Vilken Opera-webblÀsare ska du anvÀnda pÄ Android?

Om du Àr en del av ungefÀr tvÄ procent av Internet med hjÀlp av Opera desktop-webblÀsaren (naturligtvis ett mycket respektabelt alternativ), grattis till att vara annorlunda! Du kan ocksÄ söka efter en favorit Android-webblÀsare, bara för att hitta tre alternativ, var och en med orden Opera: Opera, Opera Mini och Opera Touch. Var och en av dessa webblÀsare Àr en legitim Opera-produkt, men alla Àr designade för olika mÄlgrupper och anvÀndningsfall. Hans andra produkt i Play Store, "Opera News", söker inte pÄ webben, bara nyhetssammansÀttningar.

Som ni kan gissa Àr Opera dess huvudprodukt, medan Opera Mini Àr lÀttare. Opera Touch Àr den senaste pÄ scenen och som namnet antyder har den speciellt utformats för anvÀndning. smartphones. Om du inte Àr sÀker pÄ vilken du ska vÀlja och inte har tid eller energi att ladda ner alla tre och prova, kan alla hjÀlpa dig ta reda pÄ de viktigaste skillnaderna.

Opera: fullfjÀdrad webblÀsare, mer lik skrivbordsversionen

Om du gillar skrivbordsversionen av Opera kanske du gillar den denna applikation. Detta följer en liknande estetisk design, och de flesta funktioner du hittar i huvudprodukten finns ocksÄ hÀr. Detta inkluderar vÀlkÀnda snabbuppringningar (ofta besökta snabba snabblistor pÄ webbplatsen) ovan och nyare tillÀgg frÄn det speciella nyhetsflödet lÀngst ner dÀr du kan lÀsa nyheter som Opera tror att du vill, men du kan justera det du vill.

Opera mobil webblÀsare

Standardfunktionerna i din mobila webblÀsare, sÄsom inkognitolÀge, nattlÀge, webblÀsarsynk och annonsblockering, finns hÀr, men Opera erbjuder ocksÄ nÄgra lÀckra sidorÀtter som gratis inbyggt VPN, kryptoplÄn, lagringslÀge. Data (mer om detta i avsnittet Opera Mini) och textomslagsfunktioner för att sÀkerstÀlla att sidstorleken passar pÄ din webblÀsares skÀrm varje gÄng du zooma in.

Dom– En solid och komplett webblĂ€sare för Opera-fans som vill ha alla funktioner, det Ă€r ett bra standardalternativ.

Opera Mini: maximal datainsparing

Om du har en bra dataplan och en relativt modern smartphone kanske du inte behöver den Opera Mini. Den hÀr webblÀsaren Àr avsedd för personer som söker lÄngsamma anslutningar pÄ enheter som saknar ström. Din begÀran om webbplatsen gÄr först till operarservern, som laddar ner sidan för dig, bearbetar den, komprimerar den och skickar den mindre sidan till din telefon. Du kan till och med justera exakt hur mycket du vill komprimera; Det upprÀtthÄller en ganska bra kvalitet som standard, men du kan minska sidstorleken (och ofta kvalitet) med sÄ mycket som nittio procent nÀr "Extreme" -lÀget Àr aktiverat. Datasparande visas ocksÄ i din primÀra mobilwebblÀsare, men med fÀrre anpassningsalternativ.

Opera Mini Browser

JÀmfört med Operas grundlÀggande erbjudande saknar Mini inte helt funktioner. Detta inkluderar grunderna som snabbuppringning, nyhetsfeed, inkognitolÀge, annonsblock, nattlÀge, synkronisering etc. Andra tillÀgg, som VPN och kryptoplÄnbok, har dock minskat i storlek och prestanda.

Dom– Om du anvĂ€nder en begrĂ€nsad dataplan, har en dĂ„lig anslutning eller har mĂ„nga prestandaproblem pĂ„ din telefon Ă€r Opera Mini ett bra val. Om inte, gĂ„ med de andra.

Opera Touch: designad för enhandsanvÀndare

Opera touch Det Àr den senaste mobilwebblÀsaren som lanseras av företaget, och den Àr ocksÄ den mest olika. Det utformades utifrÄn principen att du ska kunna utforska Internet med en hand och marknadsföra dig sjÀlv till upptagna anvÀndare som bara vill uppnÄ sina mÄl pÄ Internet. Vissa viktiga navigeringsknappar har flyttats ner i form av "SnabbÄtgÀrdsknappar". Om du trycker och hÄller ned en knapp kan du visa flikar, söka, söka efter ljud eller skanna QR-koder. Men det finns fortfarande andra knappar nÀra toppen, sÄ det fungerar bÀst för grundlÀggande navigering.

Opera Touch Browser

Det kommer ocksÄ med en webblÀsarsynkroniseringsfunktion som kallas "Flow", som lÄter dig ansluta din webblÀsare mellan enheter utan att skapa ett konto; du behöver bara skanna QR-koden. Du kan till och med skicka lÀnkar och anteckningar till din anslutna enhet frÄn en webblÀsare.

Beröringen kommer ocksÄ med annonsblockering, mörka teman, snabbuppringning och gruvskydd för cryptocurrency. NÄgra av de andra funktionerna som vi förvÀntar oss frÄn Opera finns dock inte just nu: inget inkognitolÀge, inget datalagringslÀge, inget VPN, ingen kryptoplÄnbok, ingen nyhetsflöde och mer. PÄ mÄnga sÀtt Àr det en helt annan webblÀsare och kan faktiskt fungera som ett plug-in nÀr du reser till Operas huvudmobilwebblÀsare.

Dom: Det Àr lysande, mycket anvÀndbart, men inte din farfar's Opera. Kanske bÀttre om de anvÀnds tillsammans med Opera.

Jag tror att jag förstÄr, men mestadels rullar jag bara ner tills jag vÀntar pÄ en sammanfattning

Om jag vet att jag gör samma sak Ă€r det ditt ”under lĂ„ng tid; sammanfattning ":

Opera: En fantastisk mÄngsidig mobilwebblÀsare med en lista med funktioner som Àr mycket lÀngre Àn de flesta av sina konkurrenter. Av de tre Àr detta ditt bÀsta standardval. Opera Mini: I princip samma som Opera, men med fÀrre funktioner och starkare komprimering. Om du sparar lagring och / eller data Àr din första prioritet, gör detta. Touch Touch: Detta Àr som ingen annan. Detta gör navigering med en hand enkel, ser bra ut och Àr fylld med nÄgra coola funktioner, men det hoppar över de flesta av den flamboyanta operaen. Detta kan vara en bra primÀr webblÀsare eller en bra alternativ webblÀsare för nÀr du inte har tillrÀckligt med hÀnder.

Bildkredit: Opera pressrum

Var den hÀr artikeln anvÀndbar om du inte gjorde det