WhatsApp-grÀnsen har redan minskat viral meddelandedelning med 70%

För att kontrollera och minska massspridningen av virala meddelanden, mÄnga med falskt innehÄll, anvÀnde WhatsApp en grÀns tidigare denna mÄnad. Enligt företaget har denna begrÀnsning redan lyckats minska delningen av denna typ av meddelanden med 70%.

Även om anvĂ€ndarna huvudsakligen Ă€r ansvariga för vad de delar, Ă€r det upp till varje företag att justera de nödvĂ€ndiga instĂ€llningarna i sina tjĂ€nster. MĂ„let Ă€r att erbjuda kunden den bĂ€sta och sĂ€kraste upplevelsen.

WhatsApp WHO Covid-19 engelska tvivel

COVID-19-pandemin hade och fortsÀtter att ha en oönskad effekt Àven nÀr det gÀller falska nyheter.

Om du kommer ihÄg, nÀr Àmnet blev nÄgot mer allvarligt i Portugal, var innehÄllsdelning pÄ WhatsApp relaterad till viruset Äterkommande. MÄnga av dessa innehÄll var i video- eller ljudformat, dÀr antagna lÀkare hÀnvisade till problemet de upplevde, men i mÄnga av dem fanns information som inte bara var alarmistisk men inte heller vetenskapligt bekrÀftad.

WhatsApp-grÀnsen har redan minskat viral meddelandedelning med 70% 1

God information Àr halvvÀgs till tillrÀckligt förebyggande. Och i denna kris som vi gÄr igenom de falska nyheterna har en kontraproduktiv effekt, felinformation och fÄr mÀnniskor att tÀnka fel sÀtt och dÀrför agera i enlighet dÀrmed.

WhatsApp-grÀnsen har redan minskat viral meddelandedelning med 70%

För att bekÀmpa spridningen av falska nyheter som delas massivt antog WhatsApp i början av april en begrÀnsning i vidarebefordran av samma meddelanden. Enligt Techcrunch, företaget har redan sagt att denna ÄtgÀrd har lyckats minska den delade mÀngden av dessa virala meddelanden med 70%.

WhatsApp-grÀnsen har redan minskat viral meddelandedelning med 70% 2

WhatsApp har inte avslöjat hur det kan klassificera ett meddelande som massivt delat, vilket endast sÀkerstÀller för anvÀndare att alla meddelanden och samtal som görs via appen Àr skyddade genom kryptering.

I alla fall, eller pÄ vilket sÀtt tjÀnsten fungerar, Àr sanningen att resultaten visar att begrÀnsningen frÀmjade de önskade effekterna.

0 Shares