[Update: Release notes] Galaxy S9 och S9 + Android Pie startar, Samsung uppdaterar uppdatering av fÀrdplanen för Note9 och andra enheter

Galaxy S9 och S9 + anvÀndare vÀntade sig inte pÄ en Android 9 Pie-uppdatering fram till januari, men det verkar som om Samsung sparkar in saker tidigt. Hittills kommer rapporter om uppdateringen frÄn S9- och S9 + -Àgare (bÄda de med Oreo och de i Pie beta-programmet) i europeiska lÀnder, inklusive Storbritannien, Tyskland, NederlÀnderna, Slovakien, Schweiz, Ungern, Italien, liksom som Förenade Arabemiraten (Förenade Arabemiraten).

Pie-uppdateringen för S9 och S9 + har inte bara funktioner inklusive adaptivt batteri, utan ocksÄ Samsungs nya One UI-designsprÄk. Utöver denna överraskningsgÄva har Samsung publicerat en uppdaterad fÀrdplan för Pie-uppdatering för andra enheter i Samsung Members-appen. Se hela listan nedan.

Galaxy S9 och S9 + (januari 2019)
Galaxy Not9 (februari 2019)
Galaxy S8, S8 + och Note 8 (Mars 2019)
Galaxy A8 2018, A8 + 2018, A7 2018, A9 2018, Tab S4 10.5 (April 2019)
Galaxy J4, J4 +, J6, J6 +, A8 Star (maj 2019)
Galaxy J7 2017 (juli 2019)
Galaxy J7 Duo (augusti 2019)
Galaxy Xcover4, J3 2017, Tab S3 9.7 (September 2019)
Galaxy Tab A 2017, Tab Active2, Tab A 10.5 (Oktober 2019)

Eftersom listan gör det klart kommer utrullningen fortfarande att vara ganska lĂ„ngsam, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller Ă€ldre enheter. Även för S9 och S9 + listar Samsung fortfarande januari som sin lanseringsmĂ„nad, vilket indikerar att uppdateringen kommer gradvis att komma över hela vĂ€rlden och genom olika operatörspartners. Med det som en potentiell plan för andra enheter som Ă€r instĂ€lld pĂ„ att nab Pie, kan den nya OS-versionen komma pĂ„ Note9 frĂ„n och med januari, före sin februari-tidsfrist.

Samtidigt Àr de med S7- och S7-kantenheter tyvÀrr uteslutna frÄn listan, eftersom bÄda dessa enheter redan fÄtt sina utlovade tvÄ stora OS-uppdateringar.

För att leta efter Pie pĂ„ din enhet, leta efter “Programuppdatering” i instĂ€llningarna och vĂ€lj “Ladda ner uppdateringar manuellt” – och lĂ„t oss veta om uppdateringen dyker upp i ditt land.

Vi har haft flera veckor nu för att bli bekanta med One UI-beta, sÄ det har inte varit mycket i vÀgen för stora överraskningar frÄn denna sista offentliga utgÄva. Men om du inte har följt Samsungs arbete med sin nya mjukvara uppdaterade företaget bara sina supportdokument med en detaljerad uppdelning av Àndringarna och ny funktionalitet som anvÀndare kan se fram emot frÄn den hÀr uppdateringen.

Den kompletta listan Àr lite lÄng att inkludera hÀr, men omfattar förbÀttringar av aviseringar, tangentbordet, Samsung DeX, Always On Display, Bixby, kameraprogramvara och mer. Kolla in Samsungs webbplats för alla höjdpunkter.

Försök rulla

0 Shares