Vad Àr Nginx? HÀr Àr förstÄelsen av Nginx och dess anvÀndning

För dig som inte Àr involverad i programmering eller internetföretag lÄter det bekant med termen Nginx. Vad Àr Nginx? Vad Àr dess anvÀndning?

För din internetverksamhet hittar du ofta termen webbhotell, servern, webbserveroch liknande. I denna informationsÄlder hittar vi mÄnga varianter av tjÀnster webbhotell bÄde lokalt och utomlands, sÀrskilt frÄn USA (USA), dÀr internetteknologi fortsÀtter att utvecklas. I USA utvecklaren sjÀlv webbhotell sÄ mycket redan, sÄ webbutvecklare inför mÄnga val. Nginx har lÀnge varit en del av internetaffÀrssystemet, Nginx har blivit en del av webbhotell sjÀlv.

Vad Àr Nginx?

Att köra ett system webbhotell, a webbhotellutvecklare behöver en enhet webbserver, Bland de mÄnga produkterna frÄn utvecklarna webbserver, det finns ett namn webbserver den berömda Àr Nginx. Nginx Àr en konkurrent till webbserver dess föregÄngare, nÀmligen Apache och Google.

Under de senaste tio Ären (sedan 2009), andelen av utvecklarens intresse webbhotell anvÀndningen av Nginx ökar snabbt tillsammans med minskningen av intresset för webbhotellutvecklare i Apache och Google. Du kan sÀga att Nginx Àr Apaches konkurrent, Àven om det i praktiken Àr nÄgra webbserver behöver slÄ samman Nginx med Apache.

Vad Àr Nginx?

KĂ€lla: Netcraft

Vad det Àr webbserver Nginx?

Nginx lĂ€ses som "motor-ex", Är en mjukvara webbserver som slĂ€pptes som öppen kĂ€llkod, Förutom kĂ€nd som webbserver, Är Nginx ocksĂ„ kĂ€nd som omvĂ€nd proxy, HTTP cache, och lastbalanser, MĂ„nga stora datateknologibaserade företag över hela vĂ€rlden vĂ€ljer att anvĂ€nda webbserver detta, bland namnen pĂ„ dessa företag som redan Ă€r vĂ€lkĂ€nda Ă€r Google, Twitter, Facebook, LinkedIn, Apple, Microsoft, Intel, Cisco, Adobe, IBM, Xerox och mĂ„nga fler.

Nginx designades och tillverkades av en rysk man som hette Igor Sysoev, publicerades först i oktober 2004. Först designades Nginx baserat pÄ Igors förstÄelse av problemet C10K (vilket betyder 10 000 anslutningar som sker samtidigt). Igor hoppas att Nginx kan vara ett svar pÄ C10k: s prestationsproblem.

Vad anvÀnder Nginx?

nginx-Amplify

Nginx fungerar som webbserver, dvs simulerar en datorenhet som en sidleverantörsmaskin webben, Liksom med Apache ligger den grundlÀggande skillnaden i fördelningen av filer som mottas frÄn webbklient och dess metod för minnesanvÀndning.

Av utvecklaren Ă€r installationsfilen för Nginx-paket och sammanstĂ€lld för tre (3) operativsystemplattformar, d.v.s. Windows, Linux och Mac. SĂ„ att anvĂ€ndare av de tre operativsystemen kan anvĂ€nda det fritt. För att kunna anvĂ€nda Nginx mĂ„ste Ă„tminstone en anvĂ€ndare ha kunskap om konceptet webbklient – webbserver, frĂ„n att förstĂ„ det konceptet, kommer det att göra det lĂ€ttare för anvĂ€ndare att dra fördel av funktionerna i Nginx.

För anvÀndare Windows som Àr bekanta med den goda Apache fristÄende installation eller den knippe med Bitnami XAMPP kan du analogisera denna Nginx som Apache, men i ett nÄgot annorlunda paket och arbetssÀtt, sÄvÀl som med snabbare datatransaktionsprestanda. Du kan öva pÄ hur du arbetar med Nginx med WinNMP.

