UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären

“Hej Google! Vad skulle livet vara utan dig? ”

Vilka underbara tvĂ„ decennier vi har tillbringat med Google. Är det inte? Tja, jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att de yngre generationerna frĂ„n alla vĂ€rldens hörn Ă„tminstone inte skulle förneka detta faktum, med tanke pĂ„ vĂ„rt beroende frĂ„n minut till minut för att utföra de enklaste uppgifterna.

Det som startades som en ny sökmotor har nu förvandlats till ett mammutmÀrke med flera produkter och tjÀnster tillsammans med en uppskattad anvÀndarbas högre Àn 1 miljarder bestÄende av vanliga, professionella och affÀrsföretag. Googles huvudkontor ligger i Mountain View, Kalifornien, USA och kallas Googleplex.

En kort historia av Google:

Det första Google-teamet 1999

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 1 BildkÀlla: Vintag

Grundades av Larry Page och Sergey Brin den 4 september 1998, baserat i ett litet garage i Kalifornien, startades Google dÄ som ett forskningsprojekt för Larry Page.

Visionen var att skapa ett system som kan genomsöka internet för att avgöra hur olika sidor pÄ webben kunde kopplas och rankas i en typ av sökmotorer. SÄledes kom PageRank-algoritmen (uppkallad efter Larry), som lanserades pÄ Stanford Universitys privata nÀtverk pÄ experimentell basis i augusti 1996.

Informationsregistreringsaktiviteter för den mÀnskliga civilisationen gÄr tillbaka till 3500 f.Kr. SÄledes revolutionerade Google denna konvention genom att införa en ny plattform för lagring och Ätkomst till data.

Citerar raderna frÄn James W. Cortadas bok, alla fakta: En historia om information i USA sedan 1870, "NÀr Google kommer med Àr den stora nyheten hÀr att den erbjuder en annan plattform och ett format för att fÄ den information som mÀnniskor har letat upp i 200 Är."

2015 förklarade Google sina organisatoriska omstruktureringsplaner för att integrera sina olika sidor under ett enda moderföretag som heter Alphabet Inc. Efter detta, Sundar Pichai utsÄgs till VD för Google och Àven Alfabetet.

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 2

Utveckling av Googles produkter och tjÀnster

Nuvarande logotyp för Google

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 3

VÀrlden har förÀndrats mycket idag, nÀr det gÀller information, teknik och internetbaserade tjÀnster och en stor kredit skulle gÄ till Google för att frÀmja sÄ mÄnga möjligheter pÄ denna front. Vi kommer att titta pÄ nÄgra av Googles största framsteg i samband med dess produkter och tjÀnster.

Googles sökmotor

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 4

Detta Àr den mest framstÄende webbsökmotorn pÄ webben, funktionell pÄ olika enhetsplattformar och Àr tillgÀnglig pÄ 149 sprÄk. Detta internet sökmotorn anvÀnder Google-algoritmer för att analysera data och organiserar resultaten baserat pÄ det prioriterade rangordningssystemet som kallas PageRank.

Google Search lanserades 1997 för att underlÀtta textsökningar för anvÀndare frÄn offentligt tillgÀngliga dokument som tillhandahÄlls av webbservrar.

Google höjer de flesta av sina intÀkter frÄn Google Ads.

Google Analytics Ä andra sidan tillÄter webbplatsÀgare att spÄra sin webbplats prestanda.

I juni 2011 uppgraderade Google sin sökmotor genom att introducera Google Voice Search.

Google Chrome Browser

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 5 BildkÀlla: Android Guys

Inledningsvis lanserades för Microsoft Windows 2008 började denna Internet-webblĂ€sare med flera plattformar senare att stödja Linux, macOS, iOS och Ă€ven Android. Den hĂ€r webblĂ€saren fungerar pĂ„ ett stort utbud av operativsystem och Ă€r licensierat som ”proprietary freeware.”

Visste du? Enligt StatCounter, som rapporterades i juli 2019, Àger Chrome 71% av den globala andelen av webblÀsarmarknaden. Chrome-webblÀsarens popularitet banade vÀg för produktion av andra Chrome-produkter som Chromecast, Chromebook, etc.

Gmail

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 6 BildkÀlla: The Verge

Kan vi tÀnka pÄ globala interaktioner via e-posttjÀnst utan Gmail? Oavsett om du vill skapa ett konto pÄ nÄgon webbplats eller boka dina biljetter, överallt Àr den gratis e-posttjÀnsten lösningen.

Började 2004, Gmail har för nÀrvarande cirka 1.5 miljarder anvÀndare. Detta Àr den mest framstÄende plattformen för e-postmarknadsföring och erbjuder för nÀrvarande 15 GB lagringsutrymme med ett utmÀrkt anvÀndargrÀnssnitt. Gmail-appen fungerar ocksÄ i webblÀsare smartphones.

G-suite, ett affÀrsinriktat erbjudande av denna gratis webmail-tjÀnst underlÀttar skapandet av e-post-id med anpassade domÀner och erbjuder obegrÀnsad lagring.

