Vad man ska göra nÀr Nova Launcher hÄller stopp

Nova Launcher Àr en av de tre populÀraste Android-lanseringarna. Det har ett rykte för att vara en anpassning skattkista samt att vara pÄlitlig och sÀker. Du kan ladda ner den gratis eller köpa den primÀra versionen som ger Ànnu fler funktioner.

Men i vilket fall som helst fÄr du massor av verktyg och anpassningsalternativ. Men ibland kan till och med det bÀsta av appar, sÀrskilt tredjepartsappar, svÄra, agera eller helt enkelt stoppa. Vissa telefoner mer Àn andra har upplevt det hÀr problemet, till exempel Samsung Galaxy S9 eller A5. Men vad kan man göra Ät det?

Försök starta om din telefon

FörestÀll dig att du har en hÀrlig tid att blÀddra igenom alla Nova-instÀllningarna, försöka vÀlja bakgrundsfÀrgen eller ordna din hemskÀrm nÀr du plötsligt stöter pÄ ett problem. Det finns ett felmeddelande pÄ skÀrmen som sÀger "TyvÀrr har Nova Launcher stoppat". SÄ obekvÀmt som detta kan vara, Àr det förmodligen nÄgot du har sett tidigare frÄn andra tredjepartsappar.

Även de mest populĂ€ra och mest nedladdade apparna slutar fungera ibland. Det viktiga Ă€r att se till att detta inte stör din dagliga anvĂ€ndning. I grund och botten innebĂ€r detta felmeddelande att det finns ett aktuellt problem med Nova Launcher. Men sĂ„ lĂ€nge det Ă€r appen som kraschar Ă€r det nĂ„got du kan göra.

Först starta om din telefon. Detta Àr förhoppningsvis den enda ÄtgÀrden du mÄste vidta nÀr du stöter pÄ ovannÀmnda felmeddelande. Om en omstart inte löser problemet kan du försöka genomföra en tvingad omstart. Detta kommer att öka telefonens minne och stÀnga alla applikationer som körs i bakgrunden.

Nova Launcher

Rensar cache och data frÄn Nova Launcher

Innan du gÄr lÀngre, bör du se till att du har den senaste versionen av Nova Launcher. GÄ till Play Store och leta efter uppdateringar. Eller anvÀnd instÀllningar pÄ din telefon för att leta efter uppdateringar regelbundet. Detta kommer att sÀkerstÀlla att du har nÄgon uppdatering som kan eliminera problemet. Men ibland rÀcker det inte, och du har problem med Nova Launcher.

En annan rekommenderad lösning, som inte anses extrem pÄ nÄgot sÀtt, Àr att ÄterstÀlla sjÀlva startaren. Detta betyder bara att rensa cache och data för appen som kommer att ÄterstÀlla instÀllningarna till standard. Om du har anvÀnt Nova Launcher under en lÀngre tid kommer det att finnas mÄnga filer som skapades och ackumulerats. Följ dessa steg:

  1. GÄ till telefonens instÀllningar och vÀlj sedan "Apps".
  2. VÀlj "App Manager" eller bara "Apps" igen (beror pÄ Android-telefon).
  3. Leta upp Nova Launcher-appen och vĂ€lj “Storage”.
  4. VĂ€lj “Rensa cache”.
  5. VĂ€lj "Rensa data".

Att rensa alla data innebÀr att alla instÀllningar du tidigare hade i Nova Launcher kommer att försvinna. Detta kan kanske stör vissa mÀnniskor, men om det hÀr betyder att startskottet fungerar utan problem nu, Àr det ett litet pris att betala.

Nova Launcher Stop

Installera om Nova Launcher

Du undrar kanske hur detta skiljer sig frÄn att bara uppdatera appen. NÄvÀl, ibland finns det kompatibilitetsproblem med firmware och appen sjÀlv. Avinstallering av appen gör att allt som Àr associerat med Nova Launcher och andra appar tas bort. Sedan kan du gÄ tillbaka till Play Store och ladda ner den senaste versionen.

Du kan trycka pÄ appen och hÄlla i nÄgra sekunder och sedan bara vÀlja "Avinstallera". Eller sÄ kan du gÄ tillbaka till InstÀllningar> Appar och avinstallera Nova Launcher pÄ det sÀttet. En av dessa lösningar kommer troligtvis att ta hand om det problem med stÀndigt stopp som du kanske upplever. Men dessa problem Àr relaterade till appen.

FabriksÄterstÀllning

Om problemet har att göra med din telefon kan du dra nytta av en fabriksinstÀllning. Visst, detta kommer att rensa alla dina data och instÀllningar, men din telefon kommer att ÄterstÀlla sÄ som den var nÀr den var ny, och den kommer definitivt inte att ha nÄgra problem med appar.

Att utföra en fabriksĂ„terstĂ€llning pĂ„ din Android-telefon Ă€r enkelt. Du kan hitta alternativet för Ă„terstĂ€llning av fabriken genom att gĂ„ till InstĂ€llningar> System> ÅterstĂ€ll. Men det Ă€r nog bĂ€st att spara och sĂ€kerhetskopiera alla dina data först. Se ocksĂ„ till att alla nödvĂ€ndiga behörigheter beviljas för Nova Launcher. Det finns flera saker appen mĂ„ste ha tillgĂ„ng till för att fungera korrekt. Kanske har de av misstag stĂ€ngts av. GĂ„ bara till InstĂ€llningar> Appar> Nova Launcher> Behörigheter. Nota: att du mĂ„ste ge tillgĂ„ng till plats, telefon och lagring.

Nova Launcher Stopping

Nova Launcher kan inte stoppa för lÀnge

Alla appar kraschar och stoppar ibland. Men de bra gör det sÀllan. Om en app kraschar hela tiden, oavsett vad du gör, Àr du förmodligen bÀttre utan den. Utvecklare bör gÄ tillbaka till ritbordet och fixa problemet. Men kom ihÄg att lösningar som att starta om din telefon, installera om appen och utföra en fabriksÄterstÀllning som en sista utvÀg Àr alltid uppe pÄ ermen.

Har du haft problem med att stoppa Nova Launcher? Och kunde du hitta en lösning som fungerade? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.

Évaluer cet article