WhatsApp Business kommer att ÄlÀgga företag krav pÄ skrÀppost

Eftersom vissa företag vÀljer att skicka alltför stora meddelanden genomför WhatsApp ÄtgÀrder för att bekÀmpa massmeddelanden eller skrÀppost i sin affÀrsversion och kommer att börja stÀlla starkare krav.

WhatsApp meddelade det frÄn 7 December kommer att vidta rÀttsliga ÄtgÀrder mot personliga anvÀndare och företag, eftersom denna praxis av massa annonser som Àr verkligen irriterande för anvÀndare.

Företaget uppger ocksÄ att anvÀndning av API och WhatsApp Business för att skicka massmeddelanden strider mot dess anvÀndarvillkor, sÄ det kan gÄ till juridiska fÀlt om det intrÀffar.

FrÄn och med 7 Den december 2019 kommer WhatsApp att vidta rÀttsliga ÄtgÀrder mot dem vi faststÀller Àr involverade eller som hjÀlper andra i missbruk som bryter mot vÄra anvÀndarvillkor, sÄsom automatiska eller massmeddelanden, eller icke-personlig anvÀndning, Àven om denna bestÀmning Àr baserad pÄ information. Endast tillgÀngligt för oss utanför vÄr plattform.

StÀndig övervakning för att identifiera missbruk

WhatsApp sÀkerstÀller att Àven om du anvÀnder sistema End-to-end-kryptering för att skydda anvÀndarnas integritet, kan företaget fortfarande validera informationen nÀr nÄgot av kontona skickar massmeddelanden, detta för att identifiera missbruk och vidta ÄtgÀrder.

Exempelvis inkluderar information utanför plattformen offentliga klagomÄl frÄn företag om deras förmÄga att anvÀnda WhatsApp pÄ ett sÀtt som bryter mot vÄra villkor. Detta fungerar som en varning om att vi kommer att vidta rÀttsliga ÄtgÀrder mot företag som vi bara har bevis för missbruk frÄn hyllan om att missbruket fortsÀtter utöver 7 December 2019, eller om dessa företag Àr kopplade till bevis för missbruk pÄ plattformen före det datumet.

Efter att WhatsApp lanserade sin affÀrsapplikation pÄ Android förra Äret slÀppte företaget versionen för iOS-anvÀndare i mars 2019. WhatsApp Business har en nÄgot annorlunda funktion av den personliga appen, eftersom vi i första hand kan anvÀnda ett fast nummer för att skapa ett företagskonto och tillÄter oss att fÄ statistik över vÄr verksamhet.

Detta kommer utan tvekan att pĂ„verka de företag som anvĂ€nder WhatsApp Business-appen för att marknadsföra sina produkter pĂ„ en Ă„terkommande basis, Ă€ven om plattformen inte definierar exakt inom vilket intervall meddelanden det skulle kallas ”meddelandemissbruk”, det Ă€r viktigt att ta prognoserna innan LĂ„t företaget hĂ€mnas.

0 Shares