[Update: New Join beta APK] Senaste betalkoderna Tasker och Join inkluderar lösning för att fÄ synkronisering av Urklipp frÄn Android 10-enheter

Google har gjort klippbordshanteringsappen till ett ohÄllbart förslag i Android 10 med omklassificeringen av ett systemtillstÄnd avgörande för hur det fungerar. Men João Dias kvarstÄr: tillverkaren av Tasker och mÄnga andra automatiseringsappar har uppdaterat betaversionen av sin klipptavshanterare som heter Join och du kommer att kunna fuska dig tillbaka till att det fungerar frÄn din Android 10-enhet igen.

Appen, som avsedd, borde kunna hĂ€mta alla delar av text du har kopierat och logga in den i appen. Om appen har installerats pĂ„ en annan enhet bör du kunna dra texten frĂ„n din första enhet och klistra in den i vad du behöver pĂ„ din andra. Join skulle kunna plocka upp din kopierade text nĂ€r du arbetar i bakgrunden. Ändringar av systemtillstĂ„ndet som gjorde det möjligt för appar att lĂ€sa urklippsinformation gjordes dock i Android 10 för att hindra bakgrundsappar frĂ„n att anvĂ€nda den av sekretessproblem. Vem vet ju vad alla andra bakgrundsappar pĂ„ din telefon gör vid en viss tidpunkt?

Dias fix i beta v2.2 of Join Ă€r en kropp, men nĂ„gra uppmaningar och nĂ„gra medföljande instruktioner gör det ganska enkelt att applicera. Appen krĂ€ver nu tillĂ„telse att starta en ihĂ„llande aviseringstjĂ€nst sĂ„ att den kan fungera i förgrunden. Du mĂ„ste sedan avfyra ett par adb-kommandon för att aktivera bĂ„de READ_LOGS- och SYSTEM_ALERT_WINDOW Android-systemtillstĂ„nd. Den första behörigheten tillĂ„ter appen att lĂ€sa och plocka upp kopierade texter medan den andra tillĂ„ter den att generera synligt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt och sedan utlösa en bakgrundsuppgift – i det hĂ€r fallet kommer bubblor att visas för att indikera vad du har kopierat har gĂ„tt till GĂ„ med och kan skickas nu till dina andra enheter.

SYSTEM_ALERT_WINDOW har utnyttjats tidigare i flera rapporterade sĂ€kerhetsproblem, men Android har lagt fler grĂ€nser för hur det beviljas. Som sagt ser detta tillstĂ„nd försenat efter ersĂ€ttningslösningar – sĂ€rskilt eftersom utvecklare vill uppnĂ„ vissa effekter för sina appanvĂ€ndare.

Vi har testat denna beta med ett OnePlus 7 Pro och har inte kunnat fÄ det att fungera. Android Police har kontakt med Dias för att undersöka vad som hÀnder med just den hÀr telefonen.

Du kan registrera dig för Join’s beta i Play Store. Om du redan har gĂ„tt med kan du ladda uppdateringen frĂ„n Dias Dropbox-lĂ€nk.

GĂ„ med av joaoapps

GĂ„ med av joaoapps

Beta uppdaterad för att fixa OnePlus-enheter, blÀddra problem

Android-polisens grundare Artem Russakovskii rapporterade initialt att appen inte fungerade med OnePlus 7 Proffs. Urklippssynkroniseringen fungerade inte alls i första hand medan bubblagrÀnssnittet inte kunde visas under processen. Detta ledde till nÄgra avbrott i displayens beröringsinmatningsigenkÀnning.

[Update: New Join beta APK] Senaste betalkoderna Tasker och Join inkluderar lösning för att fÄ synkronisering av Urklipp frÄn Android 10-enheter 1

Beröringsinmatningen och blÀddringsproblemet

En uppdaterad beta APK v2.2.beta.2 Àr nu tillgÀngligt att ladda ner hÀrifrÄn och vi kan rapportera att det löser ovanstÄende problem, vilket innebÀr att Àgare av OnePlus-enheter kommer att se rÀtt UI-program och kunna synkronisera vad de har kopierat över enheter.

NÀr det gÀller Tasker-anvÀndare som tappat sina synkroniseringsfunktioner för Urklipp, den senaste beta-versionen 5.9.beta.2) har ocksÄ anvÀnt en liknande lösning. Du kan fÄ den uppdaterade APK frÄn Dias Dropbox eller genom Play Store.

Tasker

Tasker

Om du har anvÀnt andra enheter för att kopiera text och skicka till din Android 10-enhet, har du ingenting att oroa dig för. Den funktionen fortsÀtter att fungera.

Försök rulla

0 Shares