Varför Foursquare Powers Business: Vad du behöver veta

För första gÄngen i historien, Internet fokuserar pÄ lokala företag pÄ ett stort sÀtt. Och Firme leder trenden.

I stÀllet för att tÀvla pÄ en "global marknad", lokala företagare har nu tillgÄng till geotagging, lokal sökning och platsbaserade tjÀnster. Allt som gör Internet mer anvÀndbart för smÄföretag Àn nÄgonsin tidigare.

FörestÀll dig att Àga ett hotell med flera rum tillgÀngliga pÄ 8 klockan en natt. Du vet att det finns ett par stora evenemang i staden och mÀnniskor letar efter rum för att "sova". PÄ grund av platsbaserade tjÀnster som Firme och Gowalla kan du nu tillkÀnnage en special för dessa rum för personer som Àr tillrÀckligt nÀra för att dra nytta av det.

Skulle du vilja Erbjuda ett kundlojalitetsprogram utan att behöva skriva ut de irriterande punchkorten? Vad sĂ€gs om Foursquare för företag … Det kostnadsfria affĂ€rsprogramet spĂ„rar all statistik Ă„t dig och till och med skickar meddelanden för att berĂ€tta vem dina mest lojala kunder Ă€r!

Nya möjligheter utforskas varje dag. Men innan du hoppar in och börjar geotagga Àr det detta du behöver veta.

Vad Àr Geotagging?

Det Àr en bra frÄga eftersom det verkligen finns tvÄ svar.

Första svaret: Geotagging Àr en ytterligare funktion för Twitter (och andra sociala mediesajter) som lÄter dig identifiera platsen för din tweet efter stad, stadsdel eller exakt plats.

Andra svaret Geotagging Àr ocksÄ en del av mobilapplikationer. (Foursquare, Gowalla) som lÄter dig dela dina aktiviteter i realtid och frÀmja realtidsbaserade belöningar och erbjudanden som erbjuds av köpmÀn.

i grund och botten, Geotagging utnyttjar GPS-tekniken inbÀddad i smartphones för att bygga ett samhÀlle pÄ gatunivÄ snarare Àn bara globalt.

början

Det bÀsta med en tjÀnst som Foursquare Àr det du kan inte fuska. Det fungerar baserat pÄ telefonens fysiska plats, sÄ du eller Ätminstone din telefon mÄste vara dÀr den sÀger att den Àr.

För att anvÀnda nÄgon av de platsbaserade tjÀnsterna Àr det första steget ladda ner en applikation till din smartphone. Till exempel Facebook Introducerar en platsbaserad funktion för cirka 25% av de anvÀndare som publicerar uppdateringar med smartphones.

Personer som anvÀnder Àldre mobiltelefoner mÄste uppgradera till en iPhone, Android, Palm eller Blackberry innan de kan gÄ med i det hÀr nya spelet. Men en företagare kan gÄ med pÄ kul nÀr som helst.

För företagets Àgare

Ja, Àven som företagare, Platsbaserade tjÀnster kommer att vara enklare att anvÀnda med en smartphone, men du kan börja utan en. Till exempel guidar Firme företagare genom den kostnadsfria registreringsprocessen och ger tips för att sÀtta upp ett belöningsprogram.

Företag som redan anvÀnder Foursquare kan gÄ direkt till webbplatsens registreringssida för att komma igÄng. All Foursquare frÄgar just nu Àr att företagare begrÀnsar sig till platser dÀr mÀnniskor tenderar att trÀffas. det vill sÀga kaféer, restauranger, kaféer och barer. Andra butiker (hÄrdvaruhus, salonger, etc.) kan gÄ med och delta nÀr de utvecklar sin förmÄga att hantera mer trafik.

Hur det fungerar för konsumenterna

Börja naturligtvis med att fÄ ett platsbaserat appkonto. Det finns mÄnga applikationer att vÀlja mellan:

NÀr en geo-baserad app har laddats ner till din smartphone görs det mesta av arbetet. Till exempel, allt du behöver göra Àr att logga in pÄ Foursquare, och appen berÀttar vilka företag nÀra dig som Àr registrerade.