Funktionerna i Nginx-systemet om vi analogiserar det som ett operativsystem finns det delar i detta Nginx-system som fungerar som utrymme swap pÄ Linux-operativsystemet, eller utökat minne i operativsystemet Windows, Nginx fungerar som ett tillfÀlligt minneslagringsomrÄde, sÄ RAM-minnet Àr pÄ webbserver huvudfilerna Àr inte överbelastade. Med filallokeringsmetoden som denna, stapeln och kön begÀra filer frÄn webbklient till webbserver kan bearbetas utan att mycket laddning sker i RAM-minnet. Det Àr dÀrför Nginx kallas webbserver dynamisk. NÀr det gÀller prestanda Àr Nginx snabbare flera nivÄer över Apache.

Fördelarna med Nginx jÀmfört webbserver Apache

Vilka Àr fördelarna med Nginx? Innan vi diskuterar fördelarna eller nackdelarna med Nginx, behöver vi webbserverprogramvara andra för jÀmförelse. Det finns tre (3) webbserverprogramvara vilket Àr populÀrt och allmÀnt anvÀnt webbutvecklare i Indonesien, nÀmligen Nginx, Apache och Cloudflare.

Enkel sidÄtkomst webben uppfattas webbklient eller InternetanvÀndare kommer inte att vara fullstÀndiga utan garanti för datatransaktionens sÀkerhet. DatatrafikvÀg mellan webbserver och webbklient sÀkerhet mÄste garanteras. I detta avseende stöder Nginx redan Transport Layer Security (TLS) version 1,3, den senaste versionen 2019 nu.

TLS Àr en digital sÀkerhetsteknik som tillÄter datatransaktioner mellan webbserver med webblÀsare (AnvÀnds anvÀndare / webbklient) som ska krypteras. Krypterade datatransaktioner garanterar datasÀkerhet frÄn datastöld och aktivitet hacking typ av.

tls-protokoll

En annan fördel med Nginx Àr vad gÀller prestanda. Nginx anvÀnder inte RAM-minne som det huvudsakliga temporÀra datalagringsmediet, men det anvÀnder en metod som heter asynkron, SÄ det fungerar Àr master process att kontrollera arbetarprocess, webbbegÀran nya kommer inte att störas av webbbegÀran första.

Följande Nginx-funktioner kan anvÀndas för att stödja webbprestanda.

    OmvÀnd ombud med process cacheI datornÀtverksteori omvÀnd proxy Àr en server som hanterar direkt webbserver och webbklient (via webblÀsare) vem gjorde begÀr fil mot webbserver, Med implementering för att optimera sÀkerhetsnivÄn, prestanda och tillförlitlighet. IPv6-stödIPv6 har en annan adressstruktur Àn IPv4, som Àr 128-bitars lÄng och skriven med 8 hexadecimal grupp. LastbalanseringLastbalansering Àr en teknik för att fördela trafikbelastningar till tvÄ eller flera anslutningslinjer pÄ ett balanserat eller balanserat sÀtt. Stöd FastCGI med processer cacheFastCGI (Fast Common Gateway Interface) Àr ett protokoll binÀr för att lÀnka program (till exempel webblÀsare) med webbserver interaktivt. WebSocketsWebSocket Àr ett datakommunikationsprotokoll, dess funktion Àr att tillhandahÄlla en kommunikationsmediaanslutning full duplex via en enda TCP-anslutning (Transmission Control Protocol). Hanterar statiska filer, indexfiler och automatisk indexering

Brist pÄ Nginx jÀmfört webbserver Apache

HÀr Àr nackdelarna med Nginx jÀmfört med Apache eller webbserver den andra.

    FastCGI som inte fungerar perfekt. Ibland finns det problem med .htaccess men detta beror pÄ konfigurationen webmastersitt eget

Det finns mÄnga frÄgor som cirkulerar i flera forum som diskuterar frÄgan om .htaccess pÄ Nginx, av vilka mÄnga har problem i redigeringsavsnittet. Vissa har avslöjat att Nginx inte Àr sÀrskilt kompatibel med "delad hosting'DÀrför'rewrite-regel"Det var-"embed"RÀtt inuti"config'. Till skillnad frÄn Apache som görs ganska direkt i .htaccess. Lösningen Àr att implementera nginx proxy, dvs placerar Nginx som "webbservern"Och Apache som"backend'.

0 Shares