WhatsApp-fel orsakar kraschar; Torkar ut gruppchatthistorier

Om du Àr en av de över en miljard mÀnniskor som anvÀnder WhatsApp, vill du förmodligen se till att du anvÀnder den senaste versionen av meddelanden-appen. Enligt en rapport frÄn Bleeping Computer upptÀckte sÀkerhetsforskare vid Check Point nyligen ett fel som skickar appen in i en kraschling.

Buggen upptÀcktes ursprungligen redan i augusti i Är, nÀr forskarna i Check Point skapade ett verktyg som heter "WhatsApp Manipulation Tool". Verktyget Àndrade i princip vissa parametrar i appen som tillÀt dem att fÄ tillgÄng till krypterings- och dekrypteringsnycklar. Genereras nÀr en anvÀndare loggar in pÄ sitt WhatsApp-konto.

NÀr tillgÄngen uppnÄtts kunde forskarna sedan initiera kraschen genom att helt enkelt Àndra telefonnummer för en anvÀndare till ett alfabet eller symbol, vilket sedan skulle orsaka nÀmnda krasch som pÄverkar gruppchattar. För de drabbade Àr den enda lösningen för dem att avinstallera och installera om appen och sedan fortsÀtta att ta bort den berörda gruppchatten. I slutÀndan kommer kraschen att upphöra, men alla chatthistoriker för den gruppen kommer att gÄ förlorade.

Den goda nyheten Àr att WhatsApp sedan dess har utfÀrdat en fix för felet med version 2.19.58, som redan Àr tillgÀngligt via bÄde Google Play och Apple App Store. PÄ en tillhörande anteckning sÀger Check Point att felet Ànnu inte har utnyttjats av hackare.

(KÀlla: Blödande dator via Het hÄrdvara // BildkÀlla: Bleeping Computer)