Vilken typ av blogg vÀrd för nya bloggare bör fÄ?

Bildresultat för webbhotell

Efter Ă„ratal med idĂ©er under mattan har du Ă€ntligen beslutat att starta din egen blogg. grattis! Blogosphere Ă€r en fantastisk plats dĂ€r du fĂ„r uttrycka dina kreativa idĂ©er och fördjupa din kunskap om olika Ă€mnen. Bloggning Ă€r ocksĂ„ ett utmĂ€rkt sĂ€tt att tjĂ€na pengar nĂ€r du lĂ€r dig att locka till trafik. NĂ€r fler och fler mĂ€nniskor blir medvetna om ditt vĂ€letablerade varumĂ€rke kommer du att dyka upp i sökresultaten oftare. Formeln Ă€r enkel – mer trafik, fler möjligheter att tjĂ€na.

Innan det hÀnder mÄste du dock hitta den perfekta typen av webbhotell för din blogg. Det kan lÄta sÄ enkelt som att vÀlja en plan och betala för det, men i verkligheten Àr det lite mer komplicerat.

Blogghosting för Dummies

Som nÀmnts Àr att starta en blogg ett bra sÀtt att personlig tillvÀxt som till och med kan utvecklas till ett framgÄngsrikt affÀrsmÀrke. Som nykomling kan saker vara förvirrande nÀr du börjar. Men nÀr du lÀr dig mer saker om webben och blogga ocksÄ, kommer du att fÄ gott om möjligheter att rangordna din blogg online högre.

En stor del av detta beror pĂ„ att hitta en vara blogghosting leverantören. Att skapa en blogg sjĂ€lv Ă€r svĂ„rt för nĂ„gon som inte kĂ€nner till webbplatser. Men oroa dig inte – du kan vĂ€lja en webbhotellplattform som WordPress som kan spara tid med ett klick-installationer. NĂ€r du har konfigurerat din blogg kan du fortsĂ€tta leta efter den perfekta webbhotellösningen för din blogg.

TĂ€nk pĂ„ webbhotell som en lagrings- och hanteringstjĂ€nst för din blogg. All information pĂ„ din blogg Ă€r sĂ€kert undanstoppad online och hĂ„ller din blogg igĂ„ng. Det Ă€r en viktig del av Internet – utan webbhotell kan webben, som vi vet, inte kunna existera.

Det finns olika typer av webbhotell som passar olika bloggar eller webbplatsplattformar. Listan nedan innehÄller de mest populÀra lösningarna för blogg och webbhotell du kan fÄ.

  • Gratis vĂ€rd
  • Delad webbhotell
  • VPS
  • MolnvĂ€rd
  • Colocation
  • Etc.

Ditt val beror pÄ din blogg. Var och en har en uppsÀttning för- och nackdelar som du bör övervÀga noga. Att göra billigt kan vara nÄgot du letar efter, men du bör aldrig göra det för att du tappar viktiga funktioner som sÀkerhet. Du behöver nÄgot som erbjuder det bÀsta slaget för pengarna som kommer att vÀxa nÀr ditt mÀrke vÀxer.

Gratis vÀrd

Som namnet antyder kommer gratis hosting gratis och kanske den bÀsta testplatsen för nya bloggare. Om du vill testa vattnet och se hur bloggning fungerar kan du göra det och se om bloggning verkligen Àr för dig.

Naturligtvis kommer det med mĂ„nga strĂ€ngar bifogade. Först och frĂ€mst har du begrĂ€nsat diskutrymme och resurser, inget live support, ingen e-posttjĂ€nst och hastighet kan vara ett problem. ÄndĂ„, om din budget Ă€r ett problem och du inte kan flytta en nivĂ„ eller tvĂ„ upp, Ă€r det det perfekta sĂ€ttet att testa saker.

Delad vÀrd

Delad vÀrd kan vara det bÀsta alternativet om du Àr ny inom bloggosfÀren. De flesta lösningar Àr billiga och med ett gratis SSL-certifikat. Delad hosting innebÀr att din blogg delar utrymme och resurser med andra bloggar och webbplatser pÄ en server för bara en brÄkdel av priset för VPS-vÀrd, till exempel.

Denna typ av vÀrd krÀver nÀstan ingen teknisk kunskap. Det Àr mycket prisvÀrd, men hastighet kan vara ett problem. Eftersom du delar en server med andra kan hastigheten sjunka lite nÀrhelst trafiken gÄr vilt. Vi talar inte om hastigheten pÄ en snigel, men vissa kan tycka att det gÀller, sÀrskilt om du startar en blogg med vinst.

De flesta delade vÀrdlösningar kommer med gratis e-postadresser, obegrÀnsat diskutrymme, gratis WordPress-appar och troligen en 24 /7 direkt kundtjÀnstlinje. Som vi redan sa Àr det bra för nybörjare.

VPS

Virtual Private Server-vÀrd Àr dyrare Àn delad hosting, men det har viktiga fördelar jÀmfört med det. Eftersom du betalar för din egen miniserver inom ett kluster av servrar fÄr du bÀttre hastighet, förbÀttrad sekretess och bÀttre kontroll över ditt virtuella utrymme.

Denna typ av blogg / webbhotell Àr idealisk för dem som redan har vuxit fram sin delade server. Om din blogg börjar locka ett högre antal besökare Àr du bÀttre med VPS. Din webbplatshastighet kommer inte att lida pÄ en delad server, och vi vet alla hur viktig hastighet Àr för populÀra bloggar och webbplatser.

Naturligtvis Àr VPS inte sÄ prisvÀrd som delade servrar, men du kan hitta bra erbjudanden online. TÀnk pÄ att Àven om du gÄr med delad hosting först, kan du uppgradera till VPS senare.

Cloud Hosting

Om du vill investera i framtiden och planerar att anvÀnda din blogg för intÀkter Àr molnhotell det bÀsta valet. Större projekt kan dra nytta av molnhotell mest med enkelheten i delad blogg / webbhotell.

JÀmfört med andra typer av webbhotell har molnhotell extra funktioner som gör det idealiskt för alla pÄ webben. Det erbjuder stor sÀkerhet, dedikerade resurser, regelbundna sÀkerhetskopior sÄ att du inte tappar data, och viktigast av allt, 99.9% drifttid. Till skillnad frÄn delade servrar dÀr hastighet kan vara ett problem, lovar molnvÀrd lite till ingen driftstopp för din nya blogg, och det Àr mycket viktigt för nybörjare.

Naturligtvis kommer det inte billigt. Men de extra pengarna Àr vÀrda att betala för om du vill ha en framtidssÀker teknik.

Den sista webbhotellösningen pÄ vÄr lista, samlokalisering, Àr inte nÄgot vi rekommenderar för nybörjare som inte har nÄgon aning om hur vÀrd fungerar. Colocation betyder att du hyr utrymme i ett datacenter, tar med din egen hÄrdvara, stÀller in den och kör saker dÀrifrÄn. Om du inte Àr en teknisk whiz som kan göra allt detta, Àr det inte vÀrt investeringen.

Vilken ska jag vÀlja?

Det Ă€r upp till dig. StĂ€ll in dina prioriteringar direkt frĂ„n början – delad blogg / webbhotell Ă€r idealisk för nykomlingar. Om du förvĂ€ntar sig mycket trafik, molnvĂ€rd Ă€r en mycket bĂ€ttre lösning. Kontrollera din budget och se vad som passar dig bĂ€st och tĂ€nk pĂ„ för- och nackdelarna med var och en. Det finns mĂ„nga alternativ till ditt förfogande sĂ„ vĂ€lj klokt.