Foursquare berÀttar ocksÄ vilka belöningar eller specialerbjudanden varje företag erbjuder till registrerade Foursquare-anvÀndare. Till exempel erbjuder 15: e Ave. kaffe & te i Seattle $ 1 macchiatos före 16:00 och $ 2 rabatt pÄ öl och vin efter 16:00. BorgmÀstaren fÄr en gratis tÄrta! ("BorgmÀstaren" Àr en automatisk beteckning som Foursquare ger den som checkar in pÄ en viss plats oftast varje dag.)

Idag sÀger MSNBC Foursquare kunna vara den nya Facebook.

För att göra det roligare erbjuder Foursquare Àven mÀrken baserade pÄ frekvens och hur mÄnga platser du kommer in. Till exempel kan du vara en super borgmÀstare genom att uppnÄ borgmÀsterstatus pÄ 10 eller fler platser samtidigt. Du fÄr ditt första mÀrke, Noob, för att du gjorde din första incheckning, och det finns mÀrken som visar dina framsteg upp till 50 incheckningar.

fast

Det finns Àven företagsemblem och konferensbaserade mÀrken (SxSW och CES). Du kan se en (mestadels) komplett lista med Foursquare-mÀrken pÄ IWasAround. Det Àr lite svÄrt att hÄlla en lista som denna komplett eftersom den alltid lÀggs till. Foursquare letar till och med för att lÄta företagare utveckla sina egna mÀrken.

Varför delta?

LÄt oss börja med att notera en utmÀrkt artikel som Clement Yeung skrev pÄ Foursquare. Clement erbjuder en handlingsplan för 5 Pekar att anvÀnda Foursquare och ger nÄgra förnuftiga förslag pÄ hur företag kan samarbeta för att vara mer attraktiva för kunderna.

Det frÀmsta skÀlet att engagera sig Àr detta: Mobiltelefonen Àr teknikens konvergens..

De saker som hÀnder just nu Àr:

Foursquare mobiloptimerade webbplatser och andra platsbaserade tjÀnster blir populÀra. Plats- och aktivitetsbaserad annonsering. Lokal sökfunktion i realtid för konsumenter

Och alla dessa saker kretsar kring smartphones.

AdMob Mobile Metrics Àr ett företag som Àgnar sig Ät att spÄra hur mÀnniskor anvÀnder sina smartphones. Intressant nog sÀger hans rapport frÄn januari 2010:

NÀstan dubbelt sÄ mÄnga iPhone- och iPod Touch-anvÀndare laddar regelbundet ned betalda appar Àn Android- och webOS-anvÀndare. MÀn Àr de största smarttelefonanvÀndarna (men bara 10-15%). SmartphoneanvÀndare Àr jÀmnt fördelade mellan Äldersgrupper. De allra flesta smarttelefonanvÀndare Àr nöjda med sin leksak och iPhone leder tillfredsstÀllelsepaketet.

Foursquare och Gowalla ansluter till Twitter och Facebook. Facebook Det lanserar ocksÄ en platsbaserad widget! DÀrför kan allt du gör med sociala medier lÀtt tillÀmpas pÄ platsbaserad marknadsföring.

Mitt pÄstÄende Àr faktiskt det de "stora spelarna" har Àntligen vaknat upp pÄ den outnyttjade marknaden för smÄföretagare. Det Àr dÀrför platsbaserade tjÀnster utvecklas. Med platsbaserade tjÀnster kan du och jag skapa meningsfulla online-kontakter med allmÀnheten som bor inom 10, 20 eller 50 miles frÄn oss.

Och jag har en speciell uppgift för ditt lokala företag: hĂ„lla ett öga pĂ„ dina kunder idag och berĂ€tta för mig hur mĂ„nga som kommer in med en smartphone. Ännu bĂ€ttre, berĂ€tta för mig hur mĂ„nga som anvĂ€nder den smarttelefonen medan de stĂ„r i kö! De Ă€r din fĂ„ngna publik.

Vad tycker du om Foursquare? Har du implementerat ett belöningsprogram för dina lokala, lojala och onlinekunder? UpptÀcker du dessa saker och har frÄgor? GÄ vidare och dela vad du vet i kommentarrutan nedan.

0 Shares