÄgra widgetar som ingÄr i rutan:

Knappar för uppmaning KontaktformulÀr Google maps Pristabell Kommentarer Bildreglage

Widgets Àr ocksÄ helt anpassningsbara, med stöd för oÀndliga fÀrger och mer Àn 1, 500 ikoner.

Officiell webbplats

2. Sidor med innehÄllsmedvetna (GRATIS)

InnehÄllsmedvetna sidofÀlt

InnehÄllsmedvetna sidofÀlt Àr ett kraftfullt plugin som lÄter dig visa olika widgetar och barras sidor för olika innehÄll. Till exempel kan du visa en uppsÀttning widgets för inlÀgg i en kategori och en annan uppsÀttning widgets för inlÀgg i en annan kategori.

Med denna förmÄga kan du skapa en mer personlig och riktad sidofÀlt.

Du kan konfigurera din barras villkorade logiska sidor med ett enkelt grÀnssnitt, sÄ fÄr du mer Àn 13 alternativ att visa barras lateraler, inklusive publikationstyp, taxonomi, författare, mall och mer.

Officiell webbplats

3. Relevanssi (GRATIS)

Relevanssi

Klar att anvÀnda WordPress levereras med en inbyggd sökfunktion och widget. TyvÀrr anser de flesta honom som ganska dÄlig pÄ jobbet.

Om du vill hjÀlpa dina besökare att hitta anvÀndbart innehÄll lÀttare kan du övervÀga att uppdatera standardsökfunktionen med Relevanssi (som faktiskt anvÀnds pÄ just denna webbplats). Plugin kan delvis matcha en besökares sökfrÄga, det Àr ocksÄ bÀttre att sortera efter relevans Àn standardalternativet.

Med plugin-programmet installerat bör du fortfarande anvÀnda WordPress-sökwidget. Men bakom kulisserna fungerar widgeten nu med Relevanssi.

Officiell webbplats

4. Ninja Shapes (GRATIS)

Ninja Shapes

SidofÀltet Àr ett utmÀrkt utrymme att placera ett kontaktformulÀr sÄ att dina besökare kan kommunicera med dig.

Men inte alla kontaktformulĂ€r-plugins har en dedikerad widget. Om du vill ha ett sĂ„dant Ă€r Ninja Shapes ett av de bĂ€sta gratisalternativen – det Ă€r superlĂ€tt att anvĂ€nda och kommer med massor av anpassningar och avancerade fĂ€lt.

Officiell webbplats

5. Testimonials Widget (GRATIS)

VittnesmÄl widget "bredd =" 1874 "höjd =" 605

Widgetutrymmet pĂ„ din webbplats Ă€r perfekt för att skapa sociala bevis. ÖvervĂ€g att lĂ€gga till nĂ„gra vittnesmĂ„l, som berĂ€ttar vĂ€rlden vilket fantastiskt arbete du gör, direkt ur verkliga kunders mun.

Testimonials widgetplugin lÄter dig visa text-, bild- eller videoupplysningar pÄ eleganta reglage. Du kan ocksÄ anpassa vilka vittnesmÄl som visas baserat pÄ kategorin för ett inlÀgg.

Den senaste versionen lÄter dig ocksÄ visa portföljobjekt utöver vittnesmÄl, vilket Àr ett annat bra sÀtt att bygga ditt rykte pÄ.

Officiell webbplats

6. Senaste inlÀgg Widget Utökad (GRATIS)

Senaste inlÀgg Utökad widget "bredd =" 1883 "höjd =" 602

De flesta besökare förvÀntar sig att se lÀnkar till dina blogginlÀgg i sidofÀltet; de Àr beroende av detta för navigering.

Generellt sett finns det tre typer av navigationswidgets: senaste inlÀgg, populÀra inlÀgg och relaterade inlÀgg.

För en widget med nyligen inlÀgg rekommenderar jag den utvidgade plugin-enheten för senaste inlÀgg. Det lÄter dig visa en miniatyrbild och ett extrakt för varje inlÀgg och kan ocksÄ rikta in sig pÄ de senaste inlÀggen efter kategori. Plugin kan du sortera dina inlÀgg efter postdatum eller senaste kommentarer.

Officiell webbplats

7. PopulÀra WordPress-inlÀgg (GRATIS)

PopulÀra WordPress-inlÀgg "width =" 1871 "height =" 601

Om du inte gillar senaste inlÀgg, hur Àr det med dina mest populÀra inlÀgg? NÀr allt Àr dessa inlÀgg populÀra av en anledning, eller hur? De Àr förmodligen de bÀsta skrivna eller mest informativa, de ger exceptionellt vÀrde för besökarna.

