WhatsApp Business i Italien, det första steget i en revolution

WhatsApp Business landar officiellt i Italien. Den nya sistema snabbmeddelanden utformad specifikt för företag har varit i fokus för mÄnga rykten under de senaste mÄnaderna. Detta Àr det första steget mot Ànnu en revolution som Zuckerberg har lanserat, som skulle kunna slutföras under de kommande mÄnaderna med integrationen av en betalningsplattform.

För det första, vad Àr och hur WhatsApp Business fungerar. Det Àr en riktig applikation för mobila enheter, som kan laddas ner gratis frÄn Android Play Store (den kommer ocksÄ till iOS App Store). Uppenbarligen Àr det ocksÄ tillgÀngligt i webblÀge, dÀrför anvÀndbart via datorer.

WhatsApp Business

“VĂ„ra anvĂ€ndare över hela vĂ€rlden anvĂ€nder WhatsApp för att kommunicera med smĂ„ företag som de Ă€r intresserade av, frĂ„n online klĂ€daffĂ€r i Indien till den pĂ„litliga konditoriet i Italien. WhatsApp var frĂ€mst designad för mĂ€nniskor, och nu vill vi sĂ€kerstĂ€lla en bĂ€ttre upplevelse Ă€ven för smĂ„företag och företag, vilket gör det lĂ€ttare, till exempel att svara pĂ„ dina kunder, separera personliga och affĂ€rsmeddelanden och ha en officiell nĂ€rvaro pĂ„ vĂ„r plattform “, anges i den officiella bloggen.

DÀrför har andra, tillsammans med de klassiska WhatsApp-funktionerna, utformats specifikt för företag:

Aktivitetsprofil: gör det möjligt för kunder att enkelt hitta anvÀndbar information som affÀrsbeskrivning, fysisk adress, e-post och webbplats.

Meddelandeverktyg: snabba svar för att svara pÄ vanliga frÄgor, vÀlkomstmeddelanden för att introducera verksamheten för nya kunder och frÄnvaremeddelanden för att lÄta dem fÄ veta nÀr de inte Àr tillgÀngliga.

Meddelandestatistik: kontroll av enkla statistiska data, sÄsom antalet lÀste meddelanden, för att identifiera de strategier som fungerar bÀst.

Kontotyp: nÀr mÀnniskor skriver till ett specifikt Whatsapp-konto, kommer de att veta att det Àr en aktivitet eftersom sjÀlva kontot kommer att identifieras som ett företagskonto tack vare ett sistema av identifiering.

WhatsApp affÀrsledare lg

WhatsApp-anvÀndare kommer att kunna fortsÀtta anvÀnda sin applikation utan att behöva ladda ner en ny och kommer att fortsÀtta ha full kontroll över de meddelanden de fÄr, inklusive möjligheten att blockera valfritt nummer (inklusive företagsnummer) och att rapportera skrÀppostmeddelanden. SÄ en plattform perfekt integrerad i den befintliga.

LÀs ocksÄ: WhatsApp, nya funktioner som kommer mot skrÀppost och irriterande

WhatsApp Business kommer att förenkla hur företag kommunicerar med sina kunder, och samtidigt kommer det att göra det enklare för oss 1,3 miljarder anvĂ€ndare chattar med de aktiviteter de Ă€r intresserade av. Inte överraskande, mer Ă€n 80% av smĂ„företag i Indien och Brasilien inser redan hur anvĂ€ndbart WhatsApp Ă€r att kommunicera med sina kunder och göra mer affĂ€rer (KĂ€lla: Morning Consult study) “, lĂ€ser den officiella bloggen .

snip 20180118112005 796x388

WhatsApp Business-applikationen idag kan laddas ner frÄn Google Play Store i Indonesien, Italien, Mexiko, Storbritannien och USA. Det kommer att finnas tillgÀngligt i andra lÀnder under de nÀrmaste mÄnaderna, med logiken för en global expansion.

Som sagt i början kan allt detta emellertid endast representera ett första steg mot en bredare revolution. I sjÀlva verket har det varit lÀnge talat om WhatsApp Pay, eller en hypotetisk betalningsplattform som ska integreras direkt i meddelanden-appen. Ett perspektiv som mot bakgrund av WhatsApp Business tar en avgörande viktigare vikt.

Vi kommer att se vad som kommer att hÀnda under de kommande mÄnaderna. KÀnslan Àr dock att Zuckerberg Àr redo att fÄ tag pÄ en ny marknadsdel, genom att dra nytta av den enorma anvÀndarbasen för WhatsApp och kanske integrera den mer och mer med de andra sociala plattformarna som tillhör gruppen.

0 Shares