Google Cloud Platform

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 7 BildkÀlla: cloud.google.com

GCP-tjÀnster Àr Googles molntjÀnsttjÀnst som körs pÄ en infrastruktur som stöder Googles slutanvÀndarprodukter, till exempel Google-sökning, YouTube, etc.

Bortsett frÄn Google Cloud Platform Management Services erbjuder det ocksÄ följande tjÀnster:

 • DatortjĂ€nster
 • Lagring och databaser
 • Big Data Analytics-verktyg
 • MaskininlĂ€rning
 • nĂ€tverk
 • Identitet och sĂ€kerhet

Google Cloud Platform Free Tier erbjuder gratis resurser för att veta mer om Google Cloud-tjÀnster pÄ egen hand. GCP Free Tier har följande struktur:

 • 12-mĂ„naders gratis testversion med 300 $ kredit för Ă„tkomst till alla Google Cloud-tjĂ€nster.
 • Helt gratis struktur med begrĂ€nsad Ă„tkomst.

Google Drive erbjuder molnlagringsanlÀggningar för olika typer av filformat inklusive Google Photos. Google Drive Àr det paraply som Google Docs, Google Sheets och Google Slides ingÄr i.

YouTube

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 8 BildkÀlla: Google Play

Vilket namn korsar dig nÀr du vill fÄnga de senaste filmtrailerna, life hacks, roliga videor och till och med skönhetsstudier? YouTube, rÀtt? De strömningstjÀnst för video och musik lanserades 2005 och förvÀrvades som ett Google-dotterbolag 2006. Det har en enorm mÄnatlig trafik med YouTube videovisningar upp till sex miljarder timmar.

Den hÀr kostnadsfria webbhotellplattformen lÀgger ett nytt sÀtt att snabbt stjÀrna, framför mÄnga. Flera artister och musiker steg till framtrÀdande pÄ grund av YouTube, som den amerikanska sÄngaren Charlie Puth.

Att vara YouTuber blev det coolaste professionella valet för vissa ungdomar, av vilka nÄgra inte bara tjÀnade en enorm summa pengar av YouTubing utan till och med fick ett namn i Hollywood.

Och förresten, gjorde du det vet vem som Àr den högst betalda YouTuber 2019? En barnkonstnÀr YouTube kanal, "Ryan's World" tjÀnade 26 miljoner dollar föregÄende Är enligt Forbes Magazine.

Google kartor

UpptÀck hur Google har förÀndrat vÀrlden under de senaste 22 Ären 9 BildkÀlla: Xda-utvecklare

En sökare och livrÀddare, detta web mapping service lanserades av Google 2005. Den Google Map-app sitter precis dÀr i din smartphone som helt har förbÀttrat vÀrlden reser idag.

HĂ„ller du inte med? Borta Ă€r de dagar dĂ„ du var tvungen att kĂ€mpa för vĂ€gbeskrivningar och att resa utomlands verkade skrĂ€mmande för vissa. Naturligtvis Ă€r det ocksĂ„ ett utmĂ€rkt verktyg för sĂ€kerhet eftersom ingen kan avledas pĂ„ okĂ€nda rutter lĂ€ngre tack vare vĂ„r navigationsvĂ€n – Google Maps.

Nya affÀrsföretag som Ubers hyttjÀnster sÄg dagens ljus pÄ grund av Google Maps.

Vad annars? Google Maps-plattformen gör mer Àn du kanske kÀnner. Det ger dig trafikuppdateringar, föreslÄr de bÀsta avledningarna, översÀtter Ät dig pÄ frÀmmande sprÄk och hÀnger pÄ; eftersom vi snart kan ha "Street Light-tillgÀnglighet" funktion i Google Maps för dem som mÄste gÄ ut i det formidabla mörkret.

Senast uppnÄdda milstolpar

 • Google Pixel-telefoner Ă€r kĂ€nda för sina smartare kameror.
 • Waymo One av Waymo LLC, ett dotterbolag i Alfabetet – lanserade den kommersiella sjĂ€lvkörande biltjĂ€nsten i december 5, 2018. Det Ă€r efterföljaren av Googles sjĂ€lvkörande bilprojekt.
 • Googles AI erbjöd tidigt en banbrytande lösning bröstcancer upptĂ€ckt nyligen.
 • Google förvĂ€rvade nyligen AppSheet att tillhandahĂ„lla en kodfri plattform för utvecklare att designa mobila applikationer.
 • Google publicerade ocksĂ„ ett papper i Nature förra Ă„ret, hĂ€vdar att ha vunnit Quantum Supremacy med Googles nya kvantprocessor som heter Sycamore.

Slutsats

De innovativa projekten under Googles vingar inkluderar anvĂ€ndningen av Google AI för att göra livet mer genialt. Med nĂ€stan 75% av webbsökningstrafiken och 90% av mobilsökningstrafiken under sin kitty, som Ă€r sky-rocking med varje Ă„r som gĂ„r, kan Googles övertygande nĂ€rvaro kĂ€nnas onekligen i allt som kommer levande – frĂ„n sensorer till sjĂ€lvkörande bilar, frĂ„n AI-driven robotar till verklighetshackande drönare.

Évaluer cet article