PopulÀra WordPress-inlÀgg Àr det bÀsta plugin för jobbet. Visar miniatyrbilder av inlÀgg, plus att du kan rikta in dig pÄ populÀra inlÀgg efter kategori och tidsintervall. Du kan till och med ha flera populÀra live-postwidgets pÄ en gÄng, var och en med olika instÀllningar.

För att definiera vad "populÀrt" betyder kan du anvÀnda olika förhÄllanden som trafik de senaste 24 timmarna, sju dagarna eller 30 dagarna.

Officiell webbplats

8. Kontextrelaterade inlÀgg (GRATIS)

Kontekstuella relaterade inlÀgg "width =" 1838 "height =" 581

En relaterad inlĂ€ggswidget Ă€r den mest sofistikerade navigationswidgeten – pluginet behöver en algoritm för att avgöra vilka inlĂ€gg som Ă€r relaterade, trots allt.

Den relaterade inlÀggets kontextwidget anvÀnder bÄde titeln och innehÄllet pÄ ett inlÀgg för att upptÀcka relaterade inlÀgg. Du kan dock utelÀmna hela inlÀgg eller kategorier frÄn sökningen om du vill. Relaterade inlÀgg kan visas med miniatyrbilder, plus inlÀgg cachas för att öka webbplatsens hastighet.

Du kan ocksÄ inkludera anpassade inlÀggstyper i dina relaterade resultat, vilket Àr anvÀndbart för anpassade webbplatser.

Officiell webbplats

9. Monarch (med eleganta teman medlemskap frÄn $ 89 per Är)

monark

De flesta av oss lÀgger redan till knappar för delning av sociala medier i vÄra blogginlÀgg. Men inte tillrÀckligt mÄnga bloggare inser att sidofÀltet Àr ett utmÀrkt stÀlle att slÄ en massa sociala knappar.

Monarch Àr utan tvekan den bÀsta plugin för sociala medier eftersom den kombinerar anvÀndbarhet, mÄnga avancerade funktioner och en underbar design.

Kom ihÄg: varje inlÀgg du gör pÄ sociala medier nÄr dig. Att uteslutande fokusera pÄ det sociala Àr ett stort misstag.

Officiell webbplats

10. Widget-alternativ (GRATIS)

Widget-alternativ

Widget-alternativ ger dig massor av anvÀndbara nya instÀllningar för att kontrollera hur alla dina andra widgetar fungerar. Det har vissa likheter med pluginprogrammet Content Aware Sidebars eftersom det lÄter dig villkorligt visa / dölja widgetar för vissa inlÀgg / sidor, men det gör ocksÄ mycket mer Àn sÄ.

Du kan till exempel visa / dölja widgetar baserat pÄ en besökares enhet, lÀgga till anpassade justeringar till widgetar, dölja widgettitlar och mycket mer.

Officiell webbplats

11. Smash Balloon Social Photo Feed (GRATIS)

Smash Balloon Social Photo Feed

IstÀllet för ditt mediebibliotek kanske du föredrar att extrahera dina bilder direkt frÄn Instagram. Om sÄ Àr fallet behöver du Smash Balloon Social Photo Feed Plugin) Den Àr aktiv pÄ över 900 000 webbplatser och har fÄtt ett perfekt betyg pÄ 5/5 i mer Àn 2400 recensioner, vilket Àr ganska imponerande.

Plugin lÄter dig visa miniatyrbilder, bilder i medelstor och full storlek, och du kan ocksÄ blanda och matcha flera konton av Instagram. Bilderna behöver inte heller komma frÄn ditt konto; Du kan visa bilder frÄn alla icke-privata konton. Och om besökare gillar vad de ser kan de vÀlja att ladda upp ytterligare bilder genom att klicka pÄ en knapp.

Officiell webbplats

12. Slider Revolution ($ 26)

Glidande revolution

Om du letar efter mer dynamiska sidofÀltbilder kan du övervÀga ett reglage-plugin.

Med en kraftfull funktionsuppsÀttning och ett överkomligt pris utsÄgs nyligen Slider Revolution av WinningWP till det bÀsta WordPress-reglaget för plugin. Den levereras med en dedikerad reglage-widget, som gör att du kan placera rullande bilder i valfritt widgetiserat omrÄde.

Officiell webbplats

13. Kompakta filer (GRATIS)

Kompakta filer

Arkivering av ditt blogginnehĂ„ll Ă€r ett bra sĂ€tt att uppmuntra besökare att lĂ€sa gammalt "perennialt" innehĂ„ll. Om du emellertid bloggat i flera Ă„r kan WordPress-standardkĂ€rnfilen widgeten bli rörig – det tar mycket utrymme.

