WhatsApp Dark Mode-funktionen rullar ut till Android och iOS

Facebook ägs meddelandetjänst WhatsApp meddelade den 3 Mars att den kommer att lansera sin Dark Mode-funktion snart. Utvecklarna nämner att det nya läget kommer att lanseras till både Android 10 och iOS 13 under de kommande dagarna.

Trots att det har ett sv√•rt namn som skulle f√• en goth punk-rocker att rodna, ers√§tter Dark Mode i princip appens ljusa vita bakgrund och f√§rger med ett … ja, m√∂rkare tema. Detta √§r f√∂r att hj√§lpa anv√§ndare att minska √∂gonbelastningen n√§r de anv√§nder WhatsApp i milj√∂er med svagt ljus.

WhatsApp Dark Mode-funktion

För att ytterligare minska trötthet i ögonen har utvecklare specifikt valt färger som är närmare systemets standardvärden på Android respektive iOS. Dessutom har designelement i dess gränssnitt också justerats något för att ha viktig information för att sticker ut.

Emellertid har Dark Mode-funktionen ännu inte kommit till både Android- och iOS-versioner av WhatsApp i Malaysia. Men när det gör det kan du aktivera det genom att öppna Inställningar> Chattar> Tema och välja Mörk.

(Källa: WhatsApp-blogg.)