Vaknar STEM-kallelser genom spelet på Technovation Telefónica Team

Telefónica är engagerad i det kvinnliga företagandet av de minsta i evenemang som detta. Teknik och lösningar på verkliga problem är nyckeln till initiativ.

100 år är tiden det kommer att ta för att uppnå jämställdhet i världen. Detta avslöjas av det sista könsskillnadsrapport publicerad av World Economic Forum. Kvinnor har fortsatt en mycket låg andel av positionerna i de så kallade "framväxande yrkena": molnberäkning (12%), teknik (15%) och Artificial Intelligence (26%).

Denna verklighet återspeglar vikten av att marknadsföra program som Telefon Technovation som försöker ge ungdomar de färdigheter de behöver för att utföra de mest efterfrågade arbetena.

Alicia Manche√Īo

Alicia Manche√Īo, tr√§nare: "Du kommer att ha det bra, som om du spelade"

26 team med 27 mentoranställda och mer än 90 flickor ingår i Technovation Telefónica Team. De kommer att tävla i Technovation Challenge, ett internationellt initiativ för att utveckla appar som löser problem med hälsa, utbildning, jämlikhet, miljö, fred eller fattigdom. Vid lanseringen, vid Wayra-utrymme i Madrid, upptäckte vi nyckeln: ha kul!

Technovation Telef√≥nica startar! 12 veckor d√§r varje grupp kommer att identifiera ett verkligt problem, som p√•verkar m√§nniskorna omkring dem, och s√∂ker en teknologisk l√∂sning. ‚ÄĚDet viktiga √§r att l√∂sa utmaningen v√§l och att inte bli beg√•vad i programmeringen. Det √§r som att spela du kommer att ha en fantastisk tid‚ÄĚ, Ber√§ttade Alicia Manche√Īo, tr√§nare f√∂r laget, f√∂r flickorna och mentorerna. Seniorgrupperna – i utmaningen finns det tv√• kategorier: junior (10-14 √•r) och senior (15-18 √•r) – de kommer till och med att f√∂resl√• en aff√§rsid√© med sitt f√∂rslag.

Blanca Drake, från Open Innovation Telefónica: "Kvinnodrivna startups saknas"

Vid denna tidpunkt har flickorna mycket att bidra med eftersom Blanca Drake, från Open Innovation Telefónica berättade för dem, saknas kvinnodrivna startups. Därifrån ScaleUp kvinnor, sitt nya program för att stödja kvinnliga företagare.

Techn

Som ett exempel på en attraktiv, original, användbar lösning på ett utkast till problem, visade Alicia Figueroa, en Movistar + advokat, Fiona och Teo med sina barn Minnesglasögon. De är glasögon som har uppfunnits för Alzheimers patienter, som deras mormor, inspirerad av Spiderman och utan tidigare kunskap om teknik.

Arancha Díaz-Lladó, från Telefónica Hållbarhet: "Vi räknar med att ha ett Telefónica-team i Silicon Valley-finalen"

"Att hjälpa andra och förbättra världen är det som exakt skiljer denna tävling från andra," sade Arancha Díaz-Lladó, från Telefónica Sustainability, som hoppas ha ett Telefónica-team i Silicon Valley-finalen.

Technovation Telefonica Team

Visst f√•r de det f√∂r att de har en √∂nskan och ambition. De vill avsluta f√∂roreningar, br√§nder, terrorism, sorg … Dessa flickor lovar och har v√§gledning av de b√§sta m√∂jliga mentorerna, Telef√≥nica-proffs som i m√•nga fall ocks√• √§r deras f√∂r√§ldrar.

Lycka till Technovation Telefónica Team!

0 Shares