Om du vill kondensera din bloggs inlÀggskatalog, letar du inte lÀngre Àn Compact Files Plugin. Det erbjuder olika formateringsalternativ för att sÀkerstÀlla att din bloggfil passar perfekt i widgetutrymmet.

Officiell webbplats

14. Meks Smart Author Widget (GRATIS)

Meks Smart Author Widget "width =" 1873 "height =" 604

Med Meks Smart Author Widget kan du visa eleganta författarbiografier i widgetutrymmet pÄ din webbplats. Plugin-programmet anvÀnds för bloggar med flera författare och ensamstÄende.

För bloggar med flera författare upptÀcker pluginet författaren till ett visst inlÀgg och visar sedan relevant bio.

Om du Àr den enda bidragsgivaren till din blogg kan du helt enkelt visa din personliga biografi pÄ varje sida; anvÀnd den hÀr som en "Om mig" widget. Genom att avslöja information om dig sjÀlv blir du mer identifierbar med lÀsarna.

Officiell webbplats

15. Thrive Leads (frÄn $ 67)

Thrive-enheter "bredd =" 2400 "höjd =" 1142

De flesta WordPress-teman visar en sidofÀlt pÄ varje sida. Detta gör sidofÀltet till ett primÀrt utrymme för att visa ett prenumerationsformulÀr för att vÀxa din e-postlista.

Det bÀsta prenumerationsformulÀret Àr en frÄga för oÀndlig debatt: Klicka hÀr för att se WinningWPs bedömning av de tre bÀsta spelarna.

Men för detta inlÀgg rekommenderar jag Thrive Leads. Plugin har en dedikerad prenumerationswidget, plus den kommer med mÄnga fantastiska mallar och layoutalternativ för att maximera konverteringar.

Officiell webbplats

16. Taqyeem ($ 29)

Taqyeem

Om du publicerar kommentarer pÄ din blogg kanske du vill lÀnka till nÄgra av dessa kommentarer i sidofÀltet. Detta gör att besökare omedelbart kan bedöma om en produkt Àr vÀrd sin tid.

Enligt min mening Àr Taqyeem det mest attraktiva granskningspluginet. Den har en underbar design med anpassningsbara fÀrger, teckensnitt och revisionsstilar.

Taqyeem stöder ocksÄ tre typer av widgets: de bÀsta, de senaste recensionerna och de slumpmÀssiga. Du kan ocksÄ vÀlja mellan tre olika granskningsstilar: stjÀrnor, poÀng och procent.

Officiell webbplats

17. Kontakt widgets (GRATIS)

Kontakta widgets

Contact Widgets Àr en enkel GoDaddy-widget som hjÀlper dig att visa din kontaktinformation i sidfÀltet. Du kan visa en enkel kontaktlÄda, komplett med din e-postadress, telefonnummer, fysisk adress och en karta, eller sÄ kan du visa dina sociala medieprofiler för att öka dina följare.

Officiell webbplats

18. Åsiktningssteg (GRATIS)

OpinionStage

Har du en brinnande frÄga att stÀlla dina besökare? Du kanske vill ha deras Äsikt om framtida innehÄll. Du kanske vill ha svar pÄ aktuella frÄgor i din nisch. Eller kanske du bara vill ta dumma frÄgesporter för att fÄ mÀnniskor att le.

Hursomhelst behöver du plugin-programmet Opinion Stage – du kan till och med anvĂ€nda det för att köra tĂ€vlingar.

Widgetsna ser imponerande ut, sÄ att du kan ladda upp anpassade bilder och tillÀmpa ditt eget varumÀrke. Du kan ocksÄ tjÀna pengar pÄ widgeten genom att generera reklamintÀkter eller krÀva att en besökare registrerar sig för en e-postlista.

Officiell webbplats

19. Kartonwidget för Google Maps (GRATIS)

Kartwidget för Google Maps

Vill du visa besökarna din fysiska plats pĂ„ en karta? DĂ„ behöver du kartonwidgeten för Google Maps-plugin – En dedicerad kartplugin för din widgetutrymme.

Plugin har anpassningsbara kartdimensioner och zoomnivÄer, plus att du kan krydda dina kartor genom att skapa anpassade stift.

Det Àr ocksÄ prestationsvÀnligt eftersom det anvÀnder Google Maps Static Maps API, som bara krÀver en enda HTTP-begÀran. Du kan ocksÄ anvÀnda de mindre prestandavÀnliga interaktiva kartorna, men du behöver Pro-versionen för det.

Officiell webbplats

20. Ad Inserter (GRATIS)

AnnonsinsÀttning

Om du visar nÄgon form av annonser i sidofÀltet kommer du att Àlska att ansluta Ad Inserter. FrÄn AdSense till affiliate-banners och allt dÀremellan, Ad Inserter hjÀlper dig att hantera och visa dina annonser var som helst pÄ din webbplats, inklusive dess sidfÀlt, genom en dedikerad widget.

Du kan ocksÄ rotera annonserna för att ta reda pÄ vilka som fungerar bÀst.

Ad Inserter har ett betyg pÄ 4.9 stjÀrnor i över tusen recensioner, och rekommenderas ocksÄ av Google AdSense och Amazon Associates.

Officiell webbplats

21. Fantastisk vÀder widget (GRATIS)

Awesome Weather Widget

För vissa företag, till exempel semesterbostÀder eller friluftsliv, kan vÀdret ha stor inverkan pÄ handeln. Om vÀdret Àr relevant för ditt företag, varför inte ge besökarna den information de behöver med hjÀlp av Awesome Weather Widget Plugin?

VÀdermoduler ser vackra ut, med anpassningsbara fÀrgscheman. Viktigast av allt Àr att vÀderdata tillhandahÄlls av OpenWeatherMap, sÄ att du kan lita pÄ att det Àr tillförlitligt. Du mÄste generera en API-nyckel för att anvÀnda OpenWeatherMap-tjÀnsten, men sjÀlva tjÀnsten Àr gratis.

Officiell webbplats

22. Youtube-responsiv widget (GRATIS)

YouTube  Responsiv widget

Om du vill inkludera videor i sidfÀltet vill du se pluggen för Youtube Responsive Widget. Medan WordPress har inkluderat en dedicerad video-widget i kÀrnan frÄn WordPress 4.8Responsive Youtube Widget ger dig mycket mer kontroll över hur din inbÀddning fungerar. YouTube.

Du kan kontrollera exakt hur dina videoklipp beter sig, inklusive alternativ för att dölja vissa delar av spelaren, automatiskt spela dina videoklipp, stÀnga av ljud och mer.

Officiell webbplats

23. Q2W3 Fast widget för WordPress (GRATIS)

Q2W3 Fast WordPress-widget

Även om jag inte Ă€r sĂ€ker pĂ„ vad namnet pĂ„ detta plugin betyder, Ă€r Q2W3 Fixed Widget för WordPress ett snyggt plugin som lĂ„ter dig göra nĂ„gon av dina andra widgets "klibbiga". Det vill sĂ€ga widgeten kommer att "hĂ„lla sig" pĂ„ sidan Ă€ven nĂ€r besökarna rullar ner.

Det Àr ett bra alternativ om du har en specifik widget som du vill marknadsföra, till exempel en annons eller ett e-postabonnemangsformulÀr frÄn en av de andra widget-plugins som vi har diskuterat. Du kan ocksÄ göra flera widgetar klibbiga vid behov.

Officiell webbplats

24. PHP-kodwidget (GRATIS)

PHP-kodwidget

PHP-kodwidget Àr ett anvÀndbart plugin för WordPress-utvecklare och avancerade anvÀndare som lÄter dig inkludera PHP-kod direkt i din sidofÀlt genom en widget.

Det Àr bekvÀmt vid behov, men utvecklaren rekommenderar att du inte anvÀnder den som en lÄngsiktig lösning eftersom det Àr en sÀkerhetsrisk, eftersom alla som har tillgÄng till widgetar i WordPress-instrumentpanelen kan köra PHP-kod.

Officiell webbplats

25. Importör och exportör av widgets (GRATIS)

Importör och exportör Widget

LĂ„t oss fylla i dagens lista med widgetimportören och exporteringspluginet. Även om det inte innehĂ„ller nĂ„gra nya funktioner, tillĂ„ter det dig att migrera dina widgetar frĂ„n en webbplats till en annan. Om du har en sidfĂ€ltinstĂ€llning som du gillar lĂ„ter plugin-programmet dig distribuera det över hela din portfölj av webbplatser.

Officiell webbplats

Slutliga tankar

Och det avslutar vÄr sammanstÀllning av 25 av de bÀsta WordPress widget-utrymme plugins.

Som vi nÀmnde i början av inlÀgget har vi inkluderat en enda plugin för varje speciell funktionalitet. Som sÄdan Àr det nÀstan oundvikligt att vi oavsiktligt har missat en eller tvÄ vÀrdefulla widget-plugins. Om du vill rekommendera ett alternativt alternativ, eller kanske vi saknar helt specifik funktionalitet, kÀnn dig fri att anvÀnda kommentaravsnittet nedan.