Varför har VPN gÄtt frÄn fashionabla lyx till nödvÀndigt verktyg?

Varför har VPN gÄtt frÄn fashionabla lyx till nödvÀndigt verktyg? 1

VPN: er (virtuella privata nĂ€tverk) har funnits i mer Ă€n tvĂ„ decennier, men de ses fortfarande allmĂ€nt som en nischprodukt, nĂ„got bara inom ramen för de kunniga tekniska aficionados. Även om de Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n mainstream har VPN blivit mycket mer populĂ€ra de senaste Ă„ren, och du kommer till och med att se annonser för prenumerationer pĂ„ TV.

Eftersom VPN: er har flera anvÀndningsomrÄden och dÀrför kommer konsumenter att köpa tjÀnsten för olika ÀndamÄl Àr det inte alltid klart varför populariteten har förskjutits. Men det finns vissa bevis för att ett omrÄde framför allt andra gör att en VPN Àr en nödvÀndighet för vissa internetanvÀndare. GrundlÀggande talar vi om integritet.

En rapport frÄn 2018 frÄn Edison Trends, en analytikspecialist, fann att det fanns toppar i prenumerationer efter stora sekretessskandaler i USA. Rapporten fann till exempel att det fanns mÀrkbara ökningar av VPN-prenumerationer efter stora datalÀckage kl Facebook under 2017. Det fanns ocksÄ bevis pÄ fler VPN-inköp efter den kontroversiella upphÀvandet av nÀtneutralitet i USA.

Cambridge Analytica-skandalen trÀffade hem

Stora skandaler som den som involverar Cambridge Analytica och missbruk av personuppgifter av politiska skÀl har verkligen publicerat frÄgan om dataskydd. PÄ ett sÀtt har det att se hur enkla delar av vÄr personliga information kan anvÀndas med dÄligt avsikt i den verkliga vÀrlden förÀndrat synvinkeln för mÄnga om online-integritet.

FacebookS chefer har dragits upp inför kongress- och parlamentariska kommittéer i Europa och USA under de senaste Ären, och allvarligheten av dataskydd har börjat sminka ner till den genomsnittliga internetanvÀndaren.

Det finns emellertid ocksÄ möjligheten att nÀtneutralitet blir ett Ànnu mer framtrÀdande problem för internetanvÀndare. FörutsÀttningen för nÀtneutralitet Àr att alla Internetleverantörer (internetleverantörer) mÄste ge tillgÄng till webbplatser under samma hastigheter och villkor. Om detta tas bort kan det fÄ vidstrÀckta konsekvenser.

VPN kan hjÀlpa till att hantera sekretess

För att vara tydlig löser du inte ett VPN-problem utan att vidta ytterligare Ă„tgĂ€rder för att skydda din egen sĂ€kerhet. Faktum Ă€r att inte alla VPN Ă€r samma vad gĂ€ller prestanda, och du kan till och med lĂ€sa hĂ€r a granskning av en av de ledande VPN-tjĂ€nsterna för att ta reda pĂ„ hur annorlunda det Ă€r vad gĂ€ller hastighet, funktioner och skydd frĂ„n andra VPN: er. ÄndĂ„ kan deras anvĂ€ndning, tillsammans med god hantering av din personliga information, hjĂ€lpa dig att skydda dina uppgifter online.

En av de stora rÀdslorna för att ta bort netneutralitet Àr faktiskt potentialen för internetleverantörer att sÀlja dina uppgifter till tredje part. Internet har naturligtvis aldrig varit riktigt neutralt, men sÄdana som Google och Bing har agerat inom vissa parametrar. Om din internetleverantör stimuleras för att bromsa anslutningarna för vissa webbplatser och pÄskynda dem för andra, kommer din surfning att Àventyras. Om det finns bevis för att netneutralitet har avlÀgsnats under de kommande Ären, bör du verkligen förvÀnta dig att anvÀndningen av VPN: er ska pÄskyndas.

Varför har VPN gÄtt frÄn fashionabla lyx till nödvÀndigt verktyg? 2

Naturligtvis, medan allt detta har handlat om sekretess och beröring av sĂ€kerhet, bör det noteras att anvĂ€ndningen av VPN fortfarande till stor del Ă€r för underhĂ„llningsĂ€ndamĂ„l. 2017 en studie fann att 50% av globala VPN-anvĂ€ndare hade motivationen att fĂ„ bĂ€ttre underhĂ„llningsinnehĂ„ll. Det betyder att mĂ€nniskor försöker komma Ă„t Netflix och Hulu frĂ„n begrĂ€nsade lĂ€nder, snarare Ă€n att oroa sig för deras sĂ€kerhet. ÄndĂ„ pekar bevisen ocksĂ„ pĂ„ att mĂ€nniskor verkligen tar online-sekretess pĂ„ allvar, och en VPN kan vara det enkla svaret för mĂ„nga.

Varför har VPN gÄtt frÄn fashionabla lyx till nödvÀndigt verktyg?
4.7 (94.55%) 11 Votes