Vad Àr Tinder?

NĂ€r vi tittar tillbaka de senaste tio Ă„ren Ă€r det konstigt att undersöka hur mycket dejting- och romantiksscenerna har förĂ€ndrats pĂ„ grund av vĂ„r galna anslutning. Även om du inte vet vad det Ă€r, kan jag med ganska rĂ€tt sĂ€kerhet sĂ€ga att du har hört namnet tinder flyter runt pĂ„ sociala medier, och om du inte har hört det pĂ„ nĂ€tet har du hört det via dina vĂ€nner. Det beror pĂ„ att det tar anslutningskulturen (och allvarlig romantik!) Med storm, sĂ„ att det praktiskt taget Ă€r huvudet för den drivande kraften som Ă€r online-datering. Vill du veta mer? FortsĂ€tt sedan lĂ€sa, för du Ă€r pĂ„ rĂ€tt plats.

För inte sÄ lÀnge sedan fick du konstiga blickar frÄn mÀnniskor om du berÀttade för dem att du gick in pÄ online-dating. De flesta av dessa utseende skulle vara mycket skeptiska, full av uppenbart tvivel om att dina online-anstrÀngningar var vÀrda nÄgonting alls. Snabbspolning fram till 2016, och den bilden har förÀndrats avsevÀrt.

Nu anvÀnder mÀnniskor sociala medier och meddelandeappar för att hitta datum och söka romantik nÀstan som om de har gjort det hela livet. Helvete, om de Àr unga nog, nÄgra av dem ha! Men lÄngt ifrÄn Àr den mest populÀra appen som teknikkyndiga mÀnniskor anvÀnder Tinder. Det finns en anledning till att det Àr sÄ populÀrt, och det Àr verkligen inte en modefluga. Appen har en anslutningskultur i hörnet, och med en kort undersökning av Tinders funktioner och funktioner ser du varför.

Vad Àr Tinder? 1

Innan vi fördjupar vÄr förhandsgranskning av zeitgeist som Àr Tinder, lÄt mig frÄga dig detta: hur mÄnga mÀnniskor i USA packar smartphones i fickan? HÀlften av dem? De flesta av dem? Oavsett det exakta antalet kan vi vara ganska sÀkra pÄ att en stor majoritet av befolkningen har tillgÄng till en smartphone. Ju yngre en person Àr, desto mer troligt Àr det att de har en. Denna trend Àr hur Tinder (och tusentals andra appar) utnyttjar för att lyckas.

Se, Tinder fungerar bara smartphones. Tekniskt. Appamatix har skrivit tidigare om nÄgra sÀtt som du kan ta Tinder till din stationÀra eller bÀrbara dator, men appen körs bara natively pÄ iOS och Android. Om du vill vara pÄ Tinder, Àr smarttelefonÄtkomst en av de saker du mÄste ha.

Den magra pÄ Tinder

Bortsett frÄn sitt hem pÄ smartphones, det finns en annan viktig aspekt av Tinder som har eskalerat dess uppgÄng till makten: appens band till Facebook.

Se, de flesta matchmaking-tjÀnster som för nÀrvarande tÀvlar med Tinder Àr fristÄende. Du registrerar dig, du överlÀmnar lite kontanter, du skapar en profil och du matchas med mÀnniskor baserat pÄ den information som var och en av er tillhandahöll tjÀnsten. IstÀllet för att du har byggt en profil specifikt för Tinder, den istÀllet krÀver du ska ha en Facebook konto innan du kommer att kunna anvÀnda det. Inga undantag, inga lösningar, inga ifs och's eller buts. De Facebook profilen Àr hörnstenen i din Tinder-upplevelse, och medan vissa mÀnniskor har gÄtt sÄ lÄngt att göra extra Facebook profiler för att kasta bort detta grundlÀggande Tinder-krav, som i första hand vÀsentligen bortkallar poÀng och fördelar med Tinder.

SÄ du har din Facebook profil. Du anvÀnde det för att stÀlla in ditt Tinder-konto. Vad hÀnder nu?

Appen Àr i sig en lokaliserad matchmakinginsats. Tinder kommer att titta pÄ andra blivande singlar i ditt omrÄde och visa dig deras profiler i ett slags "aktivt bildspel." Dra Ät höger om du Àr intresserad, svep Ät vÀnster om du inte Àr det, och vill att den specifika profilen ska trÀffa vÀgen .

Det lÄter enkelt i praktiken, men de faktiska algoritmerna bakom Tinders matchmaking Àr bara kÀnda för företagets utvecklare; de har inte delat, och ingen har kunnat ta reda pÄ det exakt hur de fungerar. Detta Àr inte nödvÀndigtvis en dÄlig sak, men det betyder att alla som förklarar för att veta varför du ser vissa profiler framför andra alltid kommer att ha en felmarginal i sitt argument.

Tinder fungerar sÀkert, men ingen vet riktigt hur det gÄr.

Är Tinder gratis?

Tekniskt sett Àr Tinder gratis! SÄ lÀnge du har en Facebook profil, du Àr bra att gÄ. Ladda ner appen pÄ din iOS- eller Android-aktiverade smartphone, lÀnka din profil, ange nÄgra andra saker (könsintressen, avstÄndet du Àr villig att resa för anslutningar etc.) sÄ kan du börja surfa genom matchade singlar i det omrÄde du har angett. Ingen annan anmÀlan krÀvs.

i alla fall

Det finns för nÀrvarande en betalad version av Tinder som du kan köpa in, kallad Tinder Plus. Det kommer med ett par ganska stora funktioner som inte Àr tillgÀngliga i den kostnadsfria versionen av appen, samt fÀrre begrÀnsningar för de grundlÀggande funktionerna som du utför i Tinder. Du kommer att kunna "svepa Ät höger" (godkÀnna) pÄ profiler ett obegrÀnsat belopp, medan gratisversionen begrÀnsar antalet gÄnger du kan göra det. Tinder Plus ger dig ocksÄ Ätkomst till Rewind-funktionen, som lÄter dig Avbryt din senaste vÀnster svep (avvisar) om du av misstag kastade en snygg profil.

Tinder meme 01

Slutligen ger Tinder Plus dig Passport-funktionen. Detta lÄter dig Àndra din plats till var som helst i vÀrlden, helst sÄ att du kan blÀddra i blivande singlar innan du reser till en viss plats. Vi pratar om "Tinder-turism" pÄ ett ögonblick, men det rÀcker med att sÀga att om du ofta Àr pÄ sprÄng och vill leta efter en romantisk utflykt pÄ din avsedda destination, kommer Passport att lÄta dig göra det.

HĂ€r Ă€r den del av Tinder Plus som kommer att göra att du kryper, dock. Om du Ă€r under trettio Ă€r det bara $90,99 per mĂ„nad. Om du Ă€r över trettio, den avgiften hoppar hela vĂ€gen upp till $ 19.99. Yowza. Även om Tinders argument har varit att unga mĂ€nniskor inte har rĂ„d med mĂ„nadsabonnemanget lika lĂ€tt som personer över just den Ă„ldern, ger det hela den oundvikliga kĂ€nslan att Tinder vill hĂ„lla sin anvĂ€ndarbas ung och att alla över trettio blir " för gammal ”för att anvĂ€nda appen. Din tolkning av denna unika lönesĂ€ttning Ă€r dock upp till dig att bestĂ€mma!

Vanliga frÄgor om tinder

Trots att Tinder har funnits lÀnge, finns det en hel del mÀnniskor som inte förstÄr hur det fungerar eller förstÄ dess överklagande. Det hÀr Àr inte nödvÀndigtvis en dÄlig sak, men det kan vara anvÀndbart att veta varför 10 miljoner anvÀndare dagligen loggar in i denna matchmaking-app i hopp om att hitta romantik, hur hÄllbar eller kort de föredrar att den ska vara.

  • Är Tinder för alla? Det korta svaret Ă€r "ja", men det Ă€r helt klart genom vittnesmĂ„l och unga mĂ€nniskors beteendetrender att om du passar in vissa ideal nĂ€r det gĂ€ller utseende kommer du att ha mer tur pĂ„ Tinder. EN massa av unga, aktiva och attraktiva mĂ€nniskor anvĂ€nder appen, och Ă€ven om det inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt skulle vara avskrĂ€ckande, borde det informera dig om vilka typer av profiler och personligheter du ofta kommer att se.
  • Blir folk lurade pĂ„ Tinder? Hela tiden, men mĂ€nniskor blir lurade pĂ„ praktiskt taget alla sociala medier eller online matchmaking-tjĂ€nster. Den enda verkliga lösningen pĂ„ detta dilemma Ă€r att inte lĂ„t dig luras. Var uppmĂ€rksam pĂ„ de mĂ€nniskor som skickar meddelanden, och Ă€nnu viktigare, var uppmĂ€rksam pĂ„ hur dessa meddelanden skrivs. Följ inte externa lĂ€nkar som leder dig bort frĂ„n Tinder. Ge inte nĂ„gon pengar, och inte ge nĂ„gon din personliga information.
  • Är Tinder endast för anslutningar? Ja och nej, sĂ„ konstigt som det svaret Ă€r. Tinder bĂ€r nĂ„got av ett "hookup-rykte" med sitt namn, och mĂ„nga antar att Tinder-anvĂ€ndare bara letar efter snabba slingrar och en natt-stĂ„nd. Detta Ă€r inte nödvĂ€ndigtvis falskt, men det Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n korrekt nĂ€r du försöker beskriva appens hela anvĂ€ndarbas. Titta pĂ„ det sĂ„ hĂ€r: om du vill ha ett lĂ„ngsiktigt förhĂ„llande, ange detta i din Tinder-beskrivning. Som alltid Ă€r fallet med datering, var klar om vad du letar efter, och du har en hel del mycket bĂ€ttre chans att hitta det.
  • Kan jag anvĂ€nda Tinder utan Facebook? Nej det kan du inte. Hundratals webbplatser kommer att lova lösningar, "hacks" och korrigeringar som gör att du kan kringgĂ„ denna grundregel om att anvĂ€nda Tinder, men de Ă€r alla bunkar. Den enda metoden som vissa anvĂ€nder (som, om jag Ă€r Ă€rlig, Ă€r slöseri med din tid, ocksĂ„) Ă€r att skapa en ny Facebook profil för deras Tinder-profil. Det finns ingen statistik för att sĂ€kerhetskopiera detta, men mĂ„nga har gjort det och rapporterat lĂ„ngt mindre aktivitet totalt sett pĂ„ Tinder som ett resultat av det. IstĂ€llet för att försöka hitta sĂ€tt att undvika att anvĂ€nda Facebook, fokusera istĂ€llet pĂ„ att lĂ€gga dig sjĂ€lv ute pĂ„ det bĂ€sta sĂ€ttet du kan.

Det sveper det pÄ vÄr "snabba" smutsiga introduktion till Tinder! Det Àr lÄngt ifrÄn den mest populÀra matchmaking-tjÀnsten som du kommer att hitta online, sÄ om du var nyfiken pÄ vad Tinder exakt har Àr, dÄ hoppas vi ha rensat det Ät dig. Om du har nÄgra resterande frÄgor om Tinder, skicka dem gÀrna i kommentarerna nedan, sÄ kommer vi till dem som vi kan!

Vad Àr Tinder?
5 (100%) 5